1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jak sprwadzic jaki mam flash?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez kombajnik, Luty 6, 2011.

  1. kombajnik

    kombajnik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2009
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jest LT+ a zadna nowa gra nie dziala

    Witam,

    Swego czasu dałem konsolkę do przeróbki na LT+ naped BenQ (wcześniej aby gierki śmigały przerabiałem na Wave2) Po dostaniu konsolki zabralem sie za wypalanie nowych gierek. Na pierwszy ogien poszedl NFS HP. Nagrałem - nie działa (pokazuje sie odtwarzanie filmu i logo xbox) później mojemu bratu dano linki do tematow typu 'jak przygotowac obraz pod LT+' zrobilem wszystko zgodnie z poradnikami i przy sprawdzaniu obrazu ABGX360 dostaje na czerwono wiadomosc że CRC w VIDEO, V0 i V1 "DOES NOT MATCH" więc sobie mysle ze to pewnie dla tego nie działa gierka.
    Wbijam na forum dział download szukam nowego NFS, znajduje polska wersje - ściągam - robie według poradników - sprawdzam ABGXem - wszystko okej ale pod koniec dostaje error że GAME CRC DOES NOT MATCH no coz wkurw sto% sobie mysle ***** to wbijam na forum po raz kolejny sciagam TDU 2 sprawdzam ABGXem i dostaje info

    znow errory, wrzucam pusta plytke verbatmi w nagryware i nagrywam z mysla ze w koncu sobie w cos pogram.... nagralem i LIPA TO SAMO

    Ja nie wiem czy typek mnie w ciula zrobił i nie mam tego LT+ czy co?

    Proszę o pomoc bo ja już całkowicie nie wiem JAK mam nagrywać nowe gry żeby sobie w nie pograć :(
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    jak masz błedy crc tzn. że gra jest źle ściagnieta z błedami z internetu
    i suma kontrolna obrazu sie nie zgadza ,sciągnij z torrentów ....
    poza ty nic nie napisałeś więcej czym i jak nagrywasz?
    wiec zacznij od zaktualizowania biosu nagrywarki
    Nowe biosy (firmware) dla nagrywarek CD, DVD, Blu-ray, HD DVD - CDRinfo.pl
    póxniej wybierz gre i ściąg /o tych co masz to raczej zapomnij/
    kup płyty verbatim są o 1-2 zł droższe ale nie ma z nimi problemów
    sprawdź sciągnięty obraz gry programem abgx1.05
    Hotfile.com: 1-CLICK Dateihoster
    wszystko ma byc na zielono ...
    nastepnie program imageburn i wypalamy /zaznacz plik *.dvd do nagrania
    http://xboxforum.pl/iso-f31/nagrywanie-obrazow-iso-windows-4.html
    w czasie nagrywania nie baw sie kompem zadne GG/********/nawet ruszanie mysza może zaszkodzic
    włączasz i idziesz na lody :p
    i jak masz LT+ to powinno smigać - jaki masz napęd w konsoli ?
    takich tematów jest kilka na tydzień wiec szukaj nastepnym razem
    sa też poradniki na forum .....
     
  4. kombajnik

    kombajnik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2009
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Napęd BENQ, płyty na których nagrywam to VERBATIMY od zawsze. Nagrywarka LG ta sama od zawsze, nagrałem nią wiele gier i jakoś działały.
     
  5. sweeterek

    sweeterek Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2011
    Posty:
    2073
    Polubienia:
    175
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Wrocław
    Ja tez mam wlasnie podobny problem,nagralem wiele gier i dzialaly,problem pojawil sie dopiero przy FABLE III,poprzednie TDU2,ASSASIN II itp nagraly sie normalnie,bez zadnych abgx.
     
  6. kombajnik

    kombajnik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2009
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jeśli się ma tego LT+ nie trzeba się już bawic w przerabianie na jakieś WAVEy? Czy jakbym miał iXtreme 1.51 i przerobił sobie np TDU 2 którem a bodajże WAVE7 na WAVE2 to by mi działało?
     
  7. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    jak masz lt+ to wave cię już nie obchodzi.....przepuszczasz grę przez abgx i jak jest ok to na płyte i jedziesz
     
  8. kombajnik

    kombajnik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2009
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jeśli wcześniej nagrywałem sobie CloneCD i all działało to teraz też moge nim nagrywać ? Bo właśnie nim napalam gierki..
     
  9. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    napalaj cloneCD jak ci wygodniej i działają
     
  10. kombajnik

    kombajnik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2009
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    No i kupa ściągnąłem AC : BH sprawdzam ABGXem i

    Co jest? Mój internet 'źle ściąga' czy co :O?

    Coś tu jest *******nięte... nie możliwe że 4x pod rząd ściągnałem jebniętego RIPA
     
  11. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
  12. kombajnik

    kombajnik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2009
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ściagałem AC : BH z tego forum z torrenta uzywajac uTorrenta....

    Teraz dla testu sprawdziłem TEN SAM OBRAZ ściągniety z TEGO SAMEGO ŹRÓDŁA na brata laptopie

    Wyniki :

    Mój komp (win7 ultimate x64)
    Brata komp (win xp x86)


    U mnie na tym samym obrazie jest GAME CRC DOES NOT MATCH reszta OK
    U brata na tym samym obrazie jest AP 25 SECTOR IS BLANK, po ponownym przeskanowaniu jest WSZYSTKO NA ZIELONO

    Wnioskuje z tego iż abgx360 nie jest zgodny z win7 x64?


    Wrócę z kościoła to dla pewności drugi obraz NFS HP tylko ze PL sciagniety z tego forum wrzuce do ABGX'a i zobacze czy za pierwszym razem tez wywali AP25 sector is blank a za drugim razem bedzie ok (bo to chyba poprawia tam wyczytalem ze sciaga i naprawia bledy ten abgx tjaa?)
     
  13. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    być może......nich wypowie się jakiś użytkownik windowsa x64
     
  14. kombajnik

    kombajnik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2009
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Wiecie moze kiedy bedzie dzialac stronka abgx360.net ? Bo nie moge przez to obrazu sprawdzic bo sypie bledami ze niemoze sie polaczyc :/
     
  15. kombajnik

    kombajnik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2009
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jeszcze 1 pytanie mam. Jeżeli w ABGX wszystko mam na zielono musze jeszcze obraz płyty zptachować tym ppf-o-matic3?
     
  16. toudick

    toudick Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2010
    Posty:
    217
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Nie. PPf używasz tylko raz, przed przepuszczeniem przez abgx.
     
  17. kombajnik

    kombajnik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2009
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Musze ? To abgx nie zrobi tego z nfs hp co ma w nim zrobić PPF ? Co jeśli wszystko mam na zielono a gry nieprzepuszczałem przez PPFa?
     
  18. kombajnik

    kombajnik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2009
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    ****.... to samo logo xboxa a w abgx wszystko na zielono. Koles polecial w kulki i nie wiadomo co wgrał. Jak sprawdzic jaka mam wersje ixtreme ?
     
  19. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  20. kombajnik

    kombajnik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2009
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Humm czyli pewnie wynika że mam dalej iXtreme 1.5 bo zawsze wcześniej gierce do wave2 przerabiałem. Jeżeli przerobie TDU2 z wave7 (bo chyba takie ma?) na wave2 360 wave patcherem to smignie mi czy te sposobiki juz nie dzialajA?
     
  21. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    spróbuj.....
     
Wczytywanie...

Poleć forum