1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jak wgrać motyw-poradnik

Temat na forum 'Artykuły' rozpoczęty przez bachu112, Grudzień 11, 2010.

  1. bachu112

    bachu112 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2010
    Posty:
    21
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    witam poszukuje (narazie bezskutecznie) instrukcji instalacji motywów na xboxa360

    jak byście mieli jakąś DOKŁĄDNĄ to bym poprosił
     
    1 osoba to lubi.
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. neo937

    neo937 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 28, 2009
    Posty:
    713
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    1. Podłączasz pendrive do konsoli (minimalnie, wersja dasha - 9199)
    2. Wchodzisz w ustawienia konsoli
    3. Wchodzisz w pamięć i najeżdżasz na Urządzenie przenośne
    4. Kilkasz (A), a potem Skonfiguruj teraz.
    5. Czekasz chwilę aż skonfiguruje, po czym podłączasz pena do PCta
    6. Pobierasz program USB Xtaf GUI 32b
    7. Odpalasz go, klikasz File -> Open Drive. Powinien ukazać się taki oto obraz:

    [​IMG]

    8. Wchodzisz w folder, jak na screenie poniżej:

    [​IMG]

    9. Pobierasz motyw (np z TEGO tematu)
    10. Po czym wrzucasz go do folderu 00030000.
    11 Podłączasz pendrive do konsoli, wchodzisz Moja konsola Xbox -> Zmień motyw graficzny.
    Dodam że z pendrive'a da się skopiować motyw na dysk.

    Jeśli pomogłem, kliknij Dziękuję ;]
     
    6 użytkowników lubi ten post.
  4. Takenishi

    Takenishi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2010
    Posty:
    107
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Myszków
    A czy konsola musi być przerobiona?
     
  5. neo937

    neo937 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 28, 2009
    Posty:
    713
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Raczej nie, ale głowy uciąć nie dam ;]
     
  6. Facepalm

    Facepalm Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 10, 2010
    Posty:
    106
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    Nie,nie musi być
     
  7. Takenishi

    Takenishi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2010
    Posty:
    107
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Myszków
    Nie wiem co źle zrobiłem, ale w tym programiku nie mogę rozwinąć 'Data Partition' a co za tym idzie nic już nie mogę ;(
     
  8. neo937

    neo937 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 28, 2009
    Posty:
    713
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Musisz po prostu stworzyć strukturę folderów w tym folderze Data Partition. Kliaksz prawym na Data Partition, dajesz New Folder, nadajesz nazwę Content. Następnie tworzysz kolejne podfoldery jak na screenie ;]
     
  9. Takenishi

    Takenishi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2010
    Posty:
    107
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Myszków
  10. bachu112

    bachu112 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2010
    Posty:
    21
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    nnnoooooo ale u mnie niewidzi pena 1gb kingston czemu? normalnie moge słuchać z nego muze itp. ale jak wchodze w pamięć to tam niema ''użądzenie przenośne''
     
  11. neo937

    neo937 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 28, 2009
    Posty:
    713
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Sformatuj pendrive na PC. Podłącz go pod X'a i zobacz czy w Ustawieniach konsoli, w zakładce pamięć ci go widzi. Jeśli nie, to być może jest on za wolny dla konsoli X360.
     
  12. jakubkameleon

    jakubkameleon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2009
    Posty:
    198
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Bardzo ładny poradinik jak wgrać nowy motym! Pytanie do autora postu z poradnikiem czy screeny są twojego autorstwa i cały poradnik? Jeśli został on zapożyczony wypadałoby podać źródło skąd został zapożyczony aby ten który to zrobił nie poczuł się pokrzywdzony....
     
  13. eNCe PeNcE

    eNCe PeNcE Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 19, 2010
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Myszków
    Ja mam taki problem że nie ma wcale folderu cache partition i tego drugiego , mam tylko folder Content . Używam Usb Xtaf v31. bo beta v32 mi nie działa wyskakuje błąd

    "Indeks wykraczał poza granice tablicy." proszę o pomoc :)

    w folderze 00000000000 nie ma folderu FFFE07D1
     
  14. dawidek295

    dawidek295 Xbox One Xbox One

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    1471
    Polubienia:
    43
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    SW
    a zna ktoś stronkę z themami pemium??
     
  15. neo937

    neo937 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 28, 2009
    Posty:
    713
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    eNCe PeNcE, stwórz sobie ten folder (FFFE07D1) w folderze Content. Powinno zadziałać.

    dawidek295 - motywy premium były wrzucone na to forum, ale było ich zaledwie kilkanaście, no i nie były one jakieś "super-fajne". Polecam program Modio i tworzenie własnych motywów.
     
  16. Czery

    Czery Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2010
    Posty:
    57
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A ja mam pytanie, jest dosyć banalne ale wole się upewnić zanim zrobię głupotę.
    Mianowicie, czy instalując w ten sposób motyw mogą mi jakoś zbanować konsole?
     
  17. tomix200

    tomix200 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 8, 2010
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Żary
    Nie.
     
  18. Czery

    Czery Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2010
    Posty:
    57
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Na pewno nie wynikają z tego żadne konsekwencje?
    Jeżeli nie, to spoko :)
     
  19. tomix200

    tomix200 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 8, 2010
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Żary
    @up. Gdyby za takie coś byłyby jakiekolwiek konsekwencje, to naprawdę bardzo szybko ludzie przesiedliby się na PS3 ;]
     
  20. Czery

    Czery Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2010
    Posty:
    57
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dobra, więc mam problem.
    Włożyłem nowego pena do Xa, skonfigorowałem (póki co wszystko spoko, widział go itp.), wkładam do PC, tworze strukture folderów, wrzucam jeden temat, potem podpinam do Xa a ten widzał pena ale nie widział go jako skonfigorowanego.
    Chciałem go skonfigurować jeszcze raz to już się nie da, piszę że test danych się nie powiódł. To samo po formatowaniu na PC i ponownym podpięciu do X'a. Jest to pen 4GB.

    /EDIT
    Fałszywy alarm, wszystko już działa :)
     
  21. Blood.

    Blood. V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Październik 31, 2008
    Posty:
    318
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Przenosze do artykułów, przydatny poradnik.
     
Wczytywanie...

Poleć forum