1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jak uruchomić konsole bez ICS?

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez zibicool, Październik 16, 2013.

  1. zibicool

    zibicool Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 20, 2008
    Posty:
    31
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gniezno
    Witam, dostałem ostatnio za friko konsole bez chipa ICS. Nie interesuje mnie by działał internet ale jak wiadomo uszkodzenie chipa ics powoduje, że pojawia się błąd e76. Tutaj nasuwa się moje pytanie, czy ktoś ze znawców tematu zna jakiś sposób by odpalić konsolę bez tego chipa? Może połączyć jakieś ścieżki bezpośrednio lub np poprzez jakieś rezystory ew diody, cokolwiek?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Możesz zrobić rgh i wyłączyc chip od sieci :p

    Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalk now Free
     
  4. Sowa

    Sowa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2010
    Posty:
    439
    Polubienia:
    83
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tarnów
  5. zibicool

    zibicool Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 20, 2008
    Posty:
    31
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gniezno
  6. Shibby

    Shibby Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    2051
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Konsola na rgh bez lanu będzie w skrócie mówiąc eunuchem ;]
    Daj to komuś niech Ci wlutuje kostkę i po problemie.
     
  7. Sowa

    Sowa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2010
    Posty:
    439
    Polubienia:
    83
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tarnów
    Nie masz przypadkiem zwarć między padami? Oczyść pola lutownicze.
     
  8. zibicool

    zibicool Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 20, 2008
    Posty:
    31
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gniezno
    Oczyściłem pola i nic to nie dało. Dostałem kość ics z odzysku ale ma dużo pourywanych nóżek. Czy jest opcja żebym przylutował powiedzmy za pomocą kabelka np. dwie trzy nóżki byle tylko konsola działała bez internetu?
     
  9. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Z tego co niedawno znajomy mial tez problem z ikladem lanu iiiii. i z uwalonym ukladem lanu jak i wylutowanym wogle tez byl blad. Na biede nozki mozna odbudowac. Skalpelem delikatnie pod lupa czy mikroskopem oskrobujesz gorna obudowe ukladu, co by bylo lepsze dojscie do urwanej nozki ukladu, ale tylko w miejscu gdzie nozka urwana po to aby choc delikatnie drucik zalapac i da sie polutowac. Ovzywiscie wprawa i umiejetnosz lutowania i da sie

    Naklepane na i9001
     
  10. zibicool

    zibicool Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 20, 2008
    Posty:
    31
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gniezno
    Pokombinuje z tym co radzicie ale teraz mam też inny problem. W innej konsoli wlutowałem sprawny chip ics ale gdy wchodzę w konsoli w opcję połączenia sieciowego pojawia się informacja żebym wpiął kabel sieciowy(a jest wpiety i sprawny na 100%). Czy powodem jest to że w załąconych na zdjeciu miejscach mam poprzecinane ścieżki?czy może to nic nie znaczy i szukac przyczyny gdzie indziej?
    [​IMG]
     
  11. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Przecięte ścieżki nie mają komunikacji z SB. Według mojej analizy są to nózki 30, 34, 39, 41 i napisze krótko są to sygnały które koniecznie muszą mieć przjeście/komunikację z mostkiem SB
    [​IMG] z SB
     
  12. zibicool

    zibicool Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 20, 2008
    Posty:
    31
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gniezno
    Czyli rozumiem, że musze odtworzyć te ścieżki od nóżki chipa jakby do miejsca pośrodku (pod chipem). Bo ścieżki od nóżki w kierunku samego mostka SB widoczne z góry są sprawne.
     
  13. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Pisałes że masz poprzecinane sciezki, więc oskrobujesz ściezki te co jeszcze są i łączysz cienkim drucikiem, np z kabelka cienkiego idizolujesz otuline i z kilkunastu drucików wybierasz jeden.....

    Żeby się podlutować pod SB to jeśli sam chcesz to robić to nie daję ci nawet 1 % szans. Sprzęt i wiedza. A tak wogle sciezki sie powinno dac obdudować ale zaczynam sie zastanawiać po tym co piszesz czy ty wogle wiesz co piszesz i czy masz wogle jakies pojecie wogle o elektronice..
     
  14. zibicool

    zibicool Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 20, 2008
    Posty:
    31
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gniezno
    Dobra napisze inaczej. Ścieżki poprzecinane są dokładnie w miejscach z czerwonymi kropeczkami i tylko w tych miejscach. Twierdzisz, że są one niezbędne by działała karta sieciowa w konsoli? Jeśli tak to spróbuje je odtworzyć i dam znać. Pozatym wiem jak się odtwarza ścieżki. Chciałem się tylko upewnić, że napewno chodzi o te połączenia. Bo są też ścieżki po drugiej stronie pól lutowniczych od chipa. Te ścieżki są poprawne, stąd moje pytanie, czy tylko te połączenia wystarczą czy może jednak odtworzyć ścieżki ze zdjęcia.
     
  15. Sowa

    Sowa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2010
    Posty:
    439
    Polubienia:
    83
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tarnów
    Nie widziałem wcześniejszych postów, ale jeżeli układ ma pourywane nóżki to nie wierz w to że był wylutowany ze sztuką elektroniki, a co za tym idzie nie licz na to że jest sprawny dlatego daruj sobie dorabianie nóżek tylko ogarnij sprawdzony układ. Ale stawiam że to nie tu problem ;)

    Co do Twojego przypadku z dzisiaj, nie musisz łączyć tych scieżek, bo one są tylko dla broadcoma, a w Twoim wypadku płyta była z ICS i taki też lutujesz, więc tu jest ok. Przeczytaj dokładnie mój artykuł który wysłałem Ci kilka postów wcześniej, tam masz kompleksowo opisaną naprawe karty sieciowej w konsoli fat. Mile widziane są także zdjęcia z Twojego lutowania. Pozdrawiam, Sowa
     
  16. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    jeżeli nie wywala błędu E75 lub E76 to komunikacja z mostkiem jest i jeżeli dalej nie widzi kabla to stawiałbym na uszkodzone gniazdo ethernet
     
  17. zibicool

    zibicool Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 20, 2008
    Posty:
    31
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gniezno
    Dzięki wszystkim piszącym w tym temacie. Zakończyłem wreszcie działania i teraz tak. Konsola bez ics nie uruchomi się. Jeżeli nie ma błędu E75 lub E76 a konsola już się uruchamia, natomiast pojawia się błąd nolan w dashboardzie to nie musi być to wina portu a niesprawnego chipa ICS. Wymieniałem chip i wszystko śmiga jak ta lala. Szczegóne podziękowania dla pocinasa.
     
  18. zibicool

    zibicool Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 20, 2008
    Posty:
    31
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gniezno
    Znów dostałem konsolę z tym błędem. Stąd moje pytanie, czy ktoś z was ma chip ics do Xbox 360 - 1893BFLF na sprzedaż?
     
Wczytywanie...

Poleć forum