1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jak przywrócić orginalny FW Ihasa 124B

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Colthar, Październik 28, 2012.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Colthar

    Colthar Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 22, 2012
    Posty:
    40
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Witam, mam wgrany jakiś fw w Ihasie 124B który pozwalał na wypalanie gier na xbox 360, nie ja go wgrywałem więc jestem zielony. Ihas zaczął chrzanić płytki i chcę przed wysłaniem go na gwarancje zrobić reflash, jednak nie wiem jak przywrócić orginalny fw napędu, żeby potem wgrać ten od c4eva. Szukałem w google ale marne skutki. Z góry dzięki.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Prisonbull

    Prisonbull Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2008
    Posty:
    85
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Wgrywasz tym samym sposobem co ten modyfikowany... Zgodnie z instrukcją powinieneś zrobić kopię oryginalnego fw.
     
  4. Colthar

    Colthar Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 22, 2012
    Posty:
    40
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    tak, tylko co jeśli nie mam tej kopii, bo to fw wgrywał kolega i niestety nie zrobił kopii orginalnego, czy mogę w jakiś sposób przywrócić orginalny fw spowrotem?
     
  5. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    sciagnij sobie na stronie litka pewnie jest
     
  6. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    Pewnie, że możesz go przywrócić.
    Wystarczy, że ściągniesz i wypakujesz plik, który Tobie wysłałem na PW.
    Uruchom go i przywróć oryginalny FW. Po zakończeniu operacji wyłącz komputer na jakąś krótką chwile, potem ponownie włącz.
    Wszystko będzie działać, gwarantuje. ; )
     
  7. Colthar

    Colthar Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 22, 2012
    Posty:
    40
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Dobra, zainstalowałem to co mi wysłałeś na priv, zrestartowałem kompa, wgrałem ten FW od C4 i nie działa, img burn pyta czy nagrać truncate czy overburn, a gdy chcę jeszcze raz wgrać ten FW od c4 to pisze komunikat, że już go mam. Powie mi ktoś o co chodzi?
     
  8. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
  9. Colthar

    Colthar Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 22, 2012
    Posty:
    40
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Mój błąd, nie dokończyłem flasha. Wszystko zrobione, dzięki wszystkim i Tobie pnksa za org. fw. Tylko chyba to nie pomogło i będę musiał odesłać do gwarancji tego ihasa, może jakaś wada produkcyjna czy co. Nadal prędkość wypalania skacze z 4.0x do 3.6 i w górę co w efekcie nie pozwala zainstalować gry na dysk bo wyskakuje błąd przy instalacji na 40-50%. Myślałem wcześniej, że to może wina adaptera chińskiego za 20zł, ale dałem go na gwarancje, kupiłem mostek sata-usb za 70zł i jest to samo, więc wychodzi na to, że to wina ihasa, bo czego?
     
  10. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    Trochę Cię nie rozumiem.
    Pisałeś, że Twój iHAS się psuje i chcesz go odesłać na gwarancję, jednak wpierw chcesz wgrać OFW ( oryginalny FirmWare ).
    Program, który Tobie wysłałem przywraca OFW w Twoim iHAS'ie. Okej, wgrałeś OFW, a zaraz po tym CFW od c4eva.

    Po co?
     
  11. Colthar

    Colthar Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 22, 2012
    Posty:
    40
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    myślałem, że może reflash coś da, dlatego chciałem przywrócić orginalny FW i wgrać jeszcze raz ten od c4 jednak reflash nic nie dał :)
    do zamknięcia.
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum