1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jak sprawdzić czy mam przerobioną konsolę?

Temat na forum 'Problemy' rozpoczęty przez Tubson, Styczeń 29, 2009.

  1. Tubson

    Tubson Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 26, 2009
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Sulejówek
    Witam, od wczoraj jestem posiadaczem xboxa arcade - dodam że szczęśliwym ale... no własnie jest jedno ale... mianowicie towar kupowany był z drugiej ręki... przy czym sprzedający zapewnił mnie że konsola jest przerobiona... niestety do zestawu dołączył mi 3 oryginały które hulają bez problemu...
    w tym przypadku nie zastanawiając się dłużej ściągnałem sobie dwa obrazy gier sonic unslashed i skate 2, w systemie pal rzecz jasna... wszystko nagrywane wg poradników... z czego jedna w imgburn a druga w clone cd...
    sprawdzane abgx360 itd... więc powinno być git. dodam ze plytki posiadam verbatima a nagrywarkę paromiesięczną neca...
    i problem pojawia się w tym że gdy wkładam płytki do konsoli to... pokazuje mi się logo x;a i zdanie przetłumaczone w wielu językach (coś w w celu grania prosze umieścić dysk w konsoli) i teraz rodzi się moje pytanie co jest nie tak??

    nie mam mozliwosci pożyczenia od znajomych plytki w celu sprawdzenia czy ich kopie smigają bo mają wersje ntsc...
    a może to z moimi zdolonściami spieprzyłem dwie płytki albo lepiej... zostałem zrobiony w jajo i kupiłem konsole która wcale nie jest przerobiona...
    dlatego też chciałbym się od was dowiedzieć może z własnego doświadczenia wiecie co się dzieje jak sie wlozy kopie do nieprzerobionej konsoli...
    i drugie pytanie czy jak pojade gdzies na serwis to będą w stanie stwierdzić czy mam przerobioną wersję?? bardzo prosze o szybką odpowiedź bo jestem na ciśnieniu...
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. szank

    szank Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2008
    Posty:
    114
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    K-Pax
    Nagrywałeś przez plik .dvd ?
     
  4. Tubson

    Tubson Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 26, 2009
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Sulejówek
    tak przez plik .dvd tak jak w tutorialach... nie jestem aż tak kompletnym laikiem i ogarniam pliki :)
     
  5. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    nie przerobiona albo przerobina xtremem (nie ixtremem)
     
  6. Tubson

    Tubson Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 26, 2009
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Sulejówek
  7. luki1995

    luki1995 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszawa
  8. obcy33

    obcy33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    616
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Grudziądz/Świecie
    nie zaśmiecaj tematu, od takich problemów są inne działy, a tak poza tym skoro jesteś świeżak to http://x360iso.org/zasady-panujace-na-forum/7161-jestem-nowy-co-warto-przeczytac-na-poczatek.html#post55255 i do tego poradniki o nagrywaniu poczytaj a nie zadajesz takie pytania.

    a Twoi kumple mają przerobione konsole? bo to że mają gry NTSC nie ozacza że Twoje gry co wypaliłeś nie zadziałają u nich, pod warunkiem że są Region Free i odwrotnie
     
  9. Tubson

    Tubson Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 26, 2009
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Sulejówek
    pytałem ich o region free ale nie przypominają sobie żeby coś mieli... z resztą gustują w grach ea... a tam na bank nie ma wersji Region free... szkoda... czeka mnie jutro wyprawa do "specjalisty" który pewnie i za sprawdzenie sobie policzy :|
     
  10. eXtrim

    eXtrim Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    821
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Zanim udasz się do tego specjalisty, ściągnij szybko jakąś grę w systemie Free Region i wypal ją. Następnie zobacz czy działa u Ciebie i u twoich kumpli. Ściągnij coś fajnego, żeby płyty nie zmarnować :p (jak rozwiążesz swój problem będzie jak znalazł)
     
  11. Tubson

    Tubson Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 26, 2009
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Sulejówek
    no i moje przypuszczenia okazały się słuszne... konsola nie byla przerobiona... zapłaciłem 80zl czyli całość wyszła mnie 580zł za 2tygodniową konsole czyli i tak na tym dobrze wyszedłem... dzieki za próby pomocy... odpisuje dopiero teraz bo tak się wkręciłem w fight nighta że... straciłem ładne godziny z życiorysu... Pozdrawiam
     
Wczytywanie...

Poleć forum