1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jak rozpoznać naszego xbox-a 360?

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez peja101, Listopad 29, 2009.

  1. peja101

    peja101 Banned

    Dołączył:
    Październik 11, 2009
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    100-lica
    Jak rozpoznać naszego Xboxa 360.
    1.Zestaw:

    W tej chwili na rynku są 3 zestawy Xboxa 360. Są to Arcade, Elite i Premium choć ja Premium już nie widuję. Wcześniej były jeszcze Core i Premium. Konsole nie różnią się miedzy sobą niczym poza tym co znajdziemy w pudełku i pojemnością dysku. Wyjątkiem jest Elite, który jest czarny.

    Core(nie produkowana):
    -brak dysku
    -brak headseta
    -brak karty pamięci
    -brak wyjścia HDMI
    -przewodowy pad
    - matowa tacka napędu
    -płyta główna Zephyr

    Cena:
    Nowa: brak danych
    Używana: ok.400zł

    Arcade:
    -brak dysku
    -brak headseta
    -karta pamięci 256 MB
    -wyjście HDMI( w nowszych wersjach)
    -bezprzewodowy pad
    -matowa tacka napędu
    -płyta główna: Jasper, falcon, zephyr

    Cena:
    Nowa: ok. 650 zł
    Używana: ok.550

    Premium:
    -dysk 20 GB(od sierpnia 2008 60 GB)
    -headset
    -brak karty pamięci(zastąpiona dyskiem)
    -wyjście HDMI
    -bezprzewodowy pad (lub dwa)
    -chromowana tacka napędu
    -płyty głowne: zephyr, falcon

    Cena:
    Nowa: b.d
    Używana: ok. 650zł

    Elite:
    -dysk 120 GB (w limitowanej wersji z CoD MW2 250GB)
    -headset
    -brak karty pamięci(zastąpiona dyskiem)
    -wyjście HDMI
    -bezprzewodowy czarny pad (lub dwa)
    -chromowana tacka napędu
    -płyty główne: falcon, Jasper)
    -czarna obudowa( spotykana czasami biała)

    Cena:
    Nowa: ok.1000zł
    Używana: ok.800

    2.Płyta główna
    Pierwsze płyty główne były bardzo awaryjne. Pierwszym modelem który temu
    Próbował temu zaprzeczyć był Falcon. Płytę główną najłatwiej sprawdzić według
    zasilacza.


    Zephyr:
    -zasilacz 203W
    -najczęściej była w Core
    -brak wyjścia HDMI
    -CPU 90nm GPU90nm
    -bardzo awaryjna, podatna na 3rod

    Falcon:
    -zasilacz 175W
    -występuje w Premium, Elite i Arcade
    -wyjście HDMI
    -CPU 65nm GPU 90nm
    -mniej awaryjna, lecz wciąż zdażają się przypadki przegrzań

    Opus:
    Na temat tej płyty głównej wiem tylko, że nie ma wyjścia HDMI, ale jest dosyć nowa

    Jasper:
    -zasilacz 150W
    -występuje w Elite i Arcade
    -wyjście HDMI
    -CPU 65nm GPU 65nm
    - najmniej awaryjna płyta na rynku

    3.Napęd:
    W tej chwili można przerobić każdy napęd. Jeżeli przerobimy napęd lite-on nie możemy wrócić do oryginalnego Flasha. Napęd rozpoznamy otwierając napęd.
    Żeby odróżnić napęd Benq od lite-on trzeba zdjąć przednią obudowe.
    Jeżeli w dziurze pod napędem (kiedy konsola leży) biegną żółte kabelki to oznacza, że mamy Lite-on jeżeli białe to Benq.

    Obrazek dzięki któremu poznamy nasz napęd:
    Imageshack - 44rybaczkiblu.jpg


    Mam nadzieje, że przyda się komuś.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Mnichu573

    Mnichu573 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2009
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gdańsk
    Na pudełku od x boxa 360 są też napisane poronania.
     
  4. voltan91

    voltan91 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 15, 2009
    Posty:
    1773
    Polubienia:
    104
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Bytom
    Premiumy z tego co wiem już wycofane z produkcji, gdzie niegdzie można jeszcze znaleźć na wyprzedażach resztki. Jednak moim zdaniem każda konsola powinna być wyposażona w dysk twardy, każdą grę można zainstalować więc dziwnie że do Arcade nie dodają dysku, no ale zawsze można dokupić.
     
  5. p0g

    p0g Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2009
    Posty:
    61
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    a ja mam pytanie co do tego:
    Elite:
    -dysk 120 GB (w limitowanej wersji z CoD MW2 250GB)
    -headset
    -brak karty pamięci(zastąpiona dyskiem)
    -wyjście HDMI
    -bezprzewodowy czarny pad (lub dwa)
    -chromowana tacka napędu
    -płyty główne: falcon, Jasper)
    -czarna obudowa( spotykana czasami biała)

    Cena:
    Nowa: ok.1000zł
    Używana: ok.800

    Gdzie w takiej cenie mozna znalezc z gra cod mw2 i 250 gb?
     
  6. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Nie znajdziesz... tutaj bardziej powinno być od a nie ok
     
  7. peja101

    peja101 Banned

    Dołączył:
    Październik 11, 2009
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    100-lica
    Z grą nie znajdziesz za 1000zł. Pisałem o standardowym zestewia z dyskiem 120GB.
    Na allegro są oferty nowych Elite za poniżej 1000zł, więc dlatego napisałem ok.
    Brałem pod uwagę zarówno slepy jak i sklepy intenetowe i allegro.
     
  8. nakoz

    nakoz The Legend Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2008
    Posty:
    827
    Polubienia:
    66
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Kraków - Irlandia
    To wszystko jest w google a na forum już były tematy jak rozpoznać wersje konsol, napędy, płyty itp. Jak dla mnie zbędny poradnik. Poza tym ceny sie zmieniają więc też są wiarygodne tylko na krótką metę.
     
  9. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Po za tym jest dużo błędów, np:

    Arcade:

    - Jasper ma wbudowaną pamięc 256/512MB
    - wyjście HDMI było zawsze w arcade
    - Arcade jest tylko Falcon i Jasper

    Premium:

    - jest też Jasper

    Elite:

    - białej obudowy nie uświadczysz. Jak coś to czerwoną lub zieloną

    Napęd Liteon można już przywrócić do oryginalnego FW

    TEMAT wywalam bo są już takowe na forum i dużo lepiej zrobione
     
Wczytywanie...

Poleć forum