1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jak sprawdzić czy konsolka jest zbanowana?

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez qlako, Luty 9, 2010.

  1. qlako

    qlako Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 2, 2010
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Warszawa
    .

    .short
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4555
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Próbowałeś zainstalować inną grę?
    Jak nie pójdzie to prawdo podobnie masz bana, ale zawsze możesz podłączyć do neta i będziesz miał 100% pewność :)
     
  4. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Prawdopodobnie konsola ma bana jeśli nie możesz zainstalować gry na dysk . Więcej info tu : http://xboxforum.pl/dla-swiezakow-f79/ban-faq-31449.html . Dysk można odblokować poszukaj ofert na allegro lub w pobliskich serwisach . Jak sprawdzić Ixtreme ? Jest kilka tematów poszukaj sam .
     
  5. Makavel

    Makavel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2009
    Posty:
    443
    Polubienia:
    75
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Drawsko Pomorskie
    @qlako
    Możliwe, że płyta jest zepsuta, brudna, źle nagrana, porysowana itp.
    Ale w przypadku bana, tez bardzo możliwe...
     
  6. MaciekPRO

    MaciekPRO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2009
    Posty:
    230
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Włocławek
    Na 99% masz bana, ale kolega wcześniej też dobrze może mówic sprawdź czy płyta nie jest brudna a jeśli masz możliwośc idź do przyjaciela, sąsiada, kolegi może on ma x przerobionego i zobacz czy u niego pójdzie COD MW2
     
  7. qlako

    qlako Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 2, 2010
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Warszawa
    Niestety moje obawy były słuszne, konsolka jest zbanowana (zarejestrowałem ją na xbox.com i było napisane że gwarancja wygasła a powinna być do listopa 2010) Trudno będę musiał przeboleć że chodzi jak czołg.
    COD MW2 oczywiście normalnie działa ale bardzo mi się spodobał to pomyślałem żeby zainstalować na dysku ale niestety ban.
    No nic pozostało podziękować :)
     
  8. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Z dyskiem twardym nie ma problemu bo można go odblokować aby była z powrotem możliwość instalacji gier po banie . Poszukaj na allegro lub w popytaj w okolicznych serwisach .
     
  9. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    jak jest ban to nie pisze ze gwarancja wygasla :p Konsola moze byc z Anglii i tyle. Sprawdz inna gre.
     
  10. ggghhh421

    ggghhh421 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2009
    Posty:
    78
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wrocław
    Jak wyjdzie że masz bana to ja z chęcią kupił bym ten dyk :D Jak cos to pisz PW
     
  11. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Zadzwoń do M$ albo spróbuj zainstalować inną grę...

    Pamiętaj, że konsolkę zawsze można odblokować pod względem dysku
     
  12. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Skoro nie może zainstalować gry na HDD to na pewno bana na konsoli ma ( bo raczej wątpię aby to była jakaś usterka ) i chyba nie za wiele da dzwonienie do M$ ...
     
  13. qlako

    qlako Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 2, 2010
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Warszawa
    To już mam pewność, konsolka ma bana.

    Żeby nie pisać nowego tematu (a spytać muszę bo w FAQ nie ma wystarczającej odpowiedzi) mianowicie

    "8. CZY DYSK ZE ZBANOWANEJ KONSOLI BĘDZIE DZIAŁAŁ NA NIEZBANOWANEJ?


    - Tak"
    Tzn że mogę sprzedać ten dysk (normalnie będzie działał u kupującego) kupuję inny i cieszę się możliwością instalowania? Czy jednak to nie jest takie proste?
     
  14. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Tak. Zadziała na innej konsoli bez problemu. Czyli dysk możesz sprzedać. Mimo wszystko domagałbym się zwrotu pieniędzy od sprzedawcy, bo nie powiedział Ci o tym, a ban zaniża wartość konsoli o jakieś 50%.
     
  15. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa

    Przeczytaj dokładnie cały FAQ! Musisz w swojej konsoli odblokować dostęp do dysku...
     
  16. qlako

    qlako Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 2, 2010
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Warszawa
    Dzięki za szybką odpowiedź. Dałeś mi do myślenia. Jeszcze się zastanowie bo i tak nie pograłbym na XBL a jedynym mankamentem jest brak możliwości instalowania. No nic temat można już zamknąć. Dziękuje za pomoc
    Aj, ok teraz doczytałem.
     
Wczytywanie...

Poleć forum