1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jak reanimować napęd?

Temat na forum 'Oprogramowanie' rozpoczęty przez Sfiety, Listopad 9, 2009.

  1. Sfiety

    Sfiety Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 9, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam ;)

    Na początku pytanko do adminow czy nie udalo by sie wrzucic tego tematu do oprogramowanie albo problemy ? Jestem "świerzy" na forum i nie moge, a tam chyba bedzie popularniejszy,,, bo pomimo szperania po necie nie udalo mi sie znalesc odpowiedzi, a tak moze ktos to przeczyta i pomoze..

    A więc... Jestem od niedawna posiadaczem Xbox 360 z Samsungiem M28...

    Zakupiłem sobie Sata VIA 4621A i do dzieła,,,, jednak po sporych problemach z iprepem,,, (wysypywanie sie,,, nie mozliwosc zrobienia pena,,, ciagle cos,,, próba 4 wersji,,, i kazdej cos nie pasowalo:/) postanowilem spróbowac jungleflasherem... Jednak.... podczas wgrywania na veryfikacji zawiesił mi sie komputer. No więc reset... i od tamtej pory nie czytalo napedu.... Dopiero po paru min szukanai na necie okazalo sie ze moglo byc spowodowane tym ze nowe sterki sata wykryly mi sata jako 3921 (czy cos takiego, nie pamietam).

    Ale jeszcze przed odkryciem tego,, raz udalo mi sie go zczytac wiec puscilem jeszcze raz flasha,,, i wysypal sie na poczatq,,,, i teraz nie moge nic z nim zrobic,,,, status wacha sie od 0X80, przez 0xFF do 0xD20 ale nic nie moge zrobic :> pomocy !! kto wie jak to reanimowac i czy sie da ? Dodam ze klucz mam zczytany!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. krzychu098

    krzychu098 Banned

    Dołączył:
    Luty 26, 2009
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Na twoim miejscy zwrócił bym się do kogoś kto się tym profesjonalnie zajmuje mógł byś także poszukać i wgrać oryginalne firevame
     
  4. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
  5. Sfiety

    Sfiety Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 9, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No wlasnie chodzi o to ze w DOS-ie Iprep i dosflash nie widzialy napedu nawet przed operacja,,, Jungle Flasher sobie poradzil. Chyba ze cos robilem zle w dosflashu. A pytanko,,, Da się ten naped reanimowac ? Gdzies czytalem ze jest jeszcze sposob zeby mi go zczytalo po przez podlaczenie go do flashowania przy otwartej tacce,,, ale jak ? Jak ja otworzyc skoro on teraz nie daje oznak zycia :> otworzyc sie ja da po przez podlaczenie napedu do konsoli i wcisniecie przycisku eject. Ale jak podlaczam naped, to mruga mi czerwona dioda w prawym dolnym rogu. ;x
     
  6. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    użyj dosflasha pod DOS-em odłącz inne napędy i dyski
    powinien ci wykryć że masz podłączony - nie rozpoznany napęd - do danego portu
    odpisz sobie nr.portu i później ustaw mu na sztywno write flash + nr. portu
    jeżeli na jednym wyjściu sata ci nie wykrywa przepnij go na inne
     
  7. Sfiety

    Sfiety Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 9, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    pytanko,,, ten nr portu to bedzie tak jak w jungle flasherze jakies E800, 6400 czy tam sie po prostu podaje 1 dla sata i 1 or 2 or 3 dla numeru portu sata ?
     
  8. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    [​IMG]

    tak wygląda okienko dosflash-a i nr. portów interesuja cię tylko sata
    jak nie wiesz który to port to masz tylko kilka możliwości i możesz po kolei lecieć aż trafisz
    [inne urządzenia MUSZĄ być wtedy odłączone ! żebyś czegoś innego nie przeprogramował :cool:]
     
  9. Sfiety

    Sfiety Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 9, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dzieki za to,, tylko ze hmm, raz sprawdzalem dosflasha, i po podaniu bez parametrow wywalal mi tylko helpa . I nie bardzo wiedzialem jak ie znim uporac, jak ten port podawac, ale tu widze ze ogranicza sie do podania numeru,,, a to co wymianielem e800 c6400 juz sam zna ;d spoko, dzieki, dzisiaj wieczorem sprawdze ;D i zobaczymy co z tego wyniknie ;d
     
  10. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Wpisz port z jf i powinno zaskoczyć w dosflashu.
     
  11. Sfiety

    Sfiety Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 9, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    OK, chyba sie udalo dosflasherem 32


    wgrane i odczytany dla pewnosci firmware pokazuje ze mam:

    Firmware is Samsung OSIG: TSSTcorpDVD-ROM TS-H943Ams28
    Firmware type is: iXTREME1.6-12x-FINAL-TS-H943A

    tylko,,,, nagralem sobie shifta,,, abgx-em wszystko sie potwierdzilo na zielono, ale plytki nie widzi :(
     
  12. lukasy112

    lukasy112 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 12, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Spróbuj po tej przeróbce jeszcze raz przerobić napęd zwykłym dosflashem z bootowalnego pendrive'a. Ale mam do Ciebie prośbę, mógłbyś mi przesłać na maila oryginalny firmware Twojego samsunga? Mam konsolę z RRODem i przerobionym samsungiem, swój klucz mam, ale straciłem firmware, a chciałbym wysłać konsolę do ms ;/

    mój email: nero979@gmail.com
     
  13. lukasy112

    lukasy112 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 12, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Spróbuj teraz jeszcze raz przerobić napęd zwykłym dosflashem. Aha i mam do Ciebie prośbę: mógłbyś wysłać mi na maila oryginalny firmware z Twojego samsunga? Bardzo potrzebuję, a nie mogę nigdzie go znaleźć.

    Mój email: nero979@gmail.com

    Z góry dzięki;)

    EDIT

    sorry za powtórkę
     
  14. ciffer

    ciffer Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2008
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam to samo tyle ze z napedem Liteon v1. Najpierw na innym kompie z powodu uszkodzonej dyskietki sie zle nagral flash. Teraz probuje z pendrive i tylko pokazuje nieznany naped i DosFlash nie chce nagrac FW. Probowalem tez na sztywno wpisujac dosflash write cf.bin 0970, ale wywala mi blad "1st argument [LITEON] wrong!". Da sie cos z tym zrobic? Jak cos to byl reflash i klucze i inne takie nadal mam. Dzieki za pomoc
     
  15. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    w dosflash wpisz:
    port wyswietla sie po wpisaniu samego dosfash i wyglada np tak: 0xe100, wiec ja wpisuje
    Potem wylaczasz i wlaczasz konsole, wpisujesz dosflash (naped powinien zostac wykryty jako nieznany i miec 256kb pamieci), potem nr napedu, w i nazwa pliku z ixtreme.

    jak cos:
    Jak wykonać flashowanie napędu Liteon w Xbox 360 - Spryciarze.pl
     
  16. ciffer

    ciffer Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2008
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Podejrzewam ze jakos zle wylaczalem i wlaczalem zasilanie bo tym razem cudownie poszlo. W kazdym razie dziekuje za rade :D
     
Wczytywanie...

Poleć forum