1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jak wgrać flashdmp.bin ? Jedyna pełna kopia nand flash/ RGH

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez pawel_wolomin, Czerwiec 19, 2012.

  1. pawel_wolomin

    pawel_wolomin Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 31, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Przy odblokowywaniu konsoli metodą RGH z rozpędu wybrałem JASPER 16Mb, odczytałem zrobiłem ecc, wgrałem, odczytałem klucze cpu key, fuse i pobrałem na szczęście cały plik flashdmp.bin lecz nie da się go wgrać prze jtagtool.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
  4. pawel_wolomin

    pawel_wolomin Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 31, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam Jaspera 512Mb, śmieszne jest to, że odczytałem 16Mb, stworzyłem ecc i udało się odpalić konsole by odczytać cpukey no ale niestety potem ją zaktualizowałem i padła.
     
  5. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Jak mogłeś ściągnąć 16MB z Jaspera 512 :cower: sądząc że to tak zadziała.

    Musisz zbudować nowy nand 64MB
     
  6. pawel_wolomin

    pawel_wolomin Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 31, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Normalnie:) Rozpędziłem się i nie sprawdziłem jakiego mam JASPERA:)
    W jaki sposób zbudować te 64Mb? Pobrałęm w Jtag tool czysty nand pod jaspera 512MB ale ma tylko 1KB
     
  7. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    w pierwszych 16mb nie ma żadnych istotnych informacji w jasperze 512mb ;)
     
  8. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Ja nie nazwalbym kv.bin nieistotnym

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  9. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
  10. pawel_wolomin

    pawel_wolomin Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 31, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Udało mi się wgrać flashdump.bin ale konsola nie wstaje.

    Czy ten plik jest taką samą kopią jak przy odczycie przez jtag tool?
     
  11. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12090
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Co znaczy, ze zaktualizowales? Czym dashem microsoft? Piszess tak nie jasno, ze nie idzie dojść. Przy 512 trzeba miec 64mb ty odczytaleś 16, wiec jewli,nie wykasiwales reszty dogrywasz te 16 konsola działa. Jak nie budujesz czysty nowy

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  12. pawel_wolomin

    pawel_wolomin Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 31, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Pobrałem 16MB z 512MB wygenerowałem plik ecc, wgrałem do konsoli odpalił się xell zapisałem klucze cpu key, dvd key, fuse i pobrałem plik flashdump.bin o wielkości 540672KB i teraz pytanie czego to obraz? Orginalnej pamięci czy zmodyfikowana by odpalal się xell?
     
  13. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    Zmodyfikowanej z xell'em
    Jak masz cpukey i fuses to dalej juz pikus

    Wysłane z mojego GT-I5700 za pomocą Tapatalk
     
  14. pawel_wolomin

    pawel_wolomin Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 31, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Pikuś by był gdyby sie nie uwaliła po dalszych czynnościach czyli aktualizacji.
    Czy plik flashdump.bin pobrany z xella po http:// jest orginalną kopią nanda?
     
  15. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Dostałeś odpowiedź przecież, jest to kopia nandu z xellem.
    Jak ma być to niby oryginalna "czysta" kopia skoro wgrałeś ecc a potem dopiero zgrałeś flashdump.bin.
     
  16. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12090
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Czyli zrob sobie kopie plikow 16 i 512. Wgraj plik 16mb do 512 naetepnie cala 512 do nand i gotowe. Lecz jesli ty zrobiłeś aktyalizacje od microsoftu, to konsoka z tych odczytanych danych nie ruszy.

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  17. pawel_wolomin

    pawel_wolomin Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 31, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A co zablokowała aktualizacja? Nie da się zaniżyć softu z 13604 na 12625 majać tą kopie 512MB z zawartościa 16MB
     
  18. kmes.serwis

    kmes.serwis Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 18, 2012
    Posty:
    112
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Ale o jaką aktualizację tu chodzi ? Stworzyłeś freebota 13604 i wgrałeś, czy może władowałeś aktualizację od MS ? Tak piszesz że nie wiadomo o co chodzi.
     
  19. pawel_wolomin

    pawel_wolomin Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 31, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  20. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    O jakim numerze

    Wysłane z mojego GT-I5700 za pomocą Tapatalk
     
  21. pawel_wolomin

    pawel_wolomin Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 31, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    13604
     
Wczytywanie...

Poleć forum