1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jak rozpoznać Jasper'a?

Temat na forum 'Artykuły' rozpoczęty przez offtopic, Listopad 28, 2008.

  1. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Jak sprawdzić czy mamy Jasper'a bez otwierania konsoli >>
    Wystarczy tylko uchylić klapkę z boku pudełka i powinna ukazać się nam info na temat "prądożerności" konsoli. Jeśli jest to 12,1A to jest to na 100% Jasper.

    [​IMG] [​IMG] [​IMG]
    [​IMG] [​IMG] [​IMG]


    [​IMG] [​IMG] [​IMG]

    Gniazda zasilania:
    [​IMG] [​IMG] [​IMG]


    Falcon vs Jasper
    [​IMG] [​IMG]

    Arcade:

    Lot no: 0843X lub nowszy (nie gwarantuje)
    Xbox 360 Arcade Sticker: XGX-00019 (Prawdopodobnie gwarantuje)
    Xbox 360 Arcade Sticker: Value Bundle 2008 E (Prawdopodobnie gwarantuje)
    Aktualny pobór na szynie 12V: 12.1A (Gwarantuje)
    Rozszerzony flash chip do 256MB (Gwarantuje)
    PSU: 150W(Gwarantuje) lub 175W


    Wymiary GPU - 65nm: 35mm x 35mm
    Wymiary CPU - 65nm: 28.9mm x 28.9mm

    Xenon/Zephyr: CPU - 176mm2; GPU - 182mm2; eDRAM - 80mm2
    Falcon/Opus: CPU - 135mm2; GPU - 156mm2; eDRAM - 64mm2
    Jasper: CPU - 135mm2; GPU - 121mm2; eDRAM - 64mm2

    Xbox 360 Revision: CPU | GPU | eDRAM
    - Xenon/Zephyr: 90nm | 90nm | 90nm
    - Falcon/Opus: 65nm | 80nm | 80nm
    - Jasper: 65nm | 65nm | 80nm


    Pobór:
    [​IMG]
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Piri

    Piri V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 23, 2008
    Posty:
    529
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Włoszczowa :)
    Ram znowu sie pojawił na dolnej stronie płyty głownej czy mi sie wydaje ?
     
  4. monias

    monias Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 3, 2008
    Posty:
    287
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    NO to fajnie, może doczekamy się bezawaryjnośći
     
  5. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Jeszcze jedno co się zmieniło oprócz 65nm GPU to wbudowana dodatkowa pamięć MU 256MB zastępująca Memory Card w Arcade.

    [​IMG]

    monias już Falcony były praktycznie bezawaryjne więc tu powinno być jeszcze lepiej :D
     
  6. papux

    papux Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2008
    Posty:
    371
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Pamięci są montowane ponownie na dolnej stronie płyty.
    Jest to pamięć MU.
     
  7. burgman

    burgman Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 27, 2008
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A kiedy Jasper będzie u nas sprzedawany ?
     
  8. monias

    monias Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 3, 2008
    Posty:
    287
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Myślę że to kwestia miesiąca, dwóch..Muszą przecież Falcony wypchnąć na rynek
    Może M$ na święta zmniejszy cenę jeszcze bardziej :) Bo produkcja w 65nm jest tańsza niż 90nm
     
  9. brattanek

    brattanek P2Mforum.info Członek Załogi Administrator Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2007
    Posty:
    1354
    Polubienia:
    530
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    KTW
    ciekawe jakie napedy dadza :)
     
  10. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Nie jest to pamięć MU tylko zwykła jak to miało miejsce przy starszych płytach.
    Rozszerzono tylko dotychczasowy flashchip z 16MB do 256MB. Zostaje nam 214MB bo konsola rezerwuje sobie resztę na kernel/keyvault/dash itd.

    Koleś, który pochwalił się Jasper'em dostał Lite-on'a, więc jak na razie po staremu ;)
     
  11. monias

    monias Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 3, 2008
    Posty:
    287
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Ja tam widziałem Liteona :) Taki jak w starszych wersjach
     
  12. brattanek

    brattanek P2Mforum.info Członek Załogi Administrator Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2007
    Posty:
    1354
    Polubienia:
    530
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    KTW
    N oto luzik jak lite-on. Zobaczymy jak z ta awaryjnoscia bedzie
     
  13. dr777

    dr777 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 27, 2008
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    jako że mam zamiar właśnie kupić pierwszą konsolkę ... to chyba zacznę polowanie po sklepach na Jaspera ;) może to i ta sama konsola co poprzednie modele ... ale mam nadzieję że zmniejszony pobór mocy faktycznie wyjdzie jej na dobre
     
  14. mattbos

    mattbos V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 24, 2008
    Posty:
    38
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    berlin
    powodzenia ja radze zaczekac i zobaczyc jak bedzie z ta awaryjnoscia!!!
     
  15. papux

    papux Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2008
    Posty:
    371
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Nadal wiadomo że konsola posiada tą samą beznadziejną pastę na procku która po pewnym czasie staje się bardziej izolatorem niż przewodnikiem
     
  16. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Gniazda zasilania:
    [​IMG]

    Jak sprawdzić czy mamy Jasper'a bez otwierania konsoli >>
    Wystarczy tylko uchylić klapkę z boku pudełka i powinna ukazać się nam info na temat "prądożerności" konsoli. Jeśli jest to 12,1A to jest to na 100% Jasper.

    [​IMG]
     
  17. skonek

    skonek Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Maj 9, 2008
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Z daleka
    Ja tam zostaję przy Falconie :) Mój Benq razem z konsolką Arcade mi narazie wystarczy :)
     
  18. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Pierwszy post zaktualizowany :)
     
  19. Agron95

    Agron95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2008
    Posty:
    121
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    ja mam jespera z benq :)
     
  20. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Gdzie kupiłeś ?? Jakieś dowody ;)
     
  21. norbinhoGTI

    norbinhoGTI Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Właśnie dostarczyli mi mojego Xa Falcon z servisu (koszt 283 zł z RED FIX i kurierami) Więc dobrze wam radze abyście kupowali Jaspera lub Premium ale też na płycie Jaspera
     
Wczytywanie...

Poleć forum