1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jak wlaczyc komendy glosowe

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez LukasX78, Październik 19, 2014.

  1. LukasX78

    LukasX78 Banned Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 15, 2014
    Posty:
    12
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Witam. Mam wielka prosbe bo od dwoch dni nic tylko szukam rozwiazania problemu. Pewnie dla Was to bardzo proste wiec poradzcie zielobemu w tych sprawach. Problem dotyczy komend glosowych. Mam ustawiony j.angielski i probujac konsole konenda glosowa wylaczylem "sluchanie kinecta. Nie mam pojecia jak to wlaczyc z powrotem.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akak

    akak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 29, 2009
    Posty:
    167
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zgierz
    Spróbuj powiedzieć 'xbox select'.
     
  4. Domicron

    Domicron Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2014
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Settings>System>Language & location <Sprawdź czy masz odpowiednio ustawione, mianowicie [Language English] [Location United States albo United Kingdom] [Spoken Language English (Kraj jak w location]. Jeśli wszystko jest ok, Xbox dalej Ciebie nie słucha, wejdź w opcje Kinecta (Settings>Kinect) i włącz narzędzie do konfiguracji audio Kinecta [Kinect doesn't hear me].
     
  5. LukasX78

    LukasX78 Banned Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 15, 2014
    Posty:
    12
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Ale kanal konsola nie reaguje na slowo xbox wiec opcja akak odpada. Donikron niestety dalej nic. Przeprowadzilem kalibracje konsola mnie slyszy ale tak jakby miala wylaczona opcje komend
     
  6. Domicron

    Domicron Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2014
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Sprobuj powiedziec xbox (wymowa "eksboks") bardzo blisko kinecta (mikrofon zdaje mi sie ze jest z tylu). Powinno zareagowac. Jesli nie zadziala to cos pokombinujemy

    Edit: Wlasnie przetestowalem i wymowa "iksboks" tez dziala. Reaguje za kazdym razem.
     
  7. LukasX78

    LukasX78 Banned Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 15, 2014
    Posty:
    12
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Ok. Dziękuje. Sprawdze jak tylko wrócę do domu. Chciałbym aby sprawa była jasna wiec wytłumaczenia jak wykaczylrm komendy. Gdzieś ze strony pomocy Xbox sciagnalem listę komend obsługiwanych przez konsole. W pewnej chwili moja kobieta zaczęła rozmowę telefoniczna i Xbox zaczął wariowac a ze jedną z komend była wyłączenie ich poprzez wypowiedzenie slow Xbox...tak uczynilem. Od tej pory nie mogę wlaczyc

    Nikt nie jest czy stanie mi pomoc a niby taka prosta sprawa

    Jeszcze raz proszę o pomoc kogoś kto ma pojęcie o konsoli

    Nie pisz posta pod postem, używaj funkcji Edytuj // Traffic
     
  8. Traffic

    Traffic ɹoʇɐɹǝpoW Członek Załogi Moderator XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2013
    Posty:
    242
    Polubienia:
    62
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
  9. LukasX78

    LukasX78 Banned Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 15, 2014
    Posty:
    12
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Nie no tak od podstaw to oczywiście ze probowalem. Zacząłem od instrukcji bo miałem obawę ze jak z taka ******** wejde na forum to mnie wysmieja. A tu proszę nikt nie potrafi znalesc rozwiazania

    Robilen test kinetix wszystko słyszy widzi tylko komend nie wykonuje. Generalnie gdy powie się Xbox to w górnym rogu zmienia się ikonka Xbox. U mnie tak nie jest

    Nie pisz posta pod postem, używaj funkcji Edytuj // Traffic
     
Wczytywanie...

Poleć forum