1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jak to zrobić ? Dwa pytania od świeżaka

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez burek999, Grudzień 27, 2012.

  1. burek999

    burek999 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2012
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Cześć ! Jestem nowym posiadaczem konsoli Xbox 360 + kinekt .I nie wiem w jakim wątku to zamieścić .A mianowicie mam dwa pytania .

    1. Mam gierkę(orginał) w którą często grają dzieciaki i chciałem ją zainstalować na twardym dysku w konsoli ,żeby nie wyciągać i znowu wkładać do napędu ,jak to zrobiłem to i tak wyskakuje komunikat że potrzebna jest płyta do otwarcia gry.Co zrobić a żeby odpalała się z twardego dysku,bez konieczności wkładania cd?

    2. drugie pytanie to takie że mam ściągniętą gierkę na konsole pełną wersje z internetu (za kod który dostałem z xboxem) czy jak będe czyścił kiedyś dysk(format)to za ten sam kod odzyskam gierke?

    z góry dzieki za odpowiedz .Z poprzedniego wątku mnie wygryżli .
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    1.wszystkie gry musza miec dvd w napędzie nie ominiesz tego
    2.pewnie tak przypisana bedzie do twojego konta xbox live
     
  4. wojek_gacek

    wojek_gacek XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2008
    Posty:
    661
    Polubienia:
    151
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    BB
    żeby gra działała musisz mieć płytę w napędzie , a gierkę masz przypisaną do konta live także możesz ja ponownie ściągnąć w każdej chwili.
     
  5. ...:::Anarkad:::...

    ...:::Anarkad:::... Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    1905
    Polubienia:
    191
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Odp: Jak to zrobić ? Dwa pytania od świeżaka

    można odpalać gry z dysku ale do tego jest potrzebna przeróbka (rgh)

    Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2
     
  6. owiec311

    owiec311 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2012
    Posty:
    25
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    New York, New York, United States
    a ile kosztuje taka przeróbka ?
     
  7. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
  8. owiec311

    owiec311 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2012
    Posty:
    25
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    New York, New York, United States
    ale wgl. nie bede mogł wchodzic czy tylko granie przez xbox live ?
     
  9. burek999

    burek999 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2012
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki wszystkim za odpowiedz na moje pytania . Życzę wszystkim Szczęśliwego Nowego Roku.
     
  10. MiroHxPL

    MiroHxPL Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2012
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Jaworzno, Poland
    W ogóle internetu nie podłączać najlepiej jak nie chcesz bana :D
     
  11. niuniek24w

    niuniek24w Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2012
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam serdecznie. To mój pierwszy post wiec chciałem powitać wszystkich. Mam kilka pytań odnośnie Xbox 360. Dostałem konsolę Xbox 360 0d znajomego.Jest to wersja FAT jedna z pierwszych z 2006 roku. Znajomy mieszkający w Anglii mówił że działa bo podłączał do niej zewnętrzny dysk brata i na niej grał. Jako że on mało wie na temat tej konsoli bo także ją dostał i tylko sprawdził z pomocą brata chciałem się Was zapytać o kilka spraw. Konsola nie ma napędu oraz dysku. Rozumiem że żeby grać na niej muszę mieć napęd. Teraz pytanie jaki on ma być najlepiej? Czy do tego napędu np. z allegro(są za 100 zł) muszę mieć jakiś klucz?Z tego co na szybko poczytałem bez klucza nie uruchomi się gra. Czy mam rację? Kolejne pytanie dotyczy dysku. Skoro na zewnętrznym dysku na USB on grał to czy konsola nie jest czasem przerobiona? Możliwość grania z zewnętrznych nośników USB istnieje chyba tylko na przerobionych konsolach. Docelowo interesuje mnie przerobienie konsoli o ile już nie jest przerobiona.Znajomy który mi ją dał nie był w stanie odpowiedzieć mi na to pytanie.Pozdrawiam serdecznie.
     
  12. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Odp: Jak to zrobić ? Dwa pytania od świeżaka

    Jeśli chciałbyś na niej grać, musiałbyś kupić napęd + wyciągnąć dvd key z plyty glownej.
    Jako ze piszesz ze to wersja z poczatku 2006 wnioskuje ze płyta to xenon, wiec nie mozna na niej zrobic rgh

    Wysyłane z mojego ST27i za pomocą Tapatalk 2
     
  13. niuniek24w

    niuniek24w Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2012
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dziękuje ROBI772 za odpowiedź. Tylko teraz się zastanawiam jak on grał niby z dysku skoro tego modelu nie można przerobić tak by dało się z niego grać z dysku zewnętrznego. Czy w ogóle opłaca się ją przywracać do życia?
     
  14. Marek Młynarski

    Marek Młynarski Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2012
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Czaniec, Poland
    witam wszystkich pisze tutaj bo juz sam nie wiem gdzie to napisac, mianowicie mam taki problem mam przerobiona konsole na rgh i nie wiem jak z obrazów które mam na dysku pc zeby działały na xboxie prosze o pomoc i z góry dziekuje
     
  15. Piotr_Korbka

    Piotr_Korbka Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2012
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  16. Marek Młynarski

    Marek Młynarski Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2012
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Czaniec, Poland
    Wielkie dzieki za pomoc tego mi było trzeba :D
     
  17. PokerFacowaty

    PokerFacowaty Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2012
    Posty:
    408
    Polubienia:
    31
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Polska
    @niuniek24w To jest Xenon. Ja ci radziłbym: Sprzedaj to gówno od razu. Zajrzyj tutaj, a zrozumiesz: http://xboxforum.pl/dla-swiezakow-79/plyty-glowne-data-produkcji-63497/ Nie mógł odpalać gier z dysku, bo na Xenonie nikt nie zrobi ci przeróbki RGH, gdyż ta płyta główna jest zbyt awaryjna, a po zrobieniu RGH robi się powolna. Niemożliwe, żeby odpalał gry prosto z dysku, możliwe że uruchamiał gry z dysku z włożoną płytą. Nie masz klucza napędu, więc musisz oddać konsolę do jednorazowej przeróbki RGH (robi się ją "na chwilę" a potem usuwa) w celu wyciągnięcia klucza napędu (koszt RGH to ok. 150 zł) Do tego potrzebujesz napędu (100 zł) no i kogoś kto wklepie ci klucz do napędu, wtedy dopiero napęd będzie poprawnie działóa.

    Moja rada (prostszy sposób): Sprzedaj ten złom, albo na złom, gdzie jego miejsce. I kup sobie konsolę z płytą główną Jasper czyli najlepszą, za ok. 400 - 500 zł.

    OKAZJA! XBOX 360 ELITE KINECT JASPER HDMI (2908193157) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

    Konsola Xbox 360 JASPER HDMI Kraków (2902813790) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

    ! NIEZAWODNY JASPER ARCADE 450MB LT3 ! RGH READY ! (2904426415) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

    Z tym że ta ostatnia jest z przeróbką napędu LT+ 3.0m co daje możliwość nagrywania własnych gier na płytę i odpalania piratów na konsoli. Jeśli pomogłem daj przydatne, bo poświęciłem na to jakieś 10 min.


    //Edit: Ja tu się rozpisałem, a ROBI napisał to w trzech zdaniach. Kurczę.
     
Wczytywanie...

Poleć forum