1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jak wrzucić grę na rgh?

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez erzetezol, Luty 11, 2014.

  1. erzetezol

    erzetezol Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2014
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam!
    Przerobiłem konsolę na RGH i nie mam zielonego pojęcia jak teraz odpalić/zainstalować grę. Czy wrzucić na pena ( czy jest do tego jakiś program?) albo na dysk xbox.
    Pomuszcie proszę bo tata chce grac w fife :(
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  4. erzetezol

    erzetezol Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2014
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Skonfigurowalem pod xex nagrywam na pendrive ale moja konsola nie widzi gry...
     
  5. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  6. dudi2000

    dudi2000 Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2010
    Posty:
    918
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bieruń
    a jeżeli w ogóle konsola nic nie widzi na penie to sformatuj go na FAT32
     
  7. erzetezol

    erzetezol Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2014
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Formatowalem na fat 32 robie folder jak w poradniku poradniku. Nagrywam gre ale konsola jej nie widzi. Jak pozniej podlacze znowu do kompa to w ogole tego folderu nie ma mimo ze miejsce jest zajete
     
  8. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Może formatujesz pena pod konsolą? Pendrive pod FAT32, gra w XEX wrzucona luźno na penie, ustaw ścieżkę, skan i w bibliotece gier w FSD powinieneś mieć tą grę i musi działać.
     
  9. erzetezol

    erzetezol Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2014
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    "ustaw ścieżkę, skan i w bibliotece gier w FSD powinieneś mieć tą grę"

    nie rozumiem o co chodzi.. mógłbyś powoli wyjaśnić?
     
  10. dexter_21

    dexter_21 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 9, 2014
    Posty:
    36
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Ja kiedyś miałem xboxa z rgh, to wyrywałem na pendrive i wchodzilem w menu konsoli z grami i kopiowalem z pena na xboxa
     
  11. Rossatti

    Rossatti Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2013
    Posty:
    269
    Polubienia:
    68
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Warszawa
  12. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Wcześniej ci napisałem to jak widać - zignorowałeś mnie.
    Ustawianie ścieżki - Punkt 3.1 - http://xboxforum.pl/artykuly-196/jtag-i-rgh-poradnik-uzytkownika-v1-8-a-145552/
    Skanowanie - Settings > Content Settings > Scan > Start Manual Scan
     
  13. erzetezol

    erzetezol Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2014
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    robię po kolei jak w skanowaniu ale whodząc do USB0 nie ma nic! zadnych folderów.. zaraz wyrzucę konsole przez okno
     
  14. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Sprawdź na innym pendrive.
     
  15. erzetezol

    erzetezol Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2014
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    nie posiadam. próbuje w god.
     
  16. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    A jak wchodzisz przez File Manager na pena to widzisz folder z tą grą ? Możesz ją odpalić ?
     
  17. erzetezol

    erzetezol Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2014
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    a moze wrzucic przez program horizon?

    nie. jak wchodzą do pena to nic nie ma. jest pusto.


    // Nie pisz post pod postem. Korzystaj z opcji edycji. ESLORD
    Dostajesz ostrzeżenie i 0 ptk karnych.
     
  18. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Nie ma takiej możliwości.
    Przerób do GOD i wrzuć na pena, jeżeli konsola nie zobaczy nic na nim to najprawdopodobniej walnięty pendrive.
     
  19. Rossatti

    Rossatti Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2013
    Posty:
    269
    Polubienia:
    68
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Warszawa
    erzetezol a korzystasz z FSD czy oryginalnego Microsoftowego?

    Jeśli z FSD to na pewno zapisujesz ścieżkę do katalogu na Pendrive? Tzn wciskasz "X"?

    Jeśli tak to sformatuj pendrive w Windows na fat32, utwórz katalog: np "GAME XBOX" i do tego katalogu wrzuć katalog z przerobiona grą XEX czy ISO2GOD

    Odśwież content i powinno się pojawić w zakładce games w FSD
     
  20. Ziuttm

    Ziuttm Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 6, 2014
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miałem parę dni temu ten sam problem. Rozwiązaniem był wadliwy pendrive. Zorientowałem się wtedy gdy spróbowałem wrzucić grę przez lan/ftp


    Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk
     
  21. erzetezol

    erzetezol Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2014
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Tak mam FSD
    Teraz probuje z god
    a to trzeba jakims programem na kompie wgrywac czy recznie
    Chyba to jest wlasnie wina pena jak teraz nie pojdzie sprobuje lan.
     
Wczytywanie...

Poleć forum