1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jak sprawdzić jakiego mam Xboxa 360?

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Janusz15, Styczeń 25, 2009.

  1. Janusz15

    Janusz15 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 7, 2009
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, pewnie było już wiele takich pytań, ale chciałbym się dowiedzieć tutaj, w tym temacie, jak mogę sprawdzić jakiego mam Xboxa 360? (Falcon,Arcade czy jakiś inny)? Gdzie to można sprawdzić i jak? Proszę o odpowiedź =D
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Grinch

    Grinch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    448
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Mylisz trochę pojęcia.
    Arcade
    Premium
    Elite
    to wersje pudełkowe x'a. Czyli Arcade bez dysku, Premium dysk 20/60GB. Elite czarna z dyskiem 120GB. Konsole jeszcze różnią się kablami w zestawie, grami itp.

    Natomiast Core, Falcon, Jasper to wersje sprzętowe x'a. Czyli rodzaj elementó elektornicznych jakei zostały użyte do x'a

    Jak rozpoznać najprościej?
    Arcade nie ma srebrnej tacki CD i brak dysku
    Preium jak pisałem dysk 20/60GB
    Elite czarny z dyskiem 120GB

    Core starsza wersja bez wyjscia HDMI
    Falcon z wyjsciem HDMI
    Jasper zasilany 150W zasilaczen i napiecie 12,2V
     
  4. rowerser

    rowerser Sialalalalallalal V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2008
    Posty:
    586
    Polubienia:
    141
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Kozie Byki
    Na bank masz wersję " xbox360 - poszukaj info na forum albo na google"
     
  5. Zlocisz1234

    Zlocisz1234 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2008
    Posty:
    57
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ja mam x'a arcade ale powiedz mi który to jest ten ze srebrnym wykończeniem tacki ?
    Bo widzialem na youtube jak niektorzy goscie maja takie i mi sie to oczywiscie spodobalo
    Już wiem , sprawdzilem - Premium chcialbym miec naklejke taka na tacke fajniej by to wygladalo ^^
     
  6. Qunik93

    Qunik93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2008
    Posty:
    352
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Górny Śląsk
    To nie jest naklejka, a front napędu.
     
  7. Kamil24

    Kamil24 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2009
    Posty:
    116
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Co to za pytanie ??:confused:
    Przeciez pisze na pudelku :D Chyba ze go nie masz :D
    Premium rozpoznasz ze na dysku bedzie pisac 60GB a na Elite 120 GB.
    A co do Falcon czy Jasper masz link.
    http://x360iso.org/poradniki-sprzet/5731-jak-rozpoznac-jaspera.html
     
  8. punny

    punny Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 19, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A ja mam taki problem, kupiłem na Allegro Xboxa, na obudowie jest data produkcji z marca 2008, a koleś mówi, że konsola była po naprawie, zostało wymienione wszystko na jaspera, a stara obudowa została. Dał mi też skan jakiejś kartki od microsoftu, link Yfrog - kartka . Wtyczka w Xboksie wygląda tak: Imageshack - falcon.jpg . Jak myślicie? Falcon czy Jasper?
     
  9. Patrolek PL

    Patrolek PL XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 15, 2009
    Posty:
    422
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    W-wa
    Tak dla sprostowania "Core" to "wersja pudełkowa" a "xenon" i "zephyr" to "wersje sprzętowe" :)
     
  10. Marf

    Marf Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 4, 2010
    Posty:
    1024
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Arcade nie ma dysku i ma matową tacke napedu jest biały,Premium ma dysk i ma chromowaną tacke jest biały,Elite jest cały czarny ma dysk i chromowaną tacke.
    A co do wersji płyty głownej to w Falconie na zasilacu pisze 175W a w Jasperze 150W.
     
  11. Pawlllosss

    Pawlllosss Guest

    Dokładniej, Core to nazwa xbox-a 360 i różni się od elite,arcade i premium akcesoriami, wyglądem i tym że nie ma wejścia hdmi. Porównanie wersji masz na wikipedi. A Xenon, Zephyr to płyty główne, nie wytrzymałe, należy dodać.
     
  12. promi

    promi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2009
    Posty:
    584
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Zmartwię cie, kupiłeś falcona.
     
  13. Pawlllosss

    Pawlllosss Guest

    Nie jest źle mógł być Xenon,Zenon,Zaphyr,Opus:D
     
  14. promi

    promi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2009
    Posty:
    584
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Oczywiście że tak, ale sprzedający go oszukał mówiąc, że została płyta główna wymieniona na jasper. Dlatego go chyba zmartwię.
     
  15. SITOL

    SITOL Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 19, 2010
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam mam pytanie mam gre na xboxa ford mustang i chciałbym pograć na 360 gra jest orginalna i jest na liście gier kompatybilnych jak to zrobić
     
  16. Pawlllosss

    Pawlllosss Guest

    Wkładasz do napędu xbox-a z dyskiem twardym:p
     
  17. liqid

    liqid Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2008
    Posty:
    111
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Zenon dobre a tak BTW to nie mogl byc Opus bo to plyta serwisowa na falconie bez HDMI a skoro mowa o marcu 2008 to HDMI miala na Bank,.
     
  18. tomekS

    tomekS Banned

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2009
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    falcon tez dobry
     
Wczytywanie...

Poleć forum