1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jak ustawić FreestyleDash zamiast Orginalnego Dash'a ??

Temat na forum 'Homebrew' rozpoczęty przez bemben1991, Sierpień 23, 2010.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. bemben1991

    bemben1991 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2009
    Posty:
    102
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Rybnik
    Mam pytanie czy ktoś na forum Orientuje się jak wgrać FreeStyle Dash zamiast orginalnego tak zeby przy włączeniu konsoli byl FreeStyle a nie orginalny ?? . Może ktoś ma jakiś tutorial ?? Prosił bym o pomoc :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. wojak436

    wojak436 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 17, 2010
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Racibórz
    A co daje FreestyleDash i na jakie kernela mozna zainstalowac daje np odpalanie gry z dysku bez plyty
     
  4. wojak436

    wojak436 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 17, 2010
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Racibórz
    Sory może to nie ten dzial ale da sie cos zrobic zeby gry chodzily bez plyty w napedzie oczywiscie gry zainstalowane na hdd i jak to zrobic
     
  5. t3rror

    t3rror Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    617
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Nie ma możliwości wgrania FSD zamiast NXE (usuwając przy tym NXE). Jedyne co możesz zrobić to wgrać Dash Launch, w nim możesz ustawić by FSD (albo cokolwiek innego) uruchamiało się zaraz po starcie konsoli.
     
  6. bemben1991

    bemben1991 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2009
    Posty:
    102
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Rybnik
    a możesz opisac jak to zrobic ?? był bym Ci wdzięczny :)
     
  7. michu

    michu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 25, 2008
    Posty:
    169
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Musisz zbudować obraz freebota z patche dashlaunch. Wszystko znajdziesz na xbins(razem z opisem co i jak)
     
  8. t3rror

    t3rror Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    617
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Stawiam, że masz wgranego XeLLous-a oraz korzystasz z dysku twardego w Xboksie. Uruchom XeLLous-a, po HTTP ściągnij Raw Flash (flashdmp.bin) oraz zanotuj swój CPU Key. Wyłącz Xboksa. Pobierz freeBOOT ToolBox 0.032 Maker. W 0.032 Maker wpisz swój CPU Key, w Destination directory zaznacz Application directory, a w Filename destination zaznacz updflash.bin i kliknij Generate freeBOOT, następnie wskaż plik który dostałeś od XeLLous-a (flashdmp.bin), i w w folderze z 0.032 Makerem będziesz mieć plik updflash.bin. Wrzuć go na jakiś dysk USB i podłącz do Xboksa, następnie włącz XeLLous-a. XeLLous-a powinin ci wgrać najnowszego freeBOOT-a wraz z Dash Launchem. Następnie pobierz paczkę z Dash Launch 1.00 (np. z Xbins.org), i folder flash_installer wrzuć np. na dysk USB, włącz konsole i z dysku USB musisz uruchomić flash_installer\default.xex. Potem tylko na dysk Xboksa wrzucasz plik launch.ini z zawartością
    Kod:
    [QuickLaunchButtons]
    Default = Lhdd:\HOMEBREW\FreeStyle\default.xex
    
    Oczywiście „HOMEBREW\FreeStyle\default.xex” musisz zamienić na ścieżkę gdzie znajduje się FreeStyle Dash. I to wszystko, mam nadzieje że wszystko jest do zrozumienia.
     
  9. bemben1991

    bemben1991 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2009
    Posty:
    102
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Rybnik
    a nie moge po prostu wrzucic Dash Launch 1.00 i zrobic reszty ?? a ten pliczek launch.ini gdzie dokładnie wrzucic na dys ?
     
  10. michu

    michu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 25, 2008
    Posty:
    169
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    DashLaunch do działania potrzebuje Freeboota, więc musisz go wgrać, nie możesz po prostu zrobić reszty. Plik launch.ini wrzucasz do HDD1 lub do folderu flash_installer(wtedy program wrzuci ci go do flasha i już będziesz mógł go usunąć).
    Jeśli będziesz chciał zamiast FSD uruchomić NXE to przy włączaniu musisz przytrzymać RB.
     
  11. bemben1991

    bemben1991 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2009
    Posty:
    102
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Rybnik
    Powiedz mi jak mam użyc dokłądnie tego Xelluisa bo troche nie bardzo wiem jak ;/ Chce odpalic na konsoli Xellousa przyciskem Eject i lipa nic sie nie dzieje tak jak by nie był wgrany. dla scislosci powiem ze konsolke mam podlączona kablem komponent HD .
     
  12. Deep

    Deep Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2009
    Posty:
    333
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Oława
    Z tego co pamiętam to Xellous nie działa w HD. Przełącz kabel w tryb sd.
     
  13. bemben1991

    bemben1991 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2009
    Posty:
    102
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Rybnik
    a jeżeli sie okaże że nie mam wgranego Xellous'a to jak go wgrac ?? :>
     
  14. t3rror

    t3rror Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    617
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Musisz mieć wgranego albo XeLL-a, albo XeLLo-usa. Wiesz może jaki Rebooter masz wgrany, freeBOOT albo XBReboot?
     
  15. bemben1991

    bemben1991 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2009
    Posty:
    102
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Rybnik
    XBReboot. Tak mi pisal kumpel co mi to robil. a to jakas różnica a A CPU key bede umial schytac z Xella czy musze miec PC podlaczonego do Boxa i czy zwykly kabelek z internetu wystarczy ?? mam Router.
     
  16. michu

    michu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 25, 2008
    Posty:
    169
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Jak włączysz xellousa będziesz miał na dole napisane CPU KEY:xxx i DVD KEY:xxx więc możesz sobie go przepisać na kartkę
    Można zrobić też inaczej: Po włączeniu xellousa na dole będziesz miał httpd listen(chyba) i podany adres IP. Teraz na komputerze włączasz Firefoxa(konieczny jest Firefox) i wpisujesz: "ftp://IP" (za IP wstawiasz adres pokazany w xellousie) i tam pobierasz plik fuses(w którym będziesz miał CPU KEY i DVD KEY) i plik RAW FLASH. Reszta to zabawa z tworzeniem obrazu freeboota.
     
  17. t3rror

    t3rror Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    617
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Dasz rade sczytać CPU Key używając XeLL-a, ale to będzie nie wygodne... Lepiej wgraj po prostu XeLLous-a używając TEJ instrukcji. I dalej tak jak opisałem po przednim swoim poście.
     
  18. bemben1991

    bemben1991 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2009
    Posty:
    102
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Rybnik
    a ten nowy obraz FreeBota moge wgrac np. używając Flash360 ?? czy msuze Xellusem ?
     
  19. michu

    michu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 25, 2008
    Posty:
    169
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Można przez Flash360.
    Tak samo możesz zrobić odczyt przez Flash360.
     
  20. bemben1991

    bemben1991 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2009
    Posty:
    102
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Rybnik
    Przez Flash360 udalo mi sie tylko zzucic NAND ale nic tam nie ma o CPU key albo DVD key.
     
  21. michu

    michu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 25, 2008
    Posty:
    169
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Flash 360 oferuje odczyt/zapis nand, nie znajdziesz tam CPU KEY. Użyj xellousa.
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum