1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jak uruchomić Xmplayer-a na RGH

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Mallur, Listopad 10, 2012.

  1. Mallur

    Mallur Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 28, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Cześć ostatnio próbowałem uruchomić xmplayera przez xella ale bez rezultatów. Na forach piszą że trzeba skopiować program na urządzenie magazynujące usb razem z xenon.elf i symbols.elf ale nie wiem gdzie znaleść symbols.elf. Udało mi sie uruchomić xella wykryło xenon.elf i uruchomił sie menadżer plików ale co teraz? Xbox zacina się gdy próbóje uruchomić xmplayera i inne pliki mam dysk 320 gb w formacie fat 32.
    Czy brak symbols.elf ma jakiś wpływ na działąnie programu czy nie?

    Byłbym wdzięczny za pomoc, może poradnik krok po kroku co zrobić, gdzie skopiować pliki wraz z linkami do potrzebnego oprogramowania i plików jak xenon.elf itp

    Szukałem poradników po wielu forach internetowych ale wielu ludzi pisze takie głupoty odchodzące od tematu wiec naprawdę trudno znaleść coś sensownego.

    Nie piszcie że program jest bezużyteczny i nie odchodźcie od tematu chyba że możecie polecić coś lepszego-inny program na xboxa.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Jeżeli odpalił Ci się menadżer plików to wyszukujesz w nim film,który chcesz odpalić w zależności od tego jakie nośniki posiadasz czy to pendrive czy twardy dysk,rozsiadasz się w fotelu czy na kanapie i oglądasz.
     
  4. Mallur

    Mallur Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 28, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tylko problem w tym ze xbox zacina sie gdy probuje uruchomić plik probowalem kazdego przycisku na padzie i nic. Istnieje także możliwość że xmplayer ma menadzera plików a uruchamiam inny program cos w rodzaju dashlauncha sa tam pliki po lewej stronie i kilka opcji na prawej cos jak restart, dumb nand, boot tftp, czy to ma byc ten menadzer?
    na filmiku bylo logo mplayera przyd tym jak sie wlaczyl a gdy ja to uruchomilem nie bylo tego loga
     
  5. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    A jaki plik próbowałeś uruchomić w tym menadżerze ?
     
  6. Mallur

    Mallur Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 28, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Próbowałem odtworzyc film ale nie wiem dokładnie jakie formaty odtwarza xmplayer probowalem mp4 i avi ale nic to nie dalo. Czy trzeba wgrywać kodeki do tego programu czy ma je on w sobie? Szukalem takze w folderze xmplayer- master odtworzyc mplayer.lds
    Mam tam foldery data, libs, mplayer, mplayer-files, source i inne pliki jak gitignore, makefile, mplayer lds
    Ściągnąłem tą wersje mplayera ze strony https://github.com/siz-/xmplayer

    rozdzielczości rózne od 640x480 do hd i nic wiec to nie wina rozdzielczosci

    Wolałbym nie dociekać co jest nie tak w tym co robie tylko dostać PORADNIK KROK PO KROKU JAK URUCHOMIĆ TEN PROGRAM RAZEM Z LINKAMI DO WYMAGANYCH PLIKÓW KTORE ZOSTAŁY WCZEŚNIEJ SPRAWDZONE(napiszcie także co gdzie wrzucić-katalogi)
    Ten poradnik przyda sie takze innym

    Udało mi się uruchomić xmplayera ściągniętego z http://www.homebrew-connection.org/...-2-a-new-version-of-the-libxenon-media-player jednak laduje sie w nieskonczonosc. Formatowalem pendriva programem gui format i nic. Czy wiecie jak rozwiazac ten problem albo macie dzialajaca wersje xmplayera?
     
  7. vexxon

    vexxon <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/zczytan V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 24, 2010
    Posty:
    67
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Olsztyn
    żeby dalej nie tłumaczyć, masz filmik
     
    Ostatnio edytowane przez moderatora: Grudzień 24, 2014
    1 osoba to lubi.
  8. adamknur

    adamknur Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 4, 2011
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    U mnie przy uruchomieniu Xmplayer-a zawiesza się Xbox. Jest widoczne "mrugnięcie", które widać na zdjęciach poniżej. Później Xbox nie reaguje.
    Miałby może ktoś pomysł jak to uruchomić ? :)

    1. [​IMG]

    2. [​IMG]

    3. [​IMG]

    4. [​IMG]
     
  9. Mallur

    Mallur Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 28, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    U mnie program dochodzi do ładowania(zdjęcie numer 4) i nie przechodzi dalej, mógłbym zostawić włączonego xboxa przez cały dzień ale to i tak nic nie zmieni.
    Słyszałem że to zależy od rodzaju pamięci czy pojemności dysku ale próbowałem na 2 pendrivach i dysku zewnętrznym oraz oryginalnym z xboxa i też nic( wszystko wygląda normalnie jakby się ładowało, koło kręci sie a nie zawiesza)
     
  10. WORMS

    WORMS Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 4, 2012
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    u mnie film chodzi ale niema lektora pl a film jest z lektorem oco chodzi ??;/
     
  11. Kamilmix

    Kamilmix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2009
    Posty:
    122
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ossowice
    Odp: Jak uruchomić Xmplayer-a na RGH

    Pewnie masz ustawiony dźwięk 5.1 w konsoli, spróbuj przestawić na stereo. Albo może być tak, że film ma dwie ścieżki dźwiękowe, jedną oryginalną a drugą z lektorem i odtwarza tą pierwszą.

    Tapnięte z Galaxy Ace
     
  12. WORMS

    WORMS Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 4, 2012
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  13. WORMS

    WORMS Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 4, 2012
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    zmieniłem audio w programie z ang na pl i ok :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum