1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jak Udostepnic internet jednoczesnie na PC i Xbox .

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez RedCon, Kwiecień 28, 2012.

  1. RedCon

    RedCon Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 28, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam . Mianowicie mam problem z udostepnieniem internetu na xboxie . Mam router cisco EPC3010 od ktorego kabel crossowany idzie do Xbox'a a kabel USB do PC . Z Internetem na PC nie ma problemu jezeli PC włacze jako pierwsze urzadzenie i na odwot czyli moge miec net na pc badz na xboxie a chce posiadac go na obu urzadzeniach jednoczesnie . Nie wiem w czym lezy problem . Nie wiem czy z udostepnianiem internetu czy z czym . Bardzo serdecznie prosze o pomoc bo szczerze mało co sie na tym znam .
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. speed980

    speed980 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 12, 2010
    Posty:
    58
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Glowno
    Jeżeli lączysz lanem to x-box powinien się połączyć automatycznie.
     
  4. RedCon

    RedCon Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 28, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    własnie jezeli nie podlaczenie z PC przez kabel USB to na crossowanym x właczy sie automatycznie lecz gdy chce miec internet na PC i xbox live to xbox nie ma polaczenie do sieci podczas wprawdzania jej w ustawieniach .
     
  5. stempek69

    stempek69 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 29, 2011
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Grudziądz
    może spróbuj tak.
    Na PC: panel sterowania--->sieć i internet--->centrum sieci i udostępniania--->zarządzaj połączeniami sieciowymi---> wtedy powinien ci się wyświetlić twój router, klikasz prawym i okienku powinna być zakładka "Udostępnianie" i zaznaczasz kratkę "Zezwalaj innym użytkownikom na łącznie się ppoprzez połączenie internetowe tego komputera"

    Mam Viste i u mnie działa. Na xp powinno być podobnie.
     
  6. RedCon

    RedCon Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 28, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  7. stempek69

    stempek69 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 29, 2011
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Grudziądz
  8. RedCon

    RedCon Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 28, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ten poradnik jest pisany dla xp i dosc ciezko jest sie polapacna 7 ale w miare dałem rade lecz to nie pomogło .
     
  9. fifi88

    fifi88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    396
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielawa
    Kolego po pierwsze urzadzenie ktore posiadasz CISCO EPC3010 nie jest routerem tylko modemem kablowym do ktorego dopiero podpina sie router. Modem ten ma 2 możliwości podłączenia go z PC, poprzez port USB, lub sieciowo przed RJ45. Urządzenie to nie rozdzieli Ci sygnalu i tak jak masz podłączone nie ma prawa działać. Najprościej do tego dokupić router DSL`owy (tani i calkiem niezly TP-Link koszt ok 100zl), podłączasz to przez kabel sieciowy do modemu (usb zostaje wolne), a do routera kablem lub bezprzewodowo podlaczasz PC i konsole.
     
Wczytywanie...

Poleć forum