1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Poradnik Jak przerobić HDD od PC, tak aby chodził pod Xboxem 360.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez suraj222, Lipiec 8, 2013.

  1. zibi_07

    zibi_07 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2014
    Posty:
    374
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
  2. Lotnik421 Xbox One

    Ja z swojej strony polecam
  3. Lesterr

    Lesterr Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 21, 2014
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bytom, Poland
    Witam. Posiadam konsole fat, ale dysk mam 3,5 cala. Czy po przerobieniu i po podpieciu do usb bedzie widoczna cala pamiec czy tylko 32 gb?
     
  4. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12683
    Polubienia:
    1163
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Rgh mozna trzymać gry. Bedzie widoczna cała powierzchnia hdd
     
  5. Lesterr

    Lesterr Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 21, 2014
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bytom, Poland
  6. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12683
    Polubienia:
    1163
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    To tylko do 32gb traktowane jak pendrive
     
  7. Lesterr

    Lesterr Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 21, 2014
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bytom, Poland
  8. zibi_07

    zibi_07 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2014
    Posty:
    374
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    To jest interface do podłączenia dysku z konsoli pod PC. Tu nic nie przerobisz. Podpinasz do tego oryginalny dysk z XBOXa i możesz sobie skopiować savey, dema, profile itp.
     
  9. Boniunio1988

    Boniunio1988 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2013
    Posty:
    56
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Witam. Mam mały problem ponieważ próbuję przerobić dysk wd3200BEVT. Zrobiłem bootowalnego pena z plikami win98 i gdy wyłączam nootbooka i podpinam dysk przez usb następnie włączam nootbooka i wpisuje komendę hddhackr to wyskakuje takie coś i nic nie mogę zrobić:
    http://pl.tinypic.com/view.php?pic=28rd2lz&s=8#.VMVIof6G91A
    jak rozwiązać ten problem?
     
  10. zibi_07

    zibi_07 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2014
    Posty:
    374
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Małe prawdopodobieństwo, że to się uda przez przejściówkę USB. Po prostu system nie widzi dysku. Musisz podłączyć zamiast tego co masz w laptopie albo robić to na stacjonarce.
     
  11. Boniunio1988

    Boniunio1988 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2013
    Posty:
    56
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Bydgoszcz
    No to lipa:arghh:
    A nie ma jakiegoś innego sposobu na przerobienie dysku pod xboxa? Tak żebym mógł podłączyć go do lapka za pomoca usb.
     
    Ostatnia edycja: Styczeń 26, 2015
  12. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12683
    Polubienia:
    1163
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Usb pro
     
  13. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7160
    Polubienia:
    545
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Wyłącz ahci
     
  14. Boniunio1988

    Boniunio1988 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2013
    Posty:
    56
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Te AHCI wyłącza się w biosie? Bo znalazłem coś takiego " set AHCI mode" i zrobiłem na off. To jest to? I jak to wyłączę to powinno pójść czy muszę i tak zaopatrzyć się w to usb pro?
     
  15. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7160
    Polubienia:
    545
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Powinno teraz iść, ale tylko przez SATA, przez USB tego nie zrobisz.
     
    Ostatnia edycja: Styczeń 26, 2015
  16. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12683
    Polubienia:
    1163
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Usb pro dex nie doczytal ze robisz na usb
     
    Ostatnia edycja: Styczeń 26, 2015
  17. Boniunio1988

    Boniunio1988 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2013
    Posty:
    56
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Bydgoszcz
  18. zibi_07

    zibi_07 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2014
    Posty:
    374
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Po prostu idź do kogoś kto ma stacjonarny komputer albo możliwość podmiany dysku w laptopie. To jest góra 5 min. roboty. Jakbym mieszkał bliżej to bym Ci to zrobił za friko.
     
  19. Boniunio1988

    Boniunio1988 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2013
    Posty:
    56
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Bydgoszcz
  20. zibi_07

    zibi_07 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2014
    Posty:
    374
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Ale co widzisz dziwnego? To wcale nie jest dużo jak za taki sprzęt. Może dla zwykłego użytkownika, który nie wie jak to wykorzystać cena szokuje. Uwierz mi jednak, że jak zajmujesz się tematem konsol choć trochę na serio, to takie urządzenie może się przydać i cena jest OK. Podałem Ci linki jak można zrobić wszystko samemu, jednak myślę, że lepiej będzie jeśli oddasz swoją konsolę profesjonalistom. Zapłacisz góra 50 zł za LT i będziesz miał spokój.
    Z mojej strony EOT.
     
  21. keyser2

    keyser2 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2013
    Posty:
    185
    Polubienia:
    27
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Kto mi powie, czy jak przerobię WDka pod XBOXa to później mogę go przywrócić do stanu używalności pod PC?
     

Wczytywanie...

Poleć forum