1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Poradnik Jak przerobić HDD od PC, tak aby chodził pod Xboxem 360.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez suraj222, Lipiec 8, 2013.

  1. penki

    penki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 10, 2009
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Polska
    Bez RGH taki dysk ma sens instalowania czy dać sobie spokój. Co zyskam instalując sam dysk bez RGH.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2737
    Polubienia:
    617
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Będziesz mógł instalować gry z płyt na dysk, kupować/ściągać gry w wersji cyfrowej

    Wysłane z mojego Live With Walkman przy użyciu Tapatalk 4
     
  4. penki

    penki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 10, 2009
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Polska
    A jak późnej kopiuje się te gry oraz możesz rozwinąć kupować/ściągać pytane gry w wersji cyfrowej ?
     
  5. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Będziesz miał taką opcję "Zainstaluj" i potem wybierzesz Dysk twardy i już.
    Gry w wersji cyfrowej = gry zakupione np. w Marketplace. Kupujesz, pobierasz i grasz. Są to normalne gry takie jak na płytach tylko nie masz do nich pudełka, płyt itd.
     
  6. Mr_Andre

    Mr_Andre Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2014
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, według tego tematu dysk WD3200BPVT – 320GB będzie dobrym wyborem jako dysk wewnętrzny do Xbox 360 Slim tak? Czy całe 320 Gb będzie widziane przez Xbox?

    Mogę również w podobnych pieniądzach nabyć dysk WD5000BEVT, pytanie tylko czy będzie to lepszy wybór? Xbox z LT3.0 obsłuży jedynie 320 Gb tak?
     
  7. mustar

    mustar Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2013
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Hej, temat dotyczy co prawda dysków WD ale ja kilka lat temu kupiłem dysk na allegro od jakiegoś serwisu. Był w nieoryginalnej obudowie (tak przynajmniej wygląda ale nie jestem pewny), więc rozumiem, że dysk był przygotowywany przez ten serwis.

    Ostatnio dysk mi padł i teraz konsola go nie wykrywa, na szczęście udało mi się odzyskać dane i mam je na razie na PC. Pomyślałem, że przygotuje go osobiście od nowa, tak aby konsola go wykryła.
    Jest to 250GB Hitachi, konsola nigdy nie przerabiana, zawsze gry oryginalne - jedynie dysk z allegro bo było znacznie taniej.

    Czy jestem to zrobić sam i naprawić go?

    Konsola go wykrywała wcześniej mimo, że był walnięty dopiero dzisiaj jak w końcu udało mi się skopiować wszystkie dane. Myślałem, że podepnę go pod konsole, sformatuje i skopiuje pliki z PC.
     
  8. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    1. Tak
    2. Tak
     
    1 osoba to lubi.
  9. Mr_Andre

    Mr_Andre Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2014
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki za odpowiedź, kupiłem 500 Gb, jak znudzi mi się Xbox to zawsze zostanie większy dysk do jako przenośny.
     
  10. penki

    penki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 10, 2009
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Polska
    Witam Panowie a mam jeszcze jedno pytanie bo mają przerobiony napęd na LT 3.0 i zamontowany dysk jak zainstaluje fife 14 na dysk to jakie jest prawdopodobieństwo otrzymania bana czy takie samo jak granie na napędzie czy większe. Oraz przy okazji czy mając fifę 14 pirata i wykupione konto gold z allegro mogę grac z kuzynem przez sieć czy coś jeszcze muszę zrobić ? i jak do tego ma się ban :)
     
  11. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Ryzyko jest takie samo, bana dostajesz za przerobiony napęd.
     
  12. rokwe

    rokwe Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 27, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, mam takie pytanie do speców ;)
    Mianowicie, mam obecnie dysk 20gb teraz wymieniam go na 160gb z tego co czytałem muszę nowy dysk przerobić zgodnie z poradnikiem??? (Xbox360 Fat JASPER) a pytanie brzmi: jak przenieść dane ze starego dysku na nowe(tj. savy z gry głownie o to chodzi)
    Pozdrawiam.
     
  13. jaszczurka23

    jaszczurka23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2011
    Posty:
    646
    Polubienia:
    92
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    usb transfer kit cable do dysków FAT w obudowie (nie trzeba rozkręcać) lub usb - sata przejściówka do dysków wraz z zasilaniem w jednym (opcja z rozkręcaniem obudowy dysku fat,slim ! nie wszystkie przejściówki działają ) program fatxplorer ,jak masz przygotowany nowy większy dysk widoczny pod konsolą zrób format , robisz kopię starego dysku wszystkich partycji na pc , podpinasz większy dysk który chcesz i w fatxplorer kopiujesz dane z kopi na nowy dysk ,podłączasz do konsoli ,wyczyść cache dysku pod konsolą i tyle , czasem nie wszystkie savey bądź jakieś pliki zadziałąją
     
    1 osoba to lubi.
  14. rokwe

    rokwe Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 27, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki za podpowiedz, ale znalazłem jeszcze jeden sposób, podłączyłem pendrive do konsoli skonfigurowałem go jako urządzenie xbox, skopiowałem wszystko na pen drive, i teraz przekopiuje wszystko z powrotem na dysk,
    pozdrawiam.
     
  15. marek789

    marek789 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2011
    Posty:
    147
    Polubienia:
    40
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Sosnowiec
    Mogę podłączyć taki dysk do komputera nie formatując go i przenieść profil gracza na dysk z pendriva ? Tylko żeby mi ten dysk jeszcze działał na xboxie. Bo przez konsole się nie da ? I jeszcze jak bym chciał go przerobić z powrotem na wd to wgrywam ten co mi się utworzył na pendrivie podczas flashowania dysku ?
     
  16. marek789

    marek789 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2011
    Posty:
    147
    Polubienia:
    40
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Sosnowiec
    Up nikt nie odpowie ?
     
  17. boguswojciech

    boguswojciech Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2014
    Posty:
    24
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Płońsk
    Profil gracza możesz skopiowac na pendriva, a pendriva przenieść do komputera. To najłatwiejszy sposób. Tak jak napisałeś, można wgrac oryginalna wersje firmware.
     
  18. marek789

    marek789 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2011
    Posty:
    147
    Polubienia:
    40
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Sosnowiec
    Ale ja chciałem przenieść go na dysk a nie na kompa czy pendriva.
     
  19. Rossatti

    Rossatti Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2013
    Posty:
    269
    Polubienia:
    68
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Warszawa
    Później profil możesz importować z pena

    Wytapane z telefonu
     
  20. marek789

    marek789 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2011
    Posty:
    147
    Polubienia:
    40
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Sosnowiec
    Ok dziś sprawdze a mogę ten dysk podpiać do kompa przez sata nie formatujac go aby działał nadal w xboxie ?

    Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
     
  21. lukasz1d1

    lukasz1d1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 23, 2013
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, zastanawiam się czy ma znaczenie jeśli formatuje pena na fat 32? w poradniku pisze o FAT a ja mam tylko opcje fat32 albo ntfs
     
Wczytywanie...

Poleć forum