1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jak ustawić router pod xbox one

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Jenx, Styczeń 21, 2016.

  1. Jenx

    Jenx Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 26, 2009
    Posty:
    126
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Cześć ma problem prosiłem dostawce aby dał mi ip publiczne na internet radiowy ktory łączy się z routerm tp link a kablem potem do xbox one i jak to ustawić aby nat był otwarty probowałem nawet sam niby się udawało ale kiedy grałem bo 3 nat ograniczony a na konsoli było napisane że nat jest otwarty .
    Pozdrawiam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Bodzio pl

    Bodzio pl Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2009
    Posty:
    23
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Małopolska
    Do BO3 musisz przekierować port 3075 UDP żeby mieć nat otwarty
     
  4. MolKiller

    MolKiller Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2015
    Posty:
    73
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Rybnik
    A po co otwierać porty z zewnątrz do Xboxa ? Hostujecie na nim coś, np serwer gry?
     
  5. Jenx

    Jenx Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 26, 2009
    Posty:
    126
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Nie ale chcem mieć nat otwartego na xbox porty potwierałem i dalej jest zamkniety.
     
  6. MrZi

    MrZi Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2016
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Twoj problem tkwi w ustawieniu AP w antenie odbiorczej.
    Ja tez mam internet radiowy. Musisz ustawic AP w antenie odbiorczej w tryb bridge tj tryb musi byc tak ustawiony azeby router w domu byl bez zadnej bramy . Popros kogos kto ustawiał ci net radiowy azeby ustawil ci bridge i wtedy twoj router bedzie laczyc sie z internetem bez zadnych bram
    ja mam tak ustawione i nie potrzebuje pzekierowywac zadnych portow ani DMZ i NAT jest Otwarty caly czas.
     
  7. Jenx

    Jenx Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 26, 2009
    Posty:
    126
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Dzięki za info ale router ogólnie jest mój prywatny i ma do niego pełny dostęp a czy możesz mi wyjaśnić krok po kroku jak to ustawić sam człowiek próbował ale zawsze coś było nie tak.

    1 Co ma wybrać obecnie :
    -Client router
    -Router
    -Repeater(Range Extender)
    -Bridge with AP
    -Client
     
  8. MrZi

    MrZi Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2016
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Rozumiem ze masz antene na dworzu skieowana do punktu i w niej AP?
    Jesli tak to musisz je ustawic w tryb Bridge, nie router swoj. Jak znam zycie to dostep do niego ma tylko Twoj dostawca neta.
    Chodzi o to iz Ap w antenie musi byc ustawione w tryb niewidzialny tak azeby twoj router bym tak jakby wystawiony bezposrednio do internetu.
     
  9. Jenx

    Jenx Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 26, 2009
    Posty:
    126
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Tak antenę jest skierowana do punktu i z niej idzie kabel do moje routera a potem z routera kablem do xbox one.
     
  10. imvho

    imvho Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2016
    Posty:
    87
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Dzwoń do ISPa by ustawił ci antenę w tryb bridge tak jak pisz MrZi.
     
  11. Jenx

    Jenx Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 26, 2009
    Posty:
    126
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Dostawca był posprawdzał co się dało i tyle sami nie wiedzą co może być problem. a Nat dalej jest zamknięty i ma komunikat z Xbox Your network is behind a port-preserving port-symmetric NAT co on oznacza , od ISP dostałem adres publiczny stały wchodząc na stronę na której pokazuje IP jest publiczne i teraz pytanie czy muszę coś zmieniać w routerze ma nastawiony Dynamic IP i czy go nie trzeba zmienić na Static IP, jeszcze też ma zapytanie te że dostawca oferuje też Internet światłowodowy i zapytanie kupując taki internet jest gwarancja że Nat będzie otwarty.
    Pozdrawiam i proszę o odpowiedź i doradzenie co w takiej sytuacja można zrobić.
     
    Ostatnia edycja: Styczeń 29, 2016
  12. sp7foy

    sp7foy Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 28, 2015
    Posty:
    202
    Polubienia:
    51
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Skierniewice
    Jak wejdziesz na stronę to zawsze będzie publiczny. Gdzieś ta sieć lokalna się kończy i IP będzie należeć do łącza twojego dostawcy.
    Jeśli faktycznie masz publiczne IP to wystarczy kilka portów przekierować, to musisz zrobić w swoim routerze.
    Ale żeby zacząć od konkretów to zaloguj się do routera i w którejś zakładce będziesz miał podane IP które masz faktycznie.
    Podaj a zobaczymy jak to masz skonfigurowane i co można dalej zrobić.
     
    imvho i Jenx lubią to.
  13. Jenx

    Jenx Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 26, 2009
    Posty:
    126
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    1.jpg
    Moje
    Ip konsoli jak widać jest 192.168.0.100
    A jak wejdę na tą stronę gdzie się sprawdza wyświetla mi się 91.225.159.XXX
     

    Załączniki:

    • 2.jpg
      2.jpg
      Wielkość pliku:
      350,7 KB
      Wyświetleń:
      23
    • 3.jpg
      3.jpg
      Wielkość pliku:
      233 KB
      Wyświetleń:
      23
    Ostatnia edycja: Styczeń 29, 2016
  14. sp7foy

    sp7foy Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 28, 2015
    Posty:
    202
    Polubienia:
    51
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Skierniewice
    Z przykrością zawiadamiam, że masz admina idiotę.
    Nie masz adresu publicznego.

    Na pierwszym obrazku (Zakładka WAN) masz IP: 192.168.9.211 to jest prawdziwe IP, niestety jest to zakres sieci wewnętrznych.
    Jak wymusisz żeby IP wskazywane przez stronę której używasz, było zgodne z tym podawanym w zakładce WAN to będzie dobrze.
    Oczywiście na stronie nie zobaczysz żadnego 192.168.xxx.xxx ale na routerze powinieneś widzieć powiedzmy 91.225.159.xxx
     
    imvho lubi to.
  15. imvho

    imvho Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2016
    Posty:
    87
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Na WANie masz adres 192.168.9.211 - czyli nie masz publicznego IP. Nawet na modemie/antenie tego nie masz patrząc na ustawiony serwer DNS. ISP poleciał z tobą w ...
    I nie masz gwarancji czy to net będziesz miał światłowodem czy miedzią, czy bezprzewodowo to jak on sobie w obecnej chwili z tym nie potrafi poradzić to tym bardziej w innej opcji też nie da rady.
     
  16. Jenx

    Jenx Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 26, 2009
    Posty:
    126
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Dzieki za info jutro ich opieprze żeby zrobili to jak należy.
     
  17. Jenx

    Jenx Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 26, 2009
    Posty:
    126
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Sprawa dalej w ciemność ,dzwoniłem do dostawcy aby mi zmieniły ip na wan na publiczne ale on powiedział że to wina mojego routera,nawet próbowałem podłączyć konsole pod samą antenę i efekt ten sam czyli nat zamknięty i że nie można nic zrobić co router ma w tym do gadania mówiłem żeby dali IP publiczne na antenę od nich ale nic nie mogą ponoć zrobić.
    Chyba z czasem trzeba będzie zmienić dostawce i tyle.
    Możecie doradzić jaki jest najlepszy dostawca internetu na Dolny Śląsku żeby nie było problemów z Natem i dobra prędkość. niedaleko mnie jest też dostawca internetu vectra jest godny polecenia.
    Pozdrawiam.
     
    Ostatnia edycja: Luty 1, 2016
  18. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12101
    Polubienia:
    1071
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Vectra działa, lecz każde święta, weekend potrafi internet przez ileś minut nie działać

    Wysłane z mojego SM-N7505 przy użyciu Tapatalka
     
  19. sp7foy

    sp7foy Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 28, 2015
    Posty:
    202
    Polubienia:
    51
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Skierniewice
    Typowy radiowy dostawca. Zero wiedzy z zakresu sieci.
    Dla własnego bezpieczeństwa lepiej zmienić.
     
  20. Jenx

    Jenx Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 26, 2009
    Posty:
    126
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Tylko pytanie na jakiego dostawce zmienić w okolicach u siebie do dostepu mam dostawców:Netia,Polsat Cyfrowy,Upc,Vectra,Neostrada,Play co tu wybrać.prosze o poradę,jakie wy macie internety u jakich dostawców i jak wam chodzą ping,nat,predkości.
     
    Ostatnia edycja: Luty 1, 2016
  21. sp7foy

    sp7foy Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 28, 2015
    Posty:
    202
    Polubienia:
    51
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Skierniewice
    Netia i Neostrada mają publiczny adres w standardzie.
    Polsat i Play wykreśl, tu nic nie zrobisz.
    Vectra i UPC będą wymagały dodatkowej opłaty do publicznego.
     
    imvho lubi to.
Wczytywanie...

Poleć forum