1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Poradnik Jak przerobić HDD od PC, tak aby chodził pod Xboxem 360.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez suraj222, Lipiec 8, 2013.

  1. narlop

    narlop Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 26, 2014
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mój dysk to SAMSUNG HM250
    Konsola jest nowa to raczej niema RGH.
    to chyba nie da rady z tym dyskiem.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    No nie dasz rady. Na pierwszej stronie jest napisane jak byk, że to tylko działa z dyskami WD.
     
  4. narlop

    narlop Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 26, 2014
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli dać sobie spokój i szukać dysku WD.
     
  5. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  6. narlop

    narlop Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 26, 2014
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  7. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    To jest 3,5 cala - nie da rady.
     
  8. narlop

    narlop Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 26, 2014
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Fakt nie zwróciłem uwagi szukam dalej.
     
  9. marek789

    marek789 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2011
    Posty:
    147
    Polubienia:
    40
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Sosnowiec
  10. slimLeo

    slimLeo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 28, 2013
    Posty:
    160
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    K-ce
    Czy jak sformatuje dysk pod RGH to potem na konsoli bez RGH odpali i będzie się dało go sformatować?\
     
  11. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Zależy jaki będzie to dysk, ale jeżeli oryginalny M$ to tak.
     
  12. slimLeo

    slimLeo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 28, 2013
    Posty:
    160
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    K-ce
    no jeśli oryginalny to nic dziwnego. chodzi o te proponowane zamienniki WD czy jak sformatuję go na konsoli z RGH na tym głównym Dashu to odpali potem na konsole bez RGH ???

    Wkładam zamiennik WD oryginał 250 lub 320GB jak go sformatuje pod RGH bo bez problemu sie da to potem będzie śmigał na innej konsole bez przerabiania z 1 posta.
     
  13. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    No jeżeli miałbyś "przerobiony" WD tak jak w 1 poście to nie powinno być problemów z jego wykryciem.
     
  14. penki

    penki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 10, 2009
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Polska
    Witam

    Panowie właśnie dostałem WD5000BPVT chce go przerobić pod xboxa ale w programie HDDHACKR 1.40 nie widzę pod mój dysk pliku bin pomoże ktoś.
     
  15. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    545
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
  16. penki

    penki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 10, 2009
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Polska
    A mam jeszcze jedno pytanie jak będę chciał po jakimś czasie znów wykorzystać go po PC to będę mógł mieć 500G oraz jak później instalować te gry w obrazie ISO tak jak pobrane z neta czy muszę je instalować z Napędu jakoś ?
     
  17. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    545
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    A masz RGH? Jeśli tak to wystarczy normalnie dysk Sformatować w konsoli.

    Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
     
  18. penki

    penki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 10, 2009
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Polska
    Nie mam RGH przerobiłem sobie tylko napęd na LT3.0 .
     
  19. patryku

    patryku Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 7, 2013
    Posty:
    4
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Witam
    kaminiam2022
    jak przerobisz na RGH to to konsola wykrywa dyski do 2 tb maksymalna pojemność
    bez żadnej przeróbki
    usb też normalnie widzi dyski przenośne i musisz go sformatować pod konsolą



    a pytanie slimelo o dysk wd musisz go przerobić
    jak sformatujesz pod konsolą z RGH
    to oryginalna normalnie widzi dysk bez problemu
    jak nie przerobisz tylko sformatujesz to oryginalna nie zobaczy
    ja sobie przerobiłem całkiem inaczej dysk 500-tkę takiego modelu nikt nie posiada
    pod konsolą z RGH widzi 500 gb a pod oryginalną 320 bez żadnego modowania
     
    1 osoba to lubi.
  20. penki

    penki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 10, 2009
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Polska
    Witam wracając do mojego pytania pomoże ktoś "Jak będę chciał po jakimś czasie znów wykorzystać go po PC to będę mógł mieć 500G oraz jak później instalować te gry w obrazie ISO tak jak pobrane z neta czy muszę je instalować z Napędu jakoś ? " Nie mam RGH.
     
  21. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    545
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Będziesz musiał go sflashowac ponownie plikiem undo.bin który odczytasz z dysku. Jak masz LT to gier nie wrzucasz na dysk bezpośrednio, musisz je najpierw na płytę nagrać, potem możesz zainstalować na dysku. Płyta musi być cały czas w napędzie.

    Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
     
Wczytywanie...

Poleć forum