1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

jak wprowadzić w Vendor napęd DG-16D4S

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez Gnoyek, Październik 30, 2011.

  1. Gnoyek

    Gnoyek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 1, 2011
    Posty:
    71
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Odrazu do sedna. Próbóje wejść w Vendor. I ścieżka przecięta klikam na intro daje yes wyłączam zasilanie i włączam. Chwile zfreezuje kompa (zawiecha) i zaraz puszcza dalej ale nic się nie dzieje program dalej pracuje jakby wysyłał napędowi info o wejściu w Vendor mode jedyne komunikaty zmienne to w polu Flash Chip properties punkt TYPE tam wyskakują rożne zmienne 0x52 itd. ale nie wchodzi w Vendor.

    Czym to może być spowodowane? Ewentualnie czego mogę spróbować.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Flesh

    Flesh Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 18, 2010
    Posty:
    131
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Polska
    Zanim klikniesz Yes odłącz zasilanie a po kliknięciu Yes podłącz i powinien przejść w Vendor Mode
     
  4. Gnoyek

    Gnoyek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 1, 2011
    Posty:
    71
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Niestety. Nic kompletnie. Za pierwszym razem Blue Screen a za drugim freez odmuliło się i nic. Dalej daje syngał program do przejścia w Vendor.

    Poniżej LOG

    JungleFlasher 0.1.88 Beta (280)
    Session Started Sun Oct 30 15:24:50 2011

    This is a Wow 64 process running on 2 x 64 bit CPUs
    portio64.sys Driver Installed
    portio64.sys Driver Started, thanks Schtrom !
    Found 6 I/O Ports.
    Found 1 Com Ports.
    Found 4 windows drives C: D: E: G:
    Found 2 CD/DVD drives D: G:

    Sending Vendor Intro to port 0x0970
    Status 0x51
    Re-sending Vendor Intro:
    .............

    I te kropki sobie tak zapierniczają do końca i nic się nie dzieje..

    Może trzeba jakieś sterowniki dogrywać?

    Mam win7 i uruchomiony komputer bez podpisów sterowników czy tam zwał jak zwał.

    Jakies pomysły??
     
  5. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Dosflash powinien sobie poradzic. Jak masz zwiechy to winne sa sterowniki

    Sent from my LG-P920 using Tapatalk
     
  6. Gnoyek

    Gnoyek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 1, 2011
    Posty:
    71
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A jest jakiś sterownik który mógłby mi pomóc przy wgrywaniu przez JF? Bo JF jest bardziej user friendly :)

    A do dos flasha nie mogę znaleźć żadnych tutków. I nie wiem jak zgrać Key. Bo co prawda mam key napędu od gościa co mi wcześniej flashował do 1.92 ale wolałbym dla pewności sam zczytać klucz
     
  7. Flesh

    Flesh Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 18, 2010
    Posty:
    131
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Polska
  8. Gnoyek

    Gnoyek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 1, 2011
    Posty:
    71
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    a jak mam juz wgraną przeróbkę 1.92 to za każdym razem jak wgrywam nowy FW to muszę przecinać ścieżki?

    Przecież po kilku takich próbach to będzie jedno wielkie bagno. :)

    EDIT

    Aaa i jeszcze jedno. Bo jest to moja pierwsza przeróbka i nie bardzo kumam. Czy każdy fw muszę specjalnie przerabiać pod mój napęd. Czy poprostu wgrywam odpowiedni który ściągnąłem i powinno banglać?
     
  9. Flesh

    Flesh Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 18, 2010
    Posty:
    131
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Polska
    Musisz uzgodnić klucze żeby nowy FW miał ten sam klucz co FW napędu
     
  10. Gnoyek

    Gnoyek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 1, 2011
    Posty:
    71
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Aha to ok dzięki panie :)

    Będe dzisiaj instalował XP'eka bo na 7 nie chciało instalować portio32 ani portio64 bo mam aktualnie na 64bit 7emke.

    Mam nadzieje ,że pod xp'ekiem będzie banglać.

    Tak szczerze mówiąc to chciałbym to zrobić aby się tylko tego nauczyć nie dla gier :) bo jakoś nie lubie tak grać na xboxie jak na pc. Chociaż nie ukrywam ,że rypnął bym sobie w nowego ace combata :)

    EDIT

    Jak będą jakieś problemy to tutaj napiszę. Mam nadzieje że pomożecie żółtodziobowi :)

    EDIT 2

    A tak na marginesie. Mógłby ktoś mądry :) powiedzieć którym mam się kierować tutorialem przy wgrywaniu nowego FW w mój napęd? Bo jest kilka i sam osobiście korzystałem z tego tematu

    http://xboxforum.pl/firmware-napedow-f160/zczytanie-flash-lite-0225-a-98425.html

    Ale bez adaptera usb sata.

    Dobry ten jest tutek do mojego no nie?
     
  11. Flesh

    Flesh Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 18, 2010
    Posty:
    131
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Polska
    w zasadzie nie musisz reinstala robić wystarczy 7 uruchomić bez przypisania sterowników i powinno Ci zainstalować bez problemu Port I/O :)
     
  12. Gnoyek

    Gnoyek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 1, 2011
    Posty:
    71
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    właśnie tak uruchamiam i nic nie chce instalować niestety
     
  13. Gnoyek

    Gnoyek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 1, 2011
    Posty:
    71
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Odpaliłem przez DOSFLASHA i LIPA

    wpisuje l-o eras dostaje status ff80

    potem wpisuje dosflash włączam napęd wykrywa go daje y(yes) i wyskakuje status 0x51 i tyle w temacie...

    już ręce załamuje. czy poprostu jestem debilem czy co robię źle. Powiedzcie bo już padam....
     
  14. Gnoyek

    Gnoyek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 1, 2011
    Posty:
    71
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    UP....

    Ma ktos jakies pomysly.. Bo naprawde jestem bezsilny ...

    EDIT

    Bo wykrywac to wykrywa ale juz nic pozatym.
     
  15. Flesh

    Flesh Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 18, 2010
    Posty:
    131
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Polska
  16. Gnoyek

    Gnoyek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 1, 2011
    Posty:
    71
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    oj znam :)

    czytałem to po 10 razy.

    I tak jak mówiłem wpisuje l-o eras numer portu czyli u mnie 0970
    daje enter

    potem wpisuje dosflash włączam napęd wykrywa go daje y(yes) i wyskakuje status 0x51 i tyle w temacie...[

    jak napęd załączony status 0x51
    jak wyłączony to inny. Właczam spowrotem 0x51 i tak wkoło.

    Any IDEAS?

    EDIT

    Czy to jest problemem że napęd podłączam bezpośrednio z płyty gł. z kompa. Czy muszę na 100% mieć kontroler sata na pci?

    UP !!

    To jak pomoże ktoś?

    Bo konsola już w rozbiórce kilka dni

    // A Ty co, nie wiesz że się odświeża co 24h a nie co kilka godzin? MrDraiger
     
  17. badboy8

    badboy8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2009
    Posty:
    641
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    nie wiem co masz na mysli z "kompa". Nawet podlaczasz z konsoli jesli juz.

    W Poradnikach amsz temat PCT Hack i nim zczytasz z kazdego liteona, schemacik z drugiego postu ten zolty.
    Ostatnio robilem ten naped i dopiero wtedy poszlo ;)

    A potem normalny flash z topicu jungleflasher.
     
  18. Gnoyek

    Gnoyek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 1, 2011
    Posty:
    71
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Cholera.... No tak debil ze mnie. Ja nic nie dotykałem :) I pewnie dlatego to wszystko :)


    Aaa no i sorry dragier za UP'a bez 24h. Nie wiedziałem bo (prawdopodobnie) tak jak tutaj 80% użytkowników nie czyta regulaminu do czego się przyznaje.
     
  19. Gnoyek

    Gnoyek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 1, 2011
    Posty:
    71
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Yyy ale w slimach to nie wciskam przeciez phat key. Tylko slim key no nie?

    I jak probuje mpx01 to nic

    Mam usb probe
     
  20. Gnoyek

    Gnoyek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 1, 2011
    Posty:
    71
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Tutaj umieszczam zdjecie.

    ImageShackŽ - Online Photo and Video Hosting

    To sie dzieje jak wcisne intro lub slimkey. Ciagle na wlaczonym status 0x51 i ciagle wysyla info do napedu w tryb Vendor.


    A tutaj ponizej troche info co juz zrobilem.

    To tak. Klucz do napedu mam od poprzedniego goscia ktory przerobil mi konsole na 1.92
    Co prawda chcialem sam sobie wyciagnac klucz ale dalem sobie z tym spokoj i przeszedlem dalej. Skoro mam klucz od goscia to ufam mu.

    PRZECIALEM SCIEZKE W NAPEDZIE i dalej to samo nie wchodzi w Vendor wogole nic sie nie dzieje.

    Przykladalem probe do mpx01 probowalem juz roznych manian.

    Pomoze ktos? napisze ktos na gadu ? 6368354 ? bo juz serio nie wiem co mam zrobic
     
  21. Gnoyek

    Gnoyek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 1, 2011
    Posty:
    71
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    UP !

    Pomocy 2 tygodnie konsola rozebrana i dalej żadnej pomocy :(
     
Wczytywanie...

Poleć forum