1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jak sprawdzić napęd i firmware w konsoli?

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez maniok11, Luty 28, 2009.

  1. maniok11

    maniok11 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 12, 2009
    Posty:
    30
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Stany ;)
    Witam.
    Mój problem polega na tym, że nie wiem jaki mam napęd w konsoli i nie wiem też jaką mam wersje firmware...
    Ktoś może powiedzieć mi jak to sprawdzić?
    Nie wiem czy temat już był, ale przeszukałem prawie całe forum no i nie znalazłem odpowiedzi.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
  4. maniok11

    maniok11 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 12, 2009
    Posty:
    30
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Stany ;)
    Konsola była kupiona w tamtym roku.
    Data produkcji konsoli to 22-01-2008
    Sprawdziłem ten link do tematu no i ściągnąłem przedni panel i są tam dwa białe kabelki.
    Wersja konsoli to: Arcade
     
  5. tajson86

    tajson86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2008
    Posty:
    474
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    wawa
    z tego co się orientuję to dokładnej wersji firmware nie sprawdzisz ,możesz tylko sprawdzić czy iXtreme czy Xtreme
     
  6. bujemuje

    bujemuje Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    szczecin
    a jak sprawdzic czy iXtreme czy Xtreme bo jestem ciekawy . Niedawno kupilem xBoxa premium z 2006 przerobionego z rrod za 200 i jestem ciekaw czy ma iXtreme czy Xtreme ma najpierw 0020 po kilku wlaczeniach i wymienieniu pasty 0022 ;) zamowilem czesci (plyta glowna jakas kompletny smietnik za 15 zl potrzebuje tylko rezystorki ;) ) i robocizna 10-20 zl razem max 40zl wiec nie dlugo opisze swoja przygode z 0022 ale nie odbiegajmy od tematu ; ) jak sprawdzic czy jest iXtreme czy Xtreme pozdrawiam
     
  7. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    jak ci odplali giere spatchowana dla ixtreme( czyli praktycznie wszytskie od 2007 roku) to jest ixtreme. dokldanie jaka wersja nie sprawdzisz nie podlaczjac napedu do peceta
     
  8. mateusz232

    mateusz232 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    121
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    a mogę podczepić napęd do komp przez zwykle sata na mobo ?
     
  9. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Na forum jest wszystko opisane szczegółowo w poradnikach, musisz zgrać firmware napędu, a następnie wczytać ten FW w Firmware Toolbox i powinna się ukazać wersja FW. Jeżeli nigdy nie przerabiałeś konsoli to radze odpuścić ten temat.
     
  10. mateusz232

    mateusz232 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    121
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    ale ja tylko chce sprawdzić czy będę mógł zczytac klucz z napędu to mogę pod zwykle SATA podczepić ?
     
  11. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Ale nie rozumiesz, że musisz sczytać firmware/klucz napędu, aby się dowiedzieć jaki dokładnie firmware posiadasz. Innej metody nie ma.
     
  12. mateusz232

    mateusz232 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    121
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Ok za bardzo mi nie zależy czy będzie działać czy nie bo i tak chyba nówkę konsole zamawiam wiec ta będzie w szafie leżeć.

    To podpowiedz mi tylko czy jeżeli w poradniku pisze nforce chodzi o chipset płyty głównej ? jeżeli tak to może być byle który nforce ?

    Moje mobo jest oparte o nforce 405 dokładniej NVIDIA GeForce 6100 / nForce 405
     
  13. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Oczywiście, że chodzi o chipset płyty głównej, bo o co innego ;). Może być, którakolwiek wersja, ale radzę dokładnie stosować się do poradników, aby czegoś nie spieprzyć.
     
Wczytywanie...

Poleć forum