1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jak rozpoznac czy plyta glowna zostala wymieniona ?

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez damian89, Grudzień 16, 2009.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. damian89

    damian89 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2009
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.
    W ten weekend podpiąłem konsole do neta i wyskoczył mi komunikat o zablokowaniu konsoli.
    Skorzystałem z takiej aukcji Wymiana zbanowanej konsoli na NOWA! (855201838) - Aukcje internetowe Allegro
    Mam niby dostać nowa konsole ale w mojej obudowie. Jak wróci do mnie konsola to czy mogę jakoś sprawdzić czy faktycznie wymienił mi cale wnętrze na nowe czy nie przeprowadził zabiegu zdjęcia bana z pamięci NAND (chyba tak się to nazywa) ?? Ja swoja konsole kupiłem w maju 2008 a data produkcji to 2008-03-01:MFR Date.
    Obudowa będzie miała serial z tej starej konsoli wiec może jest na płycie głównej jakiś serial do porównania albo jak to jest nowa konsola to może jakoś po wyglądzie płyty głównej.
    Dałoby się chyba sprawdzić patrząc czy nie ma śladu po lutowaniu kabelków ale to pewnie trzeba by było rozbierać całkowicie z wszystkiego płytę a tego nie chce.


    Pozdrawiam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. dawid000

    dawid000 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 12, 2009
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    w dashu wejdz w ustawienia i cos typu informacje o konsoli
    bedzie pisal S/N, porownaj z obudowa
     
  4. batman17

    batman17 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2009
    Posty:
    186
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Warszawa
    chyba nie ma takiego sposobu ;/ mozna tylko liczyc ze gość będzie spoko i faktycznie to zrobi, choc na twoim miejscu nie wymieniałbym bo taka troche mała ta cena ale to inna bajka ;)
     
  5. adidas2009

    adidas2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 23, 2009
    Posty:
    928
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Polnocna czesc kraju ;).
    Dokladnie tak, jesli plyta glowna zostala wymieniona bedzie miala inny kod niz jest na obudowie!
     
  6. damian89

    damian89 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2009
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A czy da sie tez date produkcji jakos sprawdzic. Zeby poprostu nie dal mi jakiejs starej naprawionej z innym serialem ??
     
  7. damian89

    damian89 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2009
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czy mogę zadzwonić do M$ i powiedzieć ze zepsuła mi sie konsola i wymieniałem ja za dopłata na allegro na nowa (w sensie wymieniona na serwisie na nowa) i ze chciałbym sie upewnić czy to nie jest jakas konsola stara i podać serial jaki mi pokarze sie w ustawieniach??

    PS: Sorry za dubel postow. Myslalem ze polacza sie w jeden (czesto pisze na pewnym forum o telefonach i tam sie lacza w jeden ).


    PS2: Tak mnie oświeciło. W tych starych konsolach nie montowano wewnętrznej pamięci tylko dawano memorke. Skoro to ma byc nowy arcade (powymienia gwarancyjnej) to powinna tam być już wbudowana ta pamięć. Może da sie to jakoś sprawdzić czy na płycie nie ma dodatkowej części w postaci pamięci Flash?? Chyba ze ta pamięć tylko w Jasperach montują ??
     
  8. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4555
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    pamięć wewnętrzną montują tylko w Xbox-ach 360 Arcade (Jasper), nie ma jej w Xbox 360 Premium, Elite (Jasper)
     
  9. damian89

    damian89 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2009
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    OK dzieki.
    No a jak sadzicie?? Czy mogę zadzwonić do M$ i powiedzieć ze zepsuła mi sie konsola i wymieniałem ja za dopłata na allegro na nowa (w sensie wymieniona na serwisie na nowa) i ze chciałbym sie upewnić czy to nie jest jakas konsola stara i podać serial jaki mi pokarze sie w ustawieniach?? Tak miałbym chyba na 100% pewność czy włożył mi nowa czy jakaś stara.


    Możecie podać jakiś numer gdzie miałbym zadzwonić?? Musiałbym gdzieś do Polski dzwonić czy zagranice?
     
  10. Sousek

    Sousek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Powiedzą ci zapewne, że mogłeś się zarejestrować na ich stronie...
     
  11. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    M$ Cię wyśmieje.... Mogłeś w końcu do nich zadzwonić i u nich naprawić. To tak jakbyś naprawił samochód na gwarancji gdzie indziej a potem chciał sprawdzić w serwisie autoryzowanym czy jest ok...
     
  12. Sousek

    Sousek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No właśnie, to co ja orzekłem i kolega wyżej. A, co do numeru skoro ci zależy to poszukaj na stronie Microsoftu, a raczej polskiego Supportu X'a
     
  13. damian89

    damian89 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2009
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Takie coś w temacie Ban FAQ było napisane. A w takim razie może zadzwonić i puścić ściemę ze kupiłem nowa konsole z allegro z sklepu i chciałem sprawdzić czy wszystko ok i czy jest gwarancja na nią i kiedy wyprodukowana.
    A czy może wystarczy ze zarejestruje konsolę na tej niepolskiej wersji xbox.com ? Pokarze mi tam date produkcji i gwarancje? Nie wiem czy po samej dacie produkcji dam rade sprawdzić kiedy byla wyprodukowana, bo to jest konsola wymieniona w ramach gwarancji wiec chyba będzie miała zmieniona gwarancje do czasu kiedy kończyła się w zepsutej??
     
  14. Crane

    Crane Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2009
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Allegrowicz wydaje sie byc OK ma dużo pozytywów ale rożnie to bywa. Napisz jak będziesz wiedział coś czy dal ci nowa.
    Sam jestem ciekaw czy przeszłoby cos takiego z dzwonieniem do MS. Jak uważacie? Jak widać jestem nowy i chciałbym sobie kupić konsole przez allegro (idzie dużo taniej kupić) i to byłby dobry sposób na upewnienie sie czy konsola jest OK.
     
  15. Floyd

    Floyd Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 24, 2009
    Posty:
    799
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Żyrardów
    Nie do końca, bo jeśli nie pamiętamy starego kodu (z konsoli przed wysłaniem) to nie koniecznie się dowiemy, gdyż jak to było w moim przypadku naklejka podstawowa została zaklejona nową naklejką z serial numberem, oraz z datą naprawy, tak też gdy nowa płyta będzie miała inny serial to i naklejka będzie zawierała już ten nowy numerek.

    Jeśli miałeś np, hitachi w klocku i jeśli została wymieniona płyta to i w 99% wkładają z nią LiteOn.
     
  16. damian89

    damian89 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2009
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Floyd nie doczytałeś tematu. Ja nie oddałem do serwisu tylko na allegro była aukcja oferująca wymianę płyty głównej i napędu (wszystkiego prócz obudowy). Płyta główna i napęd są z konsoli nowej (Serwis Date 2009-12-09) otrzymanej po wymianie gwarancyjnej I chodzi o to żeby nie okazało się ze wsadził mi jakąś stara na której przeprowadził zabieg zdjęcia bana poprzez wyczyszczenie pamięci NAND (chyba tak się to nazywało).
    Dla przypomnienia aukcja:
    Wymiana zbanowanej konsoli na NOWA! (855201838) - Aukcje internetowe Allegro

    No nadal czekam na odpowiedz z postu powyzej:
     
  17. damian89

    damian89 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2009
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Konsola dotarła do mnie. Sprawdziłem i w ustawieniach konsoli numer seryjny konsoli rożni sie od tego z mojej starej obudowy. Otworzyłem tez xboxa i na płycie głównej gdzie nie powinno sie przylutować te kabelki (zeby odczytać pamięć NAND aby zdjąć bana i przywrócić możliwość instalacji gier na HDD ) nie wyglądało jakby było cos lutowane (nie widac jakiegoś nadmiaru cyny) wiec raczej dal inna plyte glowna ( nie kombinowane z nia było raczej nic).
    [​IMG]

    Co mnie zdziwiło to ze jak podłączyłem konsole z dyskiem HDD (po zaktualizowaniu tym razem przy pomocy pendrivea) normalnie moglem sie zalogować na ten profil moj (który byl na konsoli ktora mi zbanowali), tylko ze save z Assassin Creed II nie dziala (ja wlaczylem gre i i chciałem wybrać profil to wyskoczyło damaged) a z np GTA IV i Fable II dziala (wiecej gier juz nie sprawdzałem).
    I jeszcze przy urchamianu nie wczytuj mi automatycznie konta tylko muszę sie zalogować i wyskakuje ze nie ma połączenia z netem i daje ok i se loguje (dobra przypomniało mi sie sie ze w ustawieniach profilu to sie ustawia :p).

    Czy da sie jakos po numerze seryjnym sprawdzić kiedy była wyprodukowana?? Bo wg zdjęcia z aukcji i opisu samej aukcji powinna być nowa z dnia:
    [​IMG]
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum