1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

jak sprawdzic rodzaj napedu liteon ??? jaka przerobke wybrac ???

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez 87gelu87, Wrzesień 20, 2010.

  1. 87gelu87

    87gelu87 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 24, 2010
    Posty:
    166
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    mam konsole wyprodukowana 23.07.2008r przeróbke wgrana 1.6 gry opalam z activate.iso

    moje pytanko jak sprawdzić jaki to napcd liteon która wersja

    i jaka teraz najlepsza przeróbkę się opłaca wgrać bo nie jestem na bierząco w tym temacie

    i co jaka przeróbka daje ?? coś słyszłem o jtag ale nie wiem co to jest dokładnie co daje

    chciałbym żeby wszystkie gry chodziły bez problemu i bez activate iso

    fajnie gdyby gry bez płyty chodziły np z pendriva itp itd


    odrazu mowie ze troche szukłem po forum ale ciężko tu coś konkretnego znaleść bo w jednym poście koleś napisał podobny teamat to wiekszość go odsyła do google, tylko że szukając na google jest to samo.
    otwieram posta i zamiast odpowiedzi widzę że kolejny "ktoś" zamiast dać odp mówi "poszukaj w google"

    i takim sposobem nic nie można sie dowiedzieć.


    ps.
    jeśli ktoś nie chce pomóc to niech się nie wypowiada bez sensu :]
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. KNAR

    KNAR Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 16, 2010
    Posty:
    404
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław
    Masz litka, serie 7.
    Fw wgrywasz najnowszy lt 1.1
    + nie musisz już żonglować activate iso ani przejmować się waveami.

    Co do jtaga. Daje dużo, m.in możliwość gry bez płyty. Twoja konsola łapie się na jtaga datą, sprawdź jeszcze wersję dashboardu. W ustawieniach dane o systemie, jak wersja dasha będzie wyższa niż 7371 to jtag odpada.
     
  4. lkimylpbjq

    lkimylpbjq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 22, 2010
    Posty:
    208
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    jtag:
    -dlc
    -homebrew
    -emulators
    -granie bez płyty
    -dyski nieoryginalne do 2 tb , usb tak samo
    -region free konsoli
    -dostęp do konsoli za pośrednictwem ftp

    minusem jest brak xlive lecz można go zastąpić xlink kai z noping limit
     
  5. 87gelu87

    87gelu87 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 24, 2010
    Posty:
    166
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    a czy ten jtag ingeruje jakos w konsole technicznie ? jakies lutowania itp itd cz to jest bezpieczne czy wplywa na awaryjnosc ??

    teraz nie mogę odpalić dema fify 11 a po przeróbce lt1.11 będę mógł ??
     
  6. fake4r

    fake4r Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    434
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    pl
    Tak ingerujesz wewnątrz konsoli.
     
    Ostatnio edytowane przez moderatora: Grudzień 24, 2014
  7. KNAR

    KNAR Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 16, 2010
    Posty:
    404
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław
    Tak, musisz odczytać zawartość nand (wymagane lutowanie). Przygotować spreparowany wsad z freebootem i przeflaszować go na konsole.
    Do tego dochodzi część jtaga czyli 2 diody i kilka kabelków.

    Diagram do nowych konsol wygląda tak: http://pictures.xbox-scene.com/xbox360/free60/SPI_&_JTAG_diagram_(zephyr-falcon-opus-jasper).png

    ==

    Co do dem. Nowe dema chyba przywiązują się do konsoli/profilu - tak jak wersje full xbla. Bo z tego co widzę zarówno nba, wrc jak i inne są jtag only. M$ postanowił ograniczyć rozpowszechnianie dem w sieci :))
    Więc flash nic nie da.
     
  8. lkimylpbjq

    lkimylpbjq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 22, 2010
    Posty:
    208
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    fake4r To jest do xenona a kolega ma jaspera
     
  9. fake4r

    fake4r Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    434
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    pl
    Z tego co wiem do jasper był od października, więc data wskazuje na falcona.
     
  10. minibigii

    minibigii Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 11, 2010
    Posty:
    68
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Rawicz
    Odkopuje temat gdyż też chciałem się dowiedzieć czy mam LITE-ONA V1/V2/V3 ?Konsola z 2008-07-22.
     
  11. karolqa

    karolqa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 26, 2009
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    mam konsole z 2008-07-18 jaka wersje napedu mam ?? zmienialem naped i potrzebuje dowiedziec sie jak wersja byla wtedy
     
  12. katido

    katido Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 2, 2011
    Posty:
    91
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Pabianice
    tak naprawde po co ci ta informacja jak zaktualizujes dasha do 13599 wszystkie litki zmieniaja sie na 0215 zdaje sie
     
  13. karolqa

    karolqa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 26, 2009
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    bo zmienialem naped i twraz nie idzie aktualizacja do jest inny naped niz byl orginal
     
  14. katido

    katido Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 2, 2011
    Posty:
    91
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Pabianice
    a jaki byl orginalny??
     
  15. Lucky Luke

    Lucky Luke V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2010
    Posty:
    987
    Polubienia:
    125
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Wroclaw
    rozkręć obudowę i na naklejce zobacz. Łatwiejszego sposobu nie ma.
     
  16. katido

    katido Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 2, 2011
    Posty:
    91
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Pabianice
    najlepiej wgraj sobie lt 2.0 wtedy aktualizacja ci pojdzie
     
  17. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Powinienes miec liteona. Sprawdz kolor kabelkow, jak zolte to liteon i musi smigac. Sprawdz tez czy pondzie aktualizacja z pendrive.

    Sent from my LG-P920 using Tapatalk
     
  18. piehursson

    piehursson Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 17, 2011
    Posty:
    31
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
  19. karolqa

    karolqa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 26, 2009
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    mam lt 2.0 nie idzie aktualizacja ani z plyty ani z pendriva podobno mozna oszukac to ale musze wiedziec jaka wersje napedu mialem
     
  20. karolqa

    karolqa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 26, 2009
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    wywalilem paczke wiec nie mam dwoch danych ktore trzeba tam wpisac lot i team number niestety
     
  21. piehursson

    piehursson Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 17, 2011
    Posty:
    31
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    ale dla tej daty produkcji wywala tyko jeden napęd więć lot i team number Ci niepotrzebny
     
Wczytywanie...

Poleć forum