1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jak przerobić obraz Battlefielda BC2 na Wave 3?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez ponixxx, Lipiec 13, 2010.

  1. ponixxx

    ponixxx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2009
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam.


    Straciłem już dwie płytki na niego i nie wiem o co kaman. Rzekomo BC 2 jest już na wave 6, podobnie jak np Alan Wake (?). I mam taki problem że przerobiłem WavesPatcherem Alana na wave 3 i działa normalnie a BC 2 nie chce działać...
    Czy ktoś wie co z tym zrobić?


    Pozdrawiam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. venom85

    venom85 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2010
    Posty:
    466
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    mniej wiesz,lepiej spisz
    a sprawdziles najpierw abgx-em czy to jest wogole ta gra??i co sie pojawia jak wkladasz gre do napedu konsoli??Alan ma 6th wave
     
  4. ponixxx

    ponixxx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2009
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    To jest na pewno ta gra.
    Podczas instalacji wyskakuje że nie można odczytać płyty, a gdy chcę grać z płyty wyskakuje komunikat o szmatce. Dodam tylko że kumplowi nagrałem bez paczowania (bo ma nowszego ixtreme'a) na zwykłego emteca i działa dobrze a ja już dwa verbatimy straciłem:/
     
  5. venom85

    venom85 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2010
    Posty:
    466
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    mniej wiesz,lepiej spisz
    a czym nagrywasz??i verbatimy wcale nie sa takim swietnym nosnikiem DL ja nagrywam na omegach i wszystko dziala,a jeszcze napisz jakiej marki masz naped w konsoli
     
  6. ponixxx

    ponixxx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2009
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Nagrywam programem ImgBurn. Niestety tu się nie zgodzę gdyż Verbatimy są najlepszymi nośnikami DL, a na pewno do Xboxa.
    Mam Jaspera więc napęd LiteOn:)
     
  7. venom85

    venom85 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2010
    Posty:
    466
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    mniej wiesz,lepiej spisz
    jezeli masz litka to nie mam pojecia czemu marnujesz kase na verbatimy,no ale twoj wybor,sprobuj wypalic clonem,musi byc dobrze img burn czasem odwala takie akcje ze dwa razy juz mi sie zdarzylo...poxdro
     
  8. majkl

    majkl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2010
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Według mnie też Vebatimy są najlepsze. Przede wszystkim sprawdź abgx'em czy nie ma błędów, bo byc może jakośc iso jest bardzo słaba, potem 360wave i według mnie jednak powinieneś ImgBurn a nie Clone.
    Raz tylko miałem problem z komunikatem o szmatce przy PES2010, ale to z powodu tanich płyt DL.

    pzdr
     
  9. shibby20

    shibby20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2009
    Posty:
    208
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    ja uzywam emtec`ow i nie widze roznicy miedzy nimi a verbatimami.

    iso najpierw sprawdzasz abgxem, moze juz sciagnales spatchowane a ty probujesz je patchowac jeszcze raz!

    Jak ci przejdzie pomyslnie to wtedy 360wavepatcher i impburn. Oczywiscie o pliku .dvd pamietasz by robic (ew abgx sam stworzy)
     
  10. komran

    komran Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    320
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Podkarpacien
    Jak nie idzie IMGBurn to spróbuj CloneCD. I obraz sprawdź abgx360 przed pachowaniem czy CRC się zgadzają i nie ma uszkodzeń obrazu. Dopiero potem paczuj 360wavepatcher
     
  11. ponixxx

    ponixxx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2009
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ależ właśnie o to chodzi że sprawdzałem go abgx'em i nie miał żadnych błędów potem wavespatcherem paczowałem do wave 3. No i nagrywam ImgBunrnem, zawsze nim nagrywałem i nie było problemów a z tym jest...
     
  12. Abaddone`

    Abaddone` Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2010
    Posty:
    500
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Krk
    nie przerabiaj i nie kradnij !

    Zgadzam się z tym w 100%, jednakże jest to post nie na temat.
    Następnym razem będzie warn - promi
     
  13. ponixxx

    ponixxx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2009
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    [​IMG]

    Zrobiłem verify nagranej płytki i takie coś:/

    Czy to wina nagrywarki może być, po prostu już nie daje rady?
    Nagrałem na niej z 40 gier i było ok wszystko. Dodam jeszcze że kiedyś firmware w niej aktualizowałem.
     
  14. promi

    promi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2009
    Posty:
    584
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Ponixxx piszesz, że najpierw sprawdziłeś obraz abgx potem zmieniłeś wave, a czy po zmianie wave jeszcze raz sprawdziłeś obraz abgx ?
    Jeśli nie to sprawdź i wrzuć log.
     
  15. ponixxx

    ponixxx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2009
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A można sprawdzić w abgx obraz po spaczowaniu?

    Bo kiedyś tutaj czytałem żeby nie sprawdzać obrazu po spaczowaniu bo abgx przywróci poprzedni wave i jakieś śmieci zaczną wyskakiwać...
     
  16. rzezol

    rzezol Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 8, 2010
    Posty:
    85
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Co do tego screena z errorem to radziłbym się nie martwić, przed chwilą nagrałem Alana Wake'a i też miałem "Verfiy" zaraz po nagraniu i podobny błąd przy 98%, zrobiłem "Anuluj", bez problemu zainstalowałem na X'a i pograłem z 30 minut bez żadnych problemów.

    PS. Płytka Verbatim, napęd LiteOn w konsoli i LiteOn w kompie, prędkość 4x
     
  17. ponixxx

    ponixxx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2009
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ale u mnie niesty nie chce się zainstalować po nagraniu, nawet nie chce z płyty działać:(
     
  18. ponixxx

    ponixxx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2009
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dobra, zaryzykuję i spróbuję nagrać grę z wave 2. Jeśli będzie znowu błąd tzn że nagrywarka, a jeśli zadziała to nie wiem co to może być...
     
  19. venom85

    venom85 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2010
    Posty:
    466
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    mniej wiesz,lepiej spisz
    wave 2 nic nie da...to img burn ci swiruje CLONE CD taki program jest nim sprobuj
     
  20. ponixxx

    ponixxx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2009
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Nagram Clonem:) Pamiętam jak kiedyś był niezawodny i się tylko jego używało. Sam nie wiem czemu nim nie nagrywałem.
     
  21. ponixxx

    ponixxx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2009
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Nagrałem GRIDa Clonem i też wywala błąd... Myślę że to nagrywarka:/

    Wywala błąd przy 48% w obydwu grach i przy 50 w imgBurnie (czyli środek) więc myślę że może mieć problem z przeskoczeniem na kolejną warstwę na płycie.

    No nic, dam płytkę kumplowi żeby mi nagrał i się zobaczy wtedy...
     
Wczytywanie...

Poleć forum