1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jak spolszczyć GTA4 na xboxa 360?

Temat na forum 'Problemy' rozpoczęty przez elosiema, Marzec 3, 2010.

  1. elosiema

    elosiema Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2009
    Posty:
    241
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Pisałem o tym w temacie o spolszczeniach-bez odzewu,więc może więcej osób zauważy ten temat.Mianowicie chodzi o spolszczenie od gtapolska,kiedyś na ich forum widniał temat kolesia który spolszczył gta na xboxa,niestety tamtego tematu już nie ma.Wszystkich którzy znają się proszę o jakieś onstrukcje.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. uchaj

    uchaj Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 25, 2009
    Posty:
    31
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
    z tego co mi wiadomo to nie można spolszczenia wgrać na xbox'a pytałem się o to z Falloutem 3 i powiedzieli że o spolszczeniach mam zapomniec
     
  4. elosiema

    elosiema Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2009
    Posty:
    241
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Fallout 3 to inna gierka,gdybym był przekonany że gta nie da się spolszczyć to bym nie tworzył tego tematu.
     
  5. mitek96

    mitek96 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 13, 2009
    Posty:
    312
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Tarnów
    Coj:BiB przerobili na polską wersję, ale podobno pliki językowe na konsoli były takie same jak na pc.
     
  6. jerro

    jerro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    140
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
  7. marek2fgc

    marek2fgc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2009
    Posty:
    485
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lubin
    Jak chcesz samemu robić takie spolszczenie to proszę bardzo :p Jak próbowali już z Mass Effect 2 wgrać polskie napisy do angielskiej wersji i się nie chciało uruchomić.
     
  8. Eddy.Adam

    Eddy.Adam Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2010
    Posty:
    104
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wałbrzych
    A wiecie coś może czy da rade wgrać spolszczenie do Mirrors Edge?
    Posiada ktoś plik lokalizacyjny z wersji PC?
     
  9. marek2fgc

    marek2fgc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2009
    Posty:
    485
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lubin
    Eddy.Adam to tak nie działa. Ponieważ nasz szanowny Techland stworzył tak plik by pasował do każdej platformy. Jednak z pwodów "rynkowych" nie mogli dać polskiego języka do CoJ. Pliki z wersji na PC różnią się tym, że nie są spakowane i w dodatku nie ma dodatkowych zabezpieczeń przed modyfikowaniem tych plików.
     
  10. Eddy.Adam

    Eddy.Adam Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2010
    Posty:
    104
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wałbrzych
    Aha no ok dzięki. Wyciągnąłem plik z obrazu i był tekst wiec myślałem że coś się uda.
     
  11. marek2fgc

    marek2fgc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2009
    Posty:
    485
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lubin
    Gdyby tak było, to pewnie byśmy masowo spolszczali gry na X360 :p Ale życie nie jest takie proste.
     
  12. Marcello

    Marcello Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2007
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    gta4 PL było na tym forum już dluższy czas temu.


    Szukajcie tematu: SPolszczenia do gier

    Głównym problemem jest jeden plik tekstur mianowicie fonts.xtd

    format xtd to format tekstur na xboxa i nie ma programu który edytowałby ową teksturę i dodał polskie znaki.

    Program ma tylko jakis rusek który nie chce udostępnić programu.



    Resztę da się wykonać ;) :shisha
     
  13. elosiema

    elosiema Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2009
    Posty:
    241
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Priorytetem są dialogi,jeżeli chodzi o obsługę gry to wiem ocb.Ten plik fonts.xtd za co odpowiada,za dialogi czy coś innego?
    Napisz coś więcej co podmienić,próbowałem xbox backup creator,ale nie wiem właśnie co podmienić,druga sprawa to to że to spolsczenie od gtapolska jest w wersji instalacyjnej,naszczęscie mam gta4 na pc więc wydobęde pliki z dysku.
     
  14. jackpak

    jackpak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2008
    Posty:
    52
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
  15. Marcello

    Marcello Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2007
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    XBR - nie trzeba liczyc sumy kontrolnej, nie trzeba podpisywac aplikacji.

    SPolszcczenie GTA 4 PC ma inne bloki niz te na Xbox.
    To znaczy że; pierwsza misja na XBOX (linijka od 10 do 20) to na PC linijka od 30 do 40) lub pomieszane.

    Trzeba by zdanie po zdaniu przeklejać z wersji PC do tej xboxowej trzeba wiedzieć co się wkleja i gdzie to wklejać które zdanie zastąpić którym.

    Jest do zrobienia, nikomu nie chce się z tym bawić. Prace ucichły.
     
  16. jackpak

    jackpak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2008
    Posty:
    52
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
  17. Marcello

    Marcello Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2007
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6

    Heh, akurat tak sie składa ze kombinowałem już ze spolszczeniem. W temacie "spolszczenia do gier" jest dużo info ode mnie. :shisha

    Porównywałem też w GXT Editor pliki z PC i Xboxa360.

    Wiem co mówię, jest trochę inaczej.

    Możemy się tym zająć jackpak jeżeli masz czas i chęci. :whistle:
     
  18. jackpak

    jackpak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2008
    Posty:
    52
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
  19. Sereczek

    Sereczek V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2008
    Posty:
    204
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Polska
    Przeczytałem ten temat i tamten z 17 stronami o spolszczaniu gier na x między innymi o GTA 4. Nie mam żadnych tam umiejętności programowania itp ale z tego co zrozumiałem to jedynym problemem są polskie znaki a przecież bez PL znaków także można grać. Co stoi na przeszkodzie czy wystraczy podmieniać teksty z PL PC na EN XBOX chodzi mi o teksty nie o plik cały. I czy po tym można bez problemu przenieść to potem do x ? Jak wyglądają te pliki do podmiany tekstu tak jak zapodał jackpak? Chciałbym część np 1,2 misje przetłumaczyć z początku i sprawdzić czy to działa o ile ktoś tego jeszcze nie robił a nawet jeśli to niech napisze tutaj po kolei co i jak albo podam gg i coś zrobimy.
     
  20. jackpak

    jackpak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2008
    Posty:
    52
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
  21. Sereczek

    Sereczek V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2008
    Posty:
    204
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Polska
    To jakby usunąć PL znaki krzaczki znikną ? Czy się mylę? I czy udostępniłbyś to co zrobiłeś co najważniejsze?
     
Wczytywanie...

Poleć forum