1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jak sprawdzić czy XBOX jest przerobiony

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez maleja, Sierpień 31, 2010.

  1. maleja

    maleja Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 27, 2010
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jak sprawdzic czy XBOX jest przerobiony?

    Co będzie, gdy wsadzę pirata do oryginalnego xboxa? Będzie jakiś komunikat?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Litz

    Litz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 21, 2010
    Posty:
    219
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gdańsk
    To zalezy od przerobki i nagranej gry :D
     
  4. maleja

    maleja Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 27, 2010
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No właśnie... Nie wiem nic z tego jak na razie. Wsadziłem NBA i wyskoczył mi jakiś komunikaat w paru językach. Niestety nie pamiętam treści, bo płyte już oddałem.

    Ma ktoś jakiś inny pomysł?

    Proszę o pomoc kogoś doświadczonego.

    Może ktoś wrzuci pirata do swojej kopnsoli i pokaże co wyszło? ;)


    //HoFi:9.Nie pisz postów pod sobą (do tego służy przycisk "edytuj").następny taki post i warn// UP-anie/Refresh tylko w dziale giełda
     
  5. krosfajer

    krosfajer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2009
    Posty:
    376
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Osoby, które mają nieprzerobione konsole zazwyczaj nie posiadają kopii zapasowych, ale jeśli dobrze rozkminiam to przy włożeniu pirata konsola nie reaguje, jest tylko komunikat "Otwórz napęd".
    Jeśli w Twojej konsoli po włożeniu pirata wyskoczyły te napisy to chyba jest przerobiona, ale jest stary FW i nie mógł odczytać tej gry.
     
  6. maleja

    maleja Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 27, 2010
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No tak, ale gdy zalogowałem się do XBL to nie wyskoczył mi żaden komunikat o banie.
     
  7. dziend0bry

    dziend0bry Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    880
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Legnica
    No bo moze nie masz bana. Wloz pirata i jesli pojawi się napis "Otwórz DVD" to masz czystą. Tylko załatw w miarę najnowszą grę! Np. CoD MW2. Włoż i sprawdź.
    Jeśli pojawi się Zagraj w "Nazwa gry" to masz przerobioną.
    Dlaczego w miarę najnowszą grę? Bo wezmy pod uwage ewentualnosc posiadania starszego firmware. Sprawdz
     
  8. maleja

    maleja Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 27, 2010
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ale konsolka ma niecaly rok, więc którego firmara może posiadać?
    A co do gierki to postaram się coś jutro skołować.
     
  9. dziend0bry

    dziend0bry Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    880
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Legnica
    Zalezy od tego kolesia ktory przerabial. Pewnie Ixtreme 1.6NS albo LT
    W kazdym razie zalatw w miare najnowszą grę. Jak odpali = przerobiona. Jak "Otwórz DVD" - czysta
     
  10. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    wlasnie lepiej jakas starsza bo jak ma flash ktory nie obsluguje gier z wysokim wave to tez bedzie odtworz dvd.
     
  11. maleja

    maleja Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 27, 2010
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  12. Art.13

    Art.13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 25, 2010
    Posty:
    314
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Miasteczko śląskie
    jak źle nagrasz to też będzie otwórz napęd
     
  13. maleja

    maleja Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 27, 2010
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dobra, dałem screena. Co to moze być? Dodam, zę koledze chyba śmiga na ixtreme 1.5 ;)
     
  14. krispl

    krispl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 2, 2009
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    konsola wygląda na nieprzerobioną...
     
  15. PremiumPRO

    PremiumPRO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 22, 2010
    Posty:
    665
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Jeśli działa komuś na przerobionej konsoli to oznacza, że Twoja konsola jest nie przerobiona.
     
  16. maleja

    maleja Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 27, 2010
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki serdecznie wszystkim :) Pozdrawiam!
     
  17. matiprv

    matiprv Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 24, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wieliczka(PMB)
    Masz poprostu nieprzerobioną :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum