1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jak wykonać reflash napędu Lite - on.

Temat na forum 'LT' rozpoczęty przez kalkam, Grudzień 23, 2012.

  1. kalkam

    kalkam Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2010
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Dębno
    Dzień dobry, na moim Xboxie 360 jest przeróbka chyba niższa niż LT 2.0, albo 2.0 . No ale nawet jeśli jest LT 2.0 to wypadałoby zmienić na LT 3.0 . No i tak. Kiedyś przerabiałem u typka niedaleko mnie, to dał mi klucz napędu. Jakiś czas później też przerobiłem , ale u innego Pana. Czy klucz się zachowuje? Gdzieś go mam :D A nawet jeśli bym nie znalazł, to wiem , że da się wyciągnąć.

    I teraz główne pytanie. Jak "zaktualizować" przeróbkę do LT 3.0 domowym sposobem? Proszę Was bardzo o poradnik, tutorial w języku Polskim :) Najlepiej w 100% szczegółowym.

    PS Gry typu Fifa 12, Call of Duty WoW działają bez problemu. Ale za to Fifa 13, Call of Duty Modern Warfare 3... Nie działają, nawet ze zmianą topologii na LT 2.0, więc raczej LT 2.0 nie posiadam...

    PS2 Mam Ihasa do nagrywania gier XGD3 :)

    Dash najnowszy, zaktualizowany z Fify 13 :D

    Data produkcji konsoli 2008-08-12.

    Przypominam, napęd Lite - On. Posiadam kable SATA itd.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
  4. kalkam

    kalkam Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2010
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Dębno
    Ja potrzebuje jak zupdateować przeróbke a nie od nowa przerobić :) Bo chyba łatwiej same update zrobić.
     
  5. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    tak samo jak podał kolega wyżej
     
  6. kalkam

    kalkam Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2010
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Dębno
    :( Czyli po prostu flash od nowa?
     
  7. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Tak. Inaczej się nie da :)
     
  8. kalkam

    kalkam Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2010
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Dębno
    Jestem smutny :( ok trudno :p

    ORT/ MOD
     
  9. egons

    egons Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  10. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Tak, możesz sobie zrobić taką samoróbkę. Tym bez problemu sczytasz klucz z liteona.
     
  11. egons

    egons Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Więc do tej masy ma być podlutowana igła i tyle? Perę dni temu pewien gość miał mi pomóc i podpowiedzieć jak to się robi (pisałem z nim na gg) i napisał tak :trzeba miec sprzet (probe3) lub zrobic sobie sprzet z rezystora i igły, ale po tem już go nie zastałem, nie odzywał się, dlatego też jestem zdezorientowany i nie wiem czy tak jak na tym zdjęciu czy tak jak on napisał (nie wiem jaki rezystor i jak to ma być podłączone).
    Więc potrzebuje 100% informacji bo nie chcę nic zepsuć.

    Potwierdzi ktoś co tu jest napisane?
     
  12. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12096
    Polubienia:
    1071
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Odp: Jak wykonać reflash napędu Lite - on.

    Tak jak na fotce, moze być

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  13. egons

    egons Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Qrcze czemu nikt nie odpowiada?
     
  14. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
  15. rev_krk

    rev_krk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2008
    Posty:
    34
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Poradników jest dużo,
    jak masz Lt 2.0 to wyciągniesz klucz z konsoli w Jungleflasher'ze bez problemu, metoda half tray, tak więc nie potrzebujesz Probe.
     
  16. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    Odp: Jak wykonać reflash napędu Lite - on.

    Co ty za głupoty chlopie piszesz....

    Wysyłane z mojego LG-P700 za pomocą Tapatalk 2
     
  17. akwarium25

    akwarium25 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2012
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    234
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Top Secret:)
    tylko poczytaj dobrze jak tego probe v3 dobrze wykonać samemu bo ci nie zadziała lub uwalisz elekronike jak zrobisz nie według poradników lub w złe miejsce igła niz mpx 01. wygnij klucz erase i flash z kluczem+soft. Klucze lepiej wyciągnać od nowa i szukać niż nie mieć pewności czy jest poprawny. Jak uwalisz elektronike lub wgrasz zły przy najnowszym dashu konsola do szafy bo nic z nią nie zrobisz na chwile obecną.
     
Wczytywanie...

Poleć forum