1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Poradnik Jak przerobić HDD od PC, tak aby chodził pod Xboxem 360.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez suraj222, Lipiec 8, 2013.

  1. fidodido

    fidodido Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2012
    Posty:
    78
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  2. Lotnik421 Xbox One

    Ja z swojej strony polecam
  3. Kizo

    Kizo Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 22, 2014
    Posty:
    396
    Polubienia:
    162
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zary, Poland
    gogle nie boli mi to zajeło 15 sekund
     
  4. Karol Dembek

    Karol Dembek Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 26, 2012
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No wszystkie które pobieram to jakies exe i wymaga napedu i dyskietki
     
  5. fidodido

    fidodido Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2012
    Posty:
    78
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  6. Karol Dembek

    Karol Dembek Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 26, 2012
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Prosiłbym o link do plików dyskietki startowej nie wiem jak to zrobić w programie (format tool) musze podać sciezke do tych własnie plików tak jak w tutku podane ale nie wiem skąd te pliki sciągnąc.
     
  7. Karol Dembek

    Karol Dembek Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 26, 2012
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dobra nie wysilajcie się na obcojęzycznym forum nie mieli problemu żeby podrzucić linka.
     
  8. Karol Dembek

    Karol Dembek Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 26, 2012
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Kolejny problem jak już odpalam z pena hddhackr to wyskakuje no ata device a bios widzi dysk. co robić??
     
  9. dragon1493

    dragon1493 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    788
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Moze musisz przestawic zworke w dysku na Master.

    Uzywaj opcji edytuj, zeby nie pisac post pod postem.
     
  10. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    545
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    I tryb sata ustaw na IDE

    Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
     
  11. Karol Dembek

    Karol Dembek Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 26, 2012
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Lapek asusa nie mógł tego ogarnąć (pewnie wina oem biosu który ma bardzo mało opcji) ale na szczęście niezniszczalny lenovo x201 dał radę.

    Mój dysk to WD 500GB BPVT z wgranym hddss500 z linku z forum i mogę potwierdzić działa wyśmienicie na białym grubasie z LT 3.0. XBOX widzi 460GB do użytku.

    Ogólnie świetny tutek!
    Dzięki za pomoc;)
     
  12. Boniunio1988

    Boniunio1988 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2013
    Posty:
    56
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Witam. Mam pytanie gdzie mogę znaleśc plik HDDSS.bin 120GB do mojego WD Scorpio Blue WD32000BEVT:confused: Szukam i szukam i nie mogę znaleśc w necie tego pliku:dejection:
    z góry dzięki za pomoc
     
  13. fidodido

    fidodido Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2012
    Posty:
    78
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  14. Boniunio1988

    Boniunio1988 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2013
    Posty:
    56
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Bydgoszcz
    potrzebuję 120GB bo dysk zmniejszyłem z 320GB do 240GB.
     
  15. penki

    penki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 10, 2009
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Polska
    Witam

    Panowie mam komputer COMPAQ CQ58 z win8 po podłączeniu dysku WD 500 bios wywala błąd dysku nie kompatybilny z HP natomiast gdy jako pierwszy dysk wybieram USB z systemem startowym 98 (boot) nie mogę również załączyć. Jak inaczej zrobić Caviara tym komputerem . Proszę o pomoc.
     
  16. Boniunio1988

    Boniunio1988 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2013
    Posty:
    56
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Witam. Mam może i głupie pytanie ale czy ten sposób jest w 100% bezpieczny? Tzn czy nie dostane przypadkiem bana za włożenie nie oryginalnego przerobionego dysku?
    z góry dzięki za odpowiedz
     
  17. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12681
    Polubienia:
    1163
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    W 100% od samego poczatku byl bezpieczny. Ban to jest za piraty od 2009 roku nie rozdawany, lub za kradzieże gier z kont.
     
  18. Szymeon

    Szymeon Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2014
    Posty:
    2
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Poznań*
    Koledzy, czy ktoś z Was próbował może przerobić dysk WD z nowszych serii ? Pół dnia próbuję znaleźć nowy dysk o pojemności przynajmniej 320 GB o oznaczeniach z listy na drugiej stronie tego tematu, i niestety nic z tego. Komputronik ma np. w ofercie dysk http://www.komputronik.pl/product/1...D_Black_320_GB_7200_16MB_Serial_ATA-600_.html który różni się tylko od tego: WD3200BEKT – 320GB tylko wersją interfejsu - pierwszy ma SATA 3.0Gb/s natomiast drugi 6.0Gb/s. Teoretycznie sprzęt powinien być kompatybilny wstecz, tylko nie jestem pewny, jak sobie poradzi z tym konsola.

    Z góry dzięki za odpowiedzi.
     
  19. Rob1N_PL

    Rob1N_PL Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 19, 2011
    Posty:
    1858
    Polubienia:
    224
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Wczoraj kupiłem 500gb którego nie ma na liście modeli. Jak przerobię to dam znać czy działa. Btw twój powinien działać bo to ten sam dysk. Tylko nie widzę sensu w kupnie blacka jak w tej cenie kupisz 500 blue.

    Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
     
  20. Szymeon

    Szymeon Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2014
    Posty:
    2
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Poznań*
    @Robin, podany przeze mnie link był tylko przykładowy. Udało mi się kupić w bardzo dobrej cenie nowy WD10TPVT, więc będzie na "iksa" 500 GB.

    Ale jak przerobisz, to i tak daj info, będzie dla potomnych, bo "kompatybilne" dyski z listy, niebawem się skończą, i zostaną tylko oryginalne MS, albo chińczyki z allegro.
     
  21. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12681
    Polubienia:
    1163
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Mialem 2 modele 500gb ktorych nie ma na liscie i nie działają hehe
     

Wczytywanie...

Poleć forum