1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Poradnik Jak przerobić HDD od PC, tak aby chodził pod Xboxem 360.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez suraj222, Lipiec 8, 2013.

  1. zibi_07

    zibi_07 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2014
    Posty:
    374
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Jeśli zgrasz sobie plik .bin przed przeróbką, to oczywiście, że tak. Poradnik zwiera nawet takie wskazanie, bo zawsze coś może pójść nie tak. A nawet jakbyś zapomniał to w sieci powinieneś bez trudu znaleźć oryginalny plik do swojego dysku. A i chyba paczka z narzędziem do przeróbki zawiera oryginalne softy WD.
     
    keyser2 lubi to.
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. keyser2

    keyser2 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2013
    Posty:
    185
    Polubienia:
    27
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Proces przywracania wygląda identycznie jak proces przeróbki?
     
  4. zibi_07

    zibi_07 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2014
    Posty:
    374
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Dokładnie tak samo. Ćwiczyłem kilka razy. Zawsze bez problemów.
     
    keyser2 lubi to.
  5. keyser2

    keyser2 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2013
    Posty:
    185
    Polubienia:
    27
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Przetestowałem metodę na moim WD 2500BEVS i wsio śmiga!
     
  6. zibi_07

    zibi_07 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2014
    Posty:
    374
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    No to gratulacje, że się udało :)
     
  7. keyser2

    keyser2 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2013
    Posty:
    185
    Polubienia:
    27
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miałem problem z wykrywaniem dysku. Zmieniłem w BIOSie AHCI na IDE i poszło.
     
  8. zibi_07

    zibi_07 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2014
    Posty:
    374
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Ale wyłączenie AHCI to podstawa, opisana w prawie każdym tutorialu (jeśli program nie wykrywa dysku). W każdym razie fajnie, że się udało.
     
    keyser2 lubi to.
  9. ch3mn3y

    ch3mn3y Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2015
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czy do rgh tez musze przerabiac dysk - chcialbym go wlozyc jako wewnetrzny?

    Probowalem normlanie easeusem formatowac na fat32, ale jak wloze go do kieszeni to konsola wywala blad e68, a jak podlocze jako zewnetrzny to albo nie moze zostac skonfigurowany albo (gdy jest tez wlozony pendrive 16gb) fsd go nie widzi... (pendrive musi byc bo na nim sa wgrane xexmenu i fsd)
     
  10. zibi_07

    zibi_07 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2014
    Posty:
    374
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Przy rgh nie musisz przerabiać dysku. Poczytaj właśnie w dziale rgh - wszystko jest ładnie wytłumaczone.
     
  11. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2737
    Polubienia:
    623
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Włóż go jako wew. i sformatuj w NXE

    Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
     
    ch3mn3y lubi to.
  12. ch3mn3y

    ch3mn3y Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2015
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No wlasnie jak? Gdy wloze go do srodka pojawia sie blad e68 i tyle

    A moge go sformatowac jako ntfs/ext2,3,4 i wtedy sformatowac przez nxe? Czy bedzie widziany jako zle sformatowany, czy w ogole?

    EDIT: Dysk jest uszkodzony i to najpewniej powoduje problemy. Wg HDD Regeneratora bledy sa miedzy 40 a 80GB (jest ich 6, bardzo rozrzucone). Wyjalem dysk 500gb z kompa i konsola go widzi. Szkoda, ze nie moge w niej zrobic tak jak na kompie - partycja od polowy i problemy z bad sektorami nie czuc
     
    Ostatnia edycja: Styczeń 31, 2015
  13. mattkolans

    mattkolans Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2015
    Posty:
    9
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Gdańsk
    Trochę wykop ale czy nie przerobiony xbox odpali przerobiony dysk?
     
  14. zibi_07

    zibi_07 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2014
    Posty:
    374
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Oczywiście. O tym jest ten temat i tutorial.
     
  15. mattkolans

    mattkolans Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2015
    Posty:
    9
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Gdańsk
    A jest jakieś ryzyko uszkodzenia lub zbanowania Xbox'a przez ten przerobiony dysk?
     
  16. Bugal

    Bugal Banned

    Dołączył:
    Maj 24, 2014
    Posty:
    202
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Grójec
    Nie
     
  17. mattkolans

    mattkolans Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2015
    Posty:
    9
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Gdańsk
    Wszystko działa jak należy!!! DZIĘKI WIELKIE ZA TUTKA, zaoszczędziłem ponad 200zł na nowy dysk, a skorzystałem ze swojego starego WD 500GB :D
     
  18. albertototo

    albertototo Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 5, 2015
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    No to odkop zrobiłeś ale chyba bardzo dobrze bo masz w kieszeni 200 zł a wiesz co to oznacza dla prawdziwego gracza ? To co najmniej 3 gry jak nie więcej od kogoś używanych. Czasem warto jak widzisz nie wyrzucać starych dysków i rzeczy bo się kiedyś mogą przydać
     
  19. marczi1212

    marczi1212 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 7, 2015
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dobry tutorial. Bardzo przydatny dla wszystkich początkujących, takich jak ja. Na pewno już niedługo z niego skorzystam. Dzięki!

    Diabeł tkwi w szczegółach http://zielonomi.bloghi.com/ chcesz poznać – wchodź!
     
    Ostatnia edycja: Maj 4, 2015
  20. zbenek135

    zbenek135 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 9, 2015
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    No można dziękować bo co się może okazać właśnie to, że jest po prostu mądry polak po szkodzie : D teraz już wiem, że tak można zrobić i też nie będę musiał właśnie kupować sobie nowego dysku. Po co mi wydawać zbędnie kasę na coś co mogę później na gry wykorzystać haa


    Twoją pasją nieruchomość? A może szukasz mieszkania?http://www.nieruchomoscikarol.vum.pl/member.php?page=comments&newsid=15822 Zapraszam na mój blog!
     
    Ostatnia edycja: Lipiec 2, 2015
  21. rawer

    rawer Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 6, 2015
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Powiedz mi jeszcze gdzie ty jeszcze przechowałeś swój dysk WD? : DD Zawsze wiedziałem, że te Western Digital są niezniszczalne i bardzo dobre ; ) Dobrze, że nikomu nie sprzedałeś tego twardziela na jakimś allegro czy też po prostu na tym allegro bo i po co przecież. Teraz wszystko już będzie okej i możesz dawać rep + 1, żarT x D


    Chcesz się dowiedzieć więcej na temat turystyki i podróży? Wejdź na tego bloga http://urlopowicz.blog.pl/ i znajdź dużo cennych porad!
     
    Ostatnia edycja: Czerwiec 3, 2015
Wczytywanie...

Poleć forum