1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jak sprawdzić jakie mam ixtreme?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez gulon, Listopad 15, 2009.

  1. gulon

    gulon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    31
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Jak sprawdzić jakie mam ixtreme?
    Mam wersję arcade z dyskiem liteon. Kiedyś koleś mi zrobił przeróbkę ale nie wiem jaką wersję mi wgrał. Można to jakoś sprawdzić?

    PS. Nigdy nie podłączałem konsoli do internetu i jak zacząłem kiedyś grać w jedną grę to mi się jakoś ona aktualizowała, że mam teraz inne menu takie w poziomie.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Damian1010

    Damian1010 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 12, 2008
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie sprawdzisz chyba ze nagrasz jakies gry z innym wave, najlepiej podaj kiedy przerabiales to ci powiem jaki masz najprawdopodobniej ixtreme lub jaka gra ci nie weszla
     
  4. gulon

    gulon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    31
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Konsolę przerobiłem jakoś po 11.02.2009 i pamiętam że była to jakaś nowość bo musiałem z nią jechać do Wawy do takiego młodego kolesia co mieszka gdzieś na Gocławiu róg Bora Komorowskiego i Fieldorfa.

    (Odkopałem w gg)

    Nie mam kontaktu do tego człowieka.

    PS. Gry mi narazie działają wszystkie ale nie ściągałem jeszcze nic z wawe4
     
  5. Damian1010

    Damian1010 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 12, 2008
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  6. atmpitbull

    atmpitbull Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 15, 2009
    Posty:
    143
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Pewnie masz iXtereme 1.5 lub 1.51. Jak nie grasz w sieci to nie ma sensu zmieniać iXtreme tylko pobrać gierkę z Wave4 i przerobić ją na Wave3 (chyba że masz napęd Hitachi to nie trzeba).
     
  7. gulon

    gulon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    31
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Dzięki - wyczytałem na forum, że teraz każdą konsolę banują więc chyba nie warto się podłączać.

    PS. Właśnie znalazłem kontakt do typka co mi konsolę przerabiał i typ jest jakiś wypłoszony, co chwilę powtarza że już tego nie robi i napisał mi, że mam 1.4 chociaż nie wiem czy to możliwe skoro mam liteon w arcade z hdmi.
     
  8. m_c

    m_c Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 11, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a jak mam wersje 1.6 to jakie gry musze sciagac albo jak je pachować ?:)
     
  9. Damian1010

    Damian1010 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 12, 2008
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    nic nie musisz patchowac wystarczy przed wlozeniem gry z wave 4 wlozyc plytke activate.iso
     
  10. m_c

    m_c Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 11, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a jak będe miał gre wave 3 to też będzie działać ?
     
  11. atmpitbull

    atmpitbull Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 15, 2009
    Posty:
    143
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Mi się wydaję że lepiej 360WavesPatcherem spatchować na Wave3 bo po co za każdym razem wkładać tą activate.iso tak przecież czy za activate.iso czy za zmianę Wave czy FW piracki w napędzie jest BAN.
     
  12. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Ale potem jak przerobisz np na iX 1.61 albo iX LT to te spatchowane obrazy mogą nie działać a dzięki activate.iso będą
     
  13. CrabKong

    CrabKong Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 11, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    lol ;P ja sobie grałem w ostatnim tygodniu w tekkena 6 , przerobionego na wawe3 z iXtreme 1.4 - 1.51 i zadnego bana nie dostałem , może mi ktoś wytłumaczyć jak to możliwe ?:p

    a tak w ogóle to jakiego bana mogę dostać jak hdd nie jest podłączony ? ;>
     
  14. Kariem

    Kariem Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A byłeś podłączony do live'a? ;]
     
  15. maax990

    maax990 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 4, 2009
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja ci to wztlumacye bo to proste,JUZ PO FALI,gralem online w czasie fali gram teraz i nie mam bana,a jak go dostane to bedzie czas zeby nabyc konsole i nie przerabiac napedu,a zbanowana do piratow
     
  16. Rider112

    Rider112 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 22, 2009
    Posty:
    101
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Jak chcesz dostać bana, musisz być choć raz podłączony do xbox live kiedy miałeś przerobiony napęd. HDD nie ma NIC do bana! Ban zapisuje się na płycie głównej konsoli (co ty myślałeś, że konsol arcade nie banują?).
     
  17. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    A wracając do tematu : aby sprawdzić ixtreme w konsoli , trzeba odmontować napęd DVD z X360 i podłączyć do PC i wtedy z poziomu BIOS-u odczytać jaką masz wersję ixtreme . Można kombinować z płytami z różnym wave ale to daje tylko połowiczną pewność co do posiadanego ixtreme .
     
  18. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    maclogan - bzdury piszesz. z poziomu biosa tego nie odczytasz
     
  19. MadMax2000

    MadMax2000 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 29, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Internet
    Na 99% masz iXtreme 1.5 lub 1.51. Możesz to sprawdzić wypalając gierkę z Wave 4. Jak Ci koleś nie zostawił klucza napędu to masz lipę z wgraniem nowego.
     
  20. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Odczytasz . Tylko trzeba wiedzieć jak .
     
  21. MadMax2000

    MadMax2000 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 29, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Internet
    :ban

    Chciałbym to zobaczyć jak to wygląda z poziomu biosu.
     
Wczytywanie...

Poleć forum