1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jak ściągać z rapidshare - JDownloader

Temat na forum 'Artykuły' rozpoczęty przez Kazner, Luty 2, 2009.

  1. Kazner

    Kazner Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    110
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wałbrzych
    Tutorial przeznaczony jest dla osób posiadających router i łącze ze zmiennym ip (np. neostrada).

    Na początek pobieramy Jdownloader:
    Kod:
    http://jdownloader.org/download
    Po wypakowaniu odpalamy JDownloader.exe, gdy program zapyta nas o aktualizacje potwierdzamy wszystkie. Dodam jeszcze, że do działania programu wymagana jest Java (najlepiej w najnowszej wersji).

    Na początku konfigurujemy program wchodząc w Menu/Ustawienia, ustawiamy domyślny folder dla pobieranych plików oraz język na Polski(o ile wcześniej takowy nie był ustawiony). W kategorii Rozłączanie wpisujemy naszego IP routera, hasło oraz login do panelu administracyjnego. Następnie klikamy na Nagrywanie ponownego połączenia.

    [​IMG]

    W nowym okienku klikamy na Start, otworzy nam się panel konfiguracyjny naszego routera, odszukujemy w nim opcji odpowiedzialnej za połączanie i rozłączanie połączenia internetowego i klikamy na Disconncect, a następnie na Connect, gdy wszystko przebiegło prawidłowo to zakańczamy nagrywanie i akceptujemy - skrypt został zapisany ;) . W ustawieniach warto sprawdzić poprawność naszego skryptu poprzez kliknięcie na Testowe połączenie ponowne

    [​IMG]

    Aby dodać linki klikamy na ikonkę + (plusika) i wklejamy wszystkie linki i klikamy na "Dodaj".

    [​IMG]

    Następnie wybieramy miejsce gdzie mają zostać zapisane wszystkie pliki, sprawdzamy czy wszystkie pliki są online, możemy również opcjonalnie dodać hasło do archiwum tak aby po pobraniu automatycznie rozpoczęło się wypakowywanie oraz dodać komentarz, klikamy na Akceptuj wszystkie

    [​IMG]

    Pobieranie rozpoczęło się, możemy iść spać ;)

    [​IMG]


    Autor całości: Kazner , kopiowanie bez zgody autora zabronione
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. MarioChalmers

    MarioChalmers Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Co mam wpisac w polu nazwa uzytkownika i haslo? Swoje dane jakimi loguje sie na kompa? Czy jakies dane dzieki ktorym lacze sie z netem? Mam radiowe 512 i nie wiem jak to zrobic
     
  4. Kazner

    Kazner Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    110
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wałbrzych
    Czyli niestety nie dla Ciebie.
     
  5. Hassan

    Hassan Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czy router jest konieczny? Nie da się ściągać mając zwykły modem od neostrady?
     
  6. Kazner

    Kazner Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    110
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wałbrzych
    Router w sumie nie jest konieczny, musiał byś poszukać jakiejś wtyczki do jDownloader'a która by rozłączała twój modem.
     
  7. amur

    amur Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam liveboxa oczywiscie tp , ten program to rewelacja sciaga jak bym mial premium na rapidzie nic dodac nic ując ;)
     
  8. Kazner

    Kazner Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    110
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wałbrzych
  9. novak512

    novak512 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 29, 2008
    Posty:
    176
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Iława/Gdańsk
    1. Ściągasz autoconenct z AutoConnect 0.1.3.1 PL - Shider - ProgramyPC.pl
    2. Instalujesz go, w opcjach zaznaczasz opcję żeby program automatycznie wznawiał połączenie.
    3. tworzysz skrypt rozłączający internet. otwierasz notatnik wpisujesz w nim @echo off
    rasdial "Internet ADSL" /disconnect
    W miejsce 'Internet ADSL' wpisujesz swoją nazwę połączenia którą można sprawdzić w programie Autoconnect. Zapisujesz jako disconnect.bat
    4. Sciągasz Zippyshare.com - jDownloader_v0.2.888_multios.rar i włączasz jdownloader. Wchodzisz w ustawienia -> rozłączanie, w pasku ''proszę wybrać metodę" wybierasz zewnętrzne, potem wybierz i w nowym okienku wskazujemy plik disconnect.bat
    5. Enjoy! :D
    6. Ten skrypt będzie działał z internetem typu Neostrada, Netia, ale tylko jeżeli korzystamy z modemu ADSL. Jdownloader można również ustawić pod router czy liveboxa ale skrypt wygląda wtedy inaczej.
    7. Działa to na zasadzie Jdownloader ściąga paczkę -> używa skryptu żeby rozłączyc internet -> Autoconnect ponawia połączenie -> nowe ip -> Jdownloader ściąga następną paczkę -> itp.
     
  10. jbl

    jbl Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Głogów
    Nie wiem po co ten poradnik ale ja tez mam ruter i bez zadnych tych ustawien chodzi mi dobrze wiec nei wiem do konca czy jest to potrzbne. ruter mam cerberusa adsl wifi 2. sprobuje pozniej ustawic ale nie wiem czy cos lepiej bedize. Dodam ze z mediafire ida pliki fajnie wszystko na maksa a rapid share bez premium to maks 30kB:/
     
  11. Kazner

    Kazner Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    110
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wałbrzych
    Poradnik jest po to aby nie czekać 15min na bilet tylko automatycznie zmienić ip i uzyskać bilet w np 30 sekundach. Zawsze możesz czekać te np 1500 min przy 100 partach, co kto lubi.
     
  12. gangster6669

    gangster6669 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 4, 2007
    Posty:
    187
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Mirsk
    mam taki problem ściągnęło jeden part zaczyna drugi i połącza ponownie jak już się połączy to omija tamten part napisane na nim jest połączenie utracone. Co jest nie tak?
     
  13. Kazner

    Kazner Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    110
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wałbrzych
    Trochę dziwne, powinno być tak, że jak już zakończy pobierać tamten part to zaczyna nowy.

    EDIT: Miałem to samo przed chwilką pomogło zrestartowanie partów ;) - klikasz prawym na dany part lub na całą grupę i dajesz Restart.
     
  14. becek

    becek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2009
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a jeśli mam liveboxa a nie jestem adminem tylko jednym z podlaczonych to jesli podam wszystkie dane na tej stronce to nic sie nie stanie??
     
  15. Kazner

    Kazner Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    110
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wałbrzych
    Hmmm jeżeli nie jesteś właścicielem livebox'a to nawet znając do niego hasło chyba nie mógł byś go rozłączać z internetem co 10min bo inni użytkownicy mogli by narzekać :/ No chyba, że byś uzyskał taką zgodę np. na pobieranie w nocy.
     
  16. becek

    becek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2009
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    no to tylko zostają mi nocki :p
     
  17. Hezus

    Hezus Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 5, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam takie pytanko. Ściągnąłem program wszystko działa ale jest bardzo mała prędkość pobierania. Mam Neo 1 Mb/s i shitboxa. Maksymalna prędkość pobierania wynosi zaledwie 31 KB. Czy nie da się jej jakoś zwiększyć a może jest to prędkość, którą mają wszyscy. Prosiłbym o szybką odpowiedź.
     
  18. Kazner

    Kazner Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    110
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wałbrzych
    Bez konta premium prędkość pobierania jest ograniczona, ale bez obaw jest tak tylko w dzień, późniejszą nocą ciągnie mi na 2Mb po 230kb/s.
     
  19. Hezus

    Hezus Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 5, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ano program dobry. Nawet teraz o godzinie 6:19 pobiera party z maksymalną prędkością łącza. Łatwa i szybka konfiguracja i duża wydajność. Wszystko śmiga elegancko. Jak ktoś ma shitboxa czy inne zmienne ip to program naprawdę świetny.
     
  20. Kazner

    Kazner Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    110
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wałbrzych
    Z moich obserwacji wynika, że od około godziny 3:00 do 13:00 ciągnie praktycznie pełną prędkością :) .
     
  21. xbox@tomkow.pl

    xbox@tomkow.pl Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2008
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    słuchajcie a jest sposób na router cerberus dsl wi-fi+inernet z kablówki bez czekania na bilet{15 min}
     
Wczytywanie...

Poleć forum