1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jak sprawdzic jakosc internetu?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Thandor, Styczeń 20, 2016.

  1. Thandor

    Thandor Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2016
    Posty:
    6
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Da sie gdzies w ustawieniach sprawdzic jakosc Internetu? Predkosc pobierania, wysylania, pingi itp?
    Tak przy okazji da sie gdzies podgladnac jak sciaga sie latka do gry ile MB zostalo, ile to potrwa itp?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. BialyGTi

    BialyGTi Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2015
    Posty:
    736
    Polubienia:
    789
    Punkty za osiągnięcia:
    93
    Płeć:
    Mężczyzna
    Prędkość pobierania, wysyłania w ustawieniach i test zrobić
     
  4. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28175
    Polubienia:
    3226
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    Na czym jaka konsola?
    Jak XO to w ustawieniach sieci masz odpowiednie odnośniki.

    Nie, jak sie pobiera łatka to tylko procenty są przy danym tytule.
     
  5. Thandor

    Thandor Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2016
    Posty:
    6
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Znalazlem, niestety opoznienie jest 420ms. Moze dlatego mam takie lagi w fifie :-( chyba trzeba bedzie operatora zmienic albo taryfe na wyzsza.
     
  6. palmtree

    palmtree Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 9, 2013
    Posty:
    8
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zgierz, Poland
    Moim zdaniem ping na konsoli jest strasznie przekłamany. Łącze mam stabilne a konsola pokazuje strasznie wysokie opoźnienie - 200-250ms, a wszystko hula idealnie.
     
  7. Bodzio pl

    Bodzio pl Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2009
    Posty:
    23
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Małopolska
    Ping pokazuje dobrze bo jak robisz test połączenia na Xboxie to łączy Cię z serwerem w siedzibie Microsoftu w Redmond (USA), dlatego jest taki wysoki.
     
    Ostatnia edycja: Styczeń 22, 2016
    palmtree lubi to.
  8. MolKiller

    MolKiller Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2015
    Posty:
    73
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Rybnik
    Net najlepiej testować prostym protokołem jak np FTP. Tu masz bardzo szybki serwer operatora Tele2
    ftp://speedtest.tele2.net/
    Wybierz sobie jakiś duży plik i ściągnij, każda przeglądarka pokazuje szybkość.
    Ping? wystarczy że puścisz go z kompa: Start > cmd > ping 8.8.8.8
    i już pingujesz serwery DNS od Google.
     
  9. bld

    bld XBOX MANIAK Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2013
    Posty:
    1462
    Polubienia:
    480
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Jeśli chodzi o jakość to ping i MTU ma znaczenie !
     
  10. MolKiller

    MolKiller Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2015
    Posty:
    73
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Rybnik
    Ping nie ma żadnego znaczenia, jak już to tracert (trace route) który Ci pokaże na którym hopie jest długa odpowiedź. Po za tym IcmO jest protokołem niskiego priorytetu i traktuje się go jedynie "poglądowo", ping nie mierzy niczego, może jedynie zobrazować gdzie leży problem.
    A MTU ? no chyba nie wiesz o czym piszesz.
     
Wczytywanie...

Poleć forum