1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jak skonfigurować internet.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez tobi123, Czerwiec 19, 2012.

  1. tobi123

    tobi123 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    115
    Polubienia:
    30
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Jak skonfigurować internet, żeby działał na x360 ? Xboxa mam połączonego przez kabel sieciowy do kompa . Mam modem Play Online . Najlepiej w systemie Windows Vista .
     
    1 osoba to lubi.
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. KozaEpicPL

    KozaEpicPL Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 4, 2012
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Raczej na Play Online nie pograsz mój kolega ma i trzech urządzeń nie może uciągnąc(Pc,Laptop,Tablet) Chyba ze u ciebie jest lepiej :D
     
  4. tobi123

    tobi123 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    115
    Polubienia:
    30
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Raczej uciągnie , ale ja i tak tylko do dem ;) Nie umiem tego czegoś skonfigurować .
     
    1 osoba to lubi.
  5. KozaEpicPL

    KozaEpicPL Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 4, 2012
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ale o jaką dokładniej konfiguracje ci chodzi? W konsoli czy w kompie na modemie ?
     
  6. tobi123

    tobi123 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    115
    Polubienia:
    30
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    I w xboxie i w kompie .
     
    1 osoba to lubi.
  7. KozaEpicPL

    KozaEpicPL Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 4, 2012
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    W sumie to w xbox'sie nie ma nic do ustawiania połaczysz sie z siecia ethernetem i samo sobie poustawia :D A co do kompa to niewiem bo konsole mam pod routerem.
     
  8. tobi123

    tobi123 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    115
    Polubienia:
    30
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Próbuję tylko nie wiem pod jaką sieć skonfigurować , bo mam ich aż 3 -_-

    Ciągle występuje błąd na INTERNET nie wiem co robić.
     
    1 osoba to lubi.
  9. maciuso

    maciuso Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2010
    Posty:
    26
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Gdynia
    Na Play można grać, jeżeli masz dobry zasięg i HSDPA powinieneś mieć niskie pingi.
    Na początek musisz udostępnić połączenie sieciowe z modemu play czyli połączenia sieciowe prawym właściwości i w którejś z zakładek znajdziesz możliwość zaznaczenia ptaszka "udostępnij połączenie sieciowe", następnie najprościej będzie jeżeli wpiszesz ręcznie adresy do karty sieciowej kablowej LAN, automatyczne nadawanie adresów nie zawsze działa.
    Wpisz:
    IP: 192.168.1.1
    Maska: 255.255.255.0
    Brama: 192.168.1.1
    Dns: zostaw pusty.
    Ustawienia zapisz.
    Następnie w konsoli wpisz ręcznie:
    IP: 192.168.1.2
    Maska: 255.255.255.0
    Brama: 192.168.1.1
    Dns: 8.8.8.8 - to jest DNS Google, on zawsze działa i jest szybki.
    Zapisz konfigurację i przeprowadź test połączenia w konsoli.
    Proponuję, abyś za dużo nie rozmawiał przez hs gdyż dosyć dużo wtedy danych idzie.
    U mnie przez 2h podczas grania przez Play w forze i rozmawiania przez hs poszło ponad 100 Mb.
    Powodzenia! Napisz, czy się udało połączyć.


    Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
     
    1 osoba to lubi.
  10. tobi123

    tobi123 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    115
    Polubienia:
    30
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Udało się dołączyć do internetu tylko teraz pisze "Możesz połaczyć się z usługą Xbox Live lecz bieżąca konfiguracja może ograniczać" .

    Udostępniłem porty przez ustawienia w "udostępnij połączenie sieciowe" i dalej to samo .
     
    1 osoba to lubi.
  11. ziomo8

    ziomo8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2010
    Posty:
    274
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    No to więcej nie wymyślisz. Ten komunikat wyskakuje na 99% z powodu gigantycznych pingów.
     
  12. maciuso

    maciuso Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2010
    Posty:
    26
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Gdynia
    Te pingi nie zawsze są takie duże :)

    Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
     
  13. tobi123

    tobi123 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    115
    Polubienia:
    30
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Dzisiaj normalnie grałem w Red Dead Redemption: Undead Nightmare . A ten komunikat będzie wyskakiwał ?
     
  14. maciuso

    maciuso Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2010
    Posty:
    26
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Gdynia
    Jaki komunikat?

    Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
     
  15. tobi123

    tobi123 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    115
    Polubienia:
    30
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Ten "Możesz połaczyć się z usługą Xbox Live lecz bieżąca konfiguracja może ograniczać" .
     
  16. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Porty na routerze zablokowane. Na xbox.com masz podabe jakie to

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  17. tobi123

    tobi123 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    115
    Polubienia:
    30
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Nie mam routera .
     
Wczytywanie...

Poleć forum