1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jak przystało na świeżaka - kilka pytań.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez tomo89pl, Styczeń 17, 2012.

  1. tomo89pl

    tomo89pl Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2011
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wrocław
    Witam! Przeglądając forum, nie można wyciągnąć jednoznacznych wniosków, bo pojawia się wiele pytań i odpowiedzi. Niby do siebie podobnych ale jednak różnych.
    Zacznijmy może od tego jak wygląda moja sytuacja. Xbox360 Fat z Lite-On'em przeróbka LT+ 2.01, brak IHAS'a - nie gram online w ogóle.
    Kilka pytań: na początku może banał ale bardzo mnie to nurtuje - o co chodzi z FW0800 czym różni się to od zwykłych obrazów ISO.
    Teraz przechodzimy dalej, bez problemu nagrywam gry z AP25 i Xgd2. No ale aktualnie większość tytułów mnie interesujących to Xgd3, więc pojawia się pytanie. Wiem, że mogę nagrywać je tylko opcją truncate (mam nowego Imgburn'a oraz CloneCD) ale na które obrazy się decydować? Dla przykłądu Batman AC są obrazy FW0800, 8,6GB, 8,8GB różne różniaste. Wiem, żę nie mogę przepuścić go bez abgx 1.0.6 bo dodaje topology data a w 1.0.5 xgd3 nie przejdzie więc jak sprawdzić czy obraz jest dobry aby chodził na lt2.0. Na koniec gry po Forza 4 nie będą u mnie działać, bo mam LT 2.0 i nie ma IHAS'ato prawda? Czy jest jakiś sposób by uruchomić np Skyrima i AC R.

    Pozdrawiam, przeszukałem forum ale gdyby ktoś posiadał link go jakiegoś FAQ będe nawet bardziej wdzięczny niż za odpowiedź.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. neo937

    neo937 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 28, 2009
    Posty:
    713
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Gry XGD3 możesz nagrać opcją truncate, bez sprawdzenia w ABGX. Ważne, żeby layerbreak w pliku .dvd był taki: LayerBreak=2133520. Jednak po zaktualizowaniu do LT3.0 gry wypalone metodą truncate będziesz musiał puścić jeszcze raz przez ABGXa, a co za tym idzie, wypalić je ponownie. Jeśli chodzi o FW0800 - podejrzewam że jest to przy nazwach gier które pobierasz, i jest to tylko ważne przy nazwie release. AC:R możesz nagrać od grupy SRT, a Batmana od grupy COMPLEX.
     
  4. Chris von D

    Chris von D Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2010
    Posty:
    1022
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Obojętnie jaką wersję wybierzesz, nagrasz ją z opcją truncate. Katalogi 0800 to o ile się nie mylę pliki potrzebne do ripowania. I to brednie, że po Forzy nic się nie da nagrać. Nagrywaj spokojnie (z własnego doświadczenia polecam clone cd)
     
  5. tomo89pl

    tomo89pl Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2011
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wrocław
    Dzięki wielkie. O layerbrak'u wiem;) chodziłomi raczej o to czy nagrywanie xgd3 ma sens na lt 2.0 nie mam zamiaru narazie przerabiać bo mam mnóstwo tytułów zaległych już na płytkach więc mi ich szkoda, aby nagrywać nowe. Czyli jest szansa odpalenia Skyrim'a i Władcy Pierścieni na LT 2.0 z opjcą truncate ale pewnie o nagraniu na hdd mogę zapomnieć...
     
  6. Chris von D

    Chris von D Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2010
    Posty:
    1022
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    jest szansa a nawet realna możliwość. I z instalacją na dysk nie ma problemu ( wyjątkiem jest spolszczona wersja Skyrima)
    Oczywiście wszystko to działa, jeśli masz wersję dasha maksymalnie 13604
     
  7. tomo89pl

    tomo89pl Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2011
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wrocław
    Dash mam najniższy jaki był możliwy przy przeróbce na 2.01 LT+. Jestem właśnie po nagraniu B AC i AC R nagrały się na Verbatimcach bez problemu i łądnie wszystko chodzi:) nie taki XGD3 jak go "malują" a truncate łądnie sobie z nim radzi.

    Pozdrawiam i dziękuje za pomoc;)
     
Wczytywanie...

Poleć forum