1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Poradnik Jak przerobić HDD od PC, tak aby chodził pod Xboxem 360.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez suraj222, Lipiec 8, 2013.

  1. Boniunio1988

    Boniunio1988 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2013
    Posty:
    55
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Witam. Mam pytanie czy jest jakiś inny sposób na przygotowanie dysku pod xklocka 360 slim ponieważ mam laptopa i nie mam możliwości odpięcia dysku z laptopa a posiadam wolny dysk WD Scorpio Blue WD32000BEVT a chcę głównię dysk do instalacji gier na nim??. Gdy sformatowałem go do FAT32 to i tak nie widzi dysku.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. nowy321

    nowy321 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 6, 2014
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam pytanie jeśli mam pendrive 16bg to też muszę mieć Plik HDDSS.bin (odpowiedni dla twojego rozmiaru dysku) nigdzie taki nie mogę znaleźć ?
     
  4. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Nie, z penami się nic takiego nie robi. Ten tutorial dotyczy tylko dysków WD.
     
  5. Boniunio1988

    Boniunio1988 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2013
    Posty:
    55
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Witam. Mam pytanie czy jest jakiś inny sposób na przygotowanie dysku pod xklocka 360 slim ponieważ mam laptopa i nie mam możliwości odpięcia dysku z laptopa a posiadam wolny dysk WD Scorpio Blue WD32000BEVT a chcę głównię dysk do instalacji gier na nim??. Gdy sformatowałem go do FAT32 to i tak nie widzi dysku
     
  6. boguswojciech

    boguswojciech Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2014
    Posty:
    24
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Płońsk
    1. Dysk, który chcesz przerobić podłączasz do laptopa.
    2. Uruchamiasz z płyty lub pendrive Hiren Boot (jest wersja windowsa XP, która nie wymaga instalacji)
    3. Podłączasz pendrive, na którym masz wszystkie pliki potrzebne do przerobienia dysku
    4. Postępujesz zgodnie z instrukcją w tutorialu.
     
  7. davixonek

    davixonek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 19, 2014
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    i potaki przerobieniu dysku bede mogl instalowac, miedzy inneymi tekstury hd, ktore potrzebuje tylko i wylacznie dysku twarde microsoftu??
     
  8. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    davixonek - dokładnie tak.
     
  9. Ra1to

    Ra1to Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 29, 2013
    Posty:
    97
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    A innych dysków nie da się podłączyć? Bo coś tam parę osób pisało, że jak się ma RGH to można każdy dysk podłączyć, jak z tym jest?
     
  10. RGHmc

    RGHmc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2014
    Posty:
    80
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Dobczyce
    Tak, przy RGh można każdy 2,5' (taki jak w laptopie)
     
  11. Ra1to

    Ra1to Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 29, 2013
    Posty:
    97
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
  12. Ra1to

    Ra1to Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 29, 2013
    Posty:
    97
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Może inaczej, jeśli kupię dysk 1tb z wymaganej serii to będzie działać normalnie(na xboxie z lt 3.0)?
     
  13. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Będzie działał jak wgrasz odpowiednie HDDSS.bin, maksymalnie 500GB. Oczywiście dla konsoli bez rgh.
     
  14. Ra1to

    Ra1to Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 29, 2013
    Posty:
    97
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Nawet nie wiesz jak się cieszę, że ktoś odpisał : d Mógłbyś mi jeszcze powiedzieć czym miałbym ten dysk podłączyć?
     
  15. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Ja bym kupił obudowę jeżeli to konsola phat, do slima obudowa nie potrzebna.
     
  16. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1088
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Pliki HDDSS.bin ale max kolego 320GB, bynajmniej nic nie wiem o plikach większych do 500GB, jeśli takowy 500gb bin masz to proszę o wrzucenie w temat.

    Inaczej.
    Kolego Ra1to mając dysk 1TB, uważam że nie warto wydawać kasy na tak duży ponieważ przerobić go możesz ale max na 320GB, względnie jak pisze 500GB, więcej konsola nie zobaczy, więc połowa totalnie będzie nie używana, mowa tutaj o konsoli tylko z LT3.0 bez RGH.

    Gdybyś miał RGH (przeróbka chipowa) możesz użyć jakiegokolwiek dysku, nie ważne firma i model, ale maxymalnie o pojemności 2TB i takowy cały zobaczy RGH.
     
  17. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6163
    Polubienia:
    387
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  18. Ra1to

    Ra1to Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 29, 2013
    Posty:
    97
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    No to teraz trochę się pogubiłem, sprawdzał ktoś ten plik do 500gb? Bo mogę ogarnąć dysk 640gb(WD6400BEVT) za ~140zł, więc jakoś dużo to nie jest, nawet bym powiedział, że tanio : P


    @edit
    I rozumiem, że włożenie takiego dysku do xboxa nie sprawi, że po jakimś czasie dostane bana?
     
  19. maffioso

    maffioso Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 7, 2014
    Posty:
    26
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
  20. jaszczurka23

    jaszczurka23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2011
    Posty:
    654
    Polubienia:
    98
    Punkty za osiągnięcia:
    28
  21. Karol Dembek

    Karol Dembek Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 26, 2012
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam i proszę o pomoc nie wiem z kad i jak ściągnąc pliki dyskietki startowej windows 98 (nie posiadam napędu dyskietek
     
Wczytywanie...

Poleć forum