1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jak wgrać fixa do final fantasy XIII??

Temat na forum 'Problemy' rozpoczęty przez stomil-olsztyn, Marzec 5, 2010.

  1. stomil-olsztyn

    stomil-olsztyn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 1, 2009
    Posty:
    187
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Szczytno/Olsztyn
    Witam.
    Czy mógłby mi ktoś odpowiedzieć na moje pytanie?
    będę wdzięczny :D
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. stomil-olsztyn

    stomil-olsztyn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 1, 2009
    Posty:
    187
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Szczytno/Olsztyn
    dobra nie wazne juz sobie poradzilem. temat do kosza.
     
  4. scofield997

    scofield997 V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2009
    Posty:
    113
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gdzieś w Mazowieckim
    Nie pisz posta pod postem :)
     
  5. Yoshimori

    Yoshimori Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2008
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Katowice
    Nie chciałem zakładać nowego tematu, ale mam pewien problem. Próbuję właśnie odpalić FFXIII, ale cały czas płyta prosi o aktualizację. Klikam "Tak, aktualizuj teraz", coś tam niby wgrywa, a po resecie prosi o to samo, klikam ponownie i nic. Instalacja gry na dysku nic nie daje. Mam iX 1.51 i obraz jest przerobiony na wave 3. Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc.
     
  6. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    No i nie zrobi update bo pachtowałeś grę normalka. Pobierz sobie update i wgraj.
     
  7. mkol1

    mkol1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2009
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Elbląg
    Mi to samo wyskakuje, ja wtedy biorę, żeby nie aktualizował i działa.
     
  8. Grzesi00

    Grzesi00 Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 6, 2009
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Olsztyn
    A ja mam pytanko czy fix zadziała, jeżeli będę miał na razie tylko dvd 1 ?

    pozdro
     
  9. AjnSztajn

    AjnSztajn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    225
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Nie jestem pewien czy ten fix jest w ogóle potrzebny. Ja gram w wersję bez i jestem na 2 płycie.
     
  10. elvisopl

    elvisopl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2008
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jak nazywa się ten FIX?. Nie jest to czasem FIX, który po zgraniu zawartości wszystkich płyt do jednego folderu umożliwia granie bez zmiany płyty?. Jeśli tak to zadziała tylko na konsoli z JTAG.
     
  11. koniujbie

    koniujbie Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Jastrzębie
    a ja mam inne pytanie? nagrałem sobie dvd 1 zx fixem i poprzez active.iso przeszedłem grę na 1 płycie. Czy każda kolejna płyta musi być ze zmienionym wavem ? bo gdy wyskakuje napis proszący o włożenie 2 DVD ( mam ją z niezmienionym wavem), wkładam i pisze że płyta jest niepoprawna :/
     
  12. AjnSztajn

    AjnSztajn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    225
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Każda kolejna płyta musi mieć niestety zmieniony wave bo nie da się użyć active.iso. To działa tylko przy pierwszej płycie a kolejnych x ci nie rozpoznaje.
     
  13. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Przy zmianie przy grze mass effect 2 działa. Więc nie widze problemu żeby przy tej grze nie działało
     
  14. AjnSztajn

    AjnSztajn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    225
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Nie wiedziałem że active.iso działa na gry z większą ilością płyt. U mnie w ogóle nie chciało działać ( wypaliłem na verbatimie DL itd..) więc przepraszam za post dezinformujący.
     
  15. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Sprawdzałem u znajomego odczekaliśmy 30 sekund po wsadzeniu activate.iso następna płyta pięknie się ładowała
     
  16. nevermind

    nevermind Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 5, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    hej.. nie chce zakladac nowego tematu dlatego pisze tutaj. sciagnelem z 2-3 tyg temu ff xiii.. zrobilem wszystko zgodnie z instrukcja dolaczona do obrazow (tj. spatchowalem obraz 1 i 2 (uzylem patcha w katalogu tylko z tymi 2oma obrazami - tak bylo napisane w instrukcji). z 3 nie robilem nic. Oczywiscie wszystkie 3 obrazy przerobilem na wave 3 (360 wave patcherem). Plyty nagralem.. 1 i 2 chodzi ladnie.. ale wczoral wlozylem 3 i wypisuje "otworz naped". Tak jakby nie bylo nic na niej nagrane. Sprawdzalem na komputerze i dane na plycie sa. I teraz nie wiem.. czy 3 plyta tez musi byc sfix'owana.. czy moze to byc po prostu blad przy nagrywaniu. Troche sie wkurzylem.. tym bardziej, ze linki juz wygasly i nie ma za bardzo skad sciagnac.
    Sciagam z innego zrodla sama 3 plyte (mam tylko nadzieje, ze bedzie pasowac ? tj. nie bedzie konfliktow z poprzednimi 2 plytami (inny relase?)).

    Jak poradzic sobie z 3 plyta.. ? Jak sciagne teraz swiezy obraz.. ? Bede bardzo wdzieczny za pomoc. Pozdrawiam
     
  17. AjnSztajn

    AjnSztajn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    225
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Ja przeszedłem całą grę , wszystko bez poprawiania płyt a mam te pierwsze obrazy które tego podobno wymagały. Gra ani razu mi się nie zawiiesiła lub cokolwiek innego. Być może źle nagrałeś lub nie zmieniłeś wave na płycie ( chyba że nie musisz tego robić).
     
  18. nevermind

    nevermind Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 5, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jak napisalem wszystkie obrazy zostaly przerobione, zle nagranie chyba nie wchodzi w gre skoro widac zawartosc plyty w komputerze.. nie wiem co robi FIX, ktory zostal dolaczony do gry i czy przypadkiem 3 plyta tez nie musi byc spatchowana.. mimo, ze w instrukcji dolaczonej do gry bylo wspomniane wyraznie tylko o 1 i 2 plycie.
    Nie chcialbym marnowac kolejnych plyt, liczylem, ze moze ktos spotkal sie z podobna sytuacja.. chyba nie powinno byc problemu z kompatybilnoscia 3 plyty z innej wrzuty wzgledem obecnych 2 plyt.. ? najwazniejsze zeby byl region free, (w moim przypadku) wave 3.. i tyle ? chyba, ze sie myle.
    Jakby ktos mial jakies pomysly, sugestie chetnie przeczytam.
     
  19. Ryatzu

    Ryatzu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 16, 2009
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bytom
    Co daje ten fix o którym wszyscy tak tu szczekają ? jestem na 2giej płycie i nie chce mieć później jakiś przykrych niespodzianek
     
  20. nevermind

    nevermind Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 5, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    wkladajac 2ga plyte.. uruchamia sie tak jakby to byla pierwsza. jedynie chcac zaczac gre wyskakuje (wloze cd 1). wkladajac 3 plyte jest jedynie napisa w dashboardzie "otworz naped" i tyle.. wiec sprawdz czy u Ciebie nie jest tak samo.. jak ktos wie co daje FIX i jak ew. nagrac poprawnie nowo sciagniety 3 obraz prosze o odpowiedz..
     
  21. AjnSztajn

    AjnSztajn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    225
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Prawdopodobnie jest tak że twoja nagrywarka w komp. rozpoznaje płytę ale czytnik xboxa już nie. Więc jeżeli możesz sprawdź tą płytę u kogoś. U mnie kiedy wkładam 3 płytę gra normalnie startuje. W końcowym etapie gra korzysta tylko z 3 płyty i x normalnie z niej startuje. Moja rada nagraj ponownie 3 płytę , jak napisałem nagrywarka ją rozpoznaje ale czytnik w x już nie obraz jest dobry.
     
Wczytywanie...

Poleć forum