1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jak wymienić HDD w Xboxie?

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez Kryniuk, Listopad 30, 2014.

  1. Kryniuk

    Kryniuk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2012
    Posty:
    284
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Skierniewice
    Witam chciałbym wymienić dysk w moim Xboxie (chodzi mi o pierwszego Xbox'a).Sprawdzałem kompatybilność dysku na stronie: Xbox Hard Drive Compatibility Chart i wyszły mi takie wyniki:
    [​IMG]no i teraz nie wiem czy ten dysk będzie działał z moją konsolą, Xbox jest przerobiony Sofmodem by Gangster, mam skonfigurowane FTP, sam go przerabiałem więc myślę że z wymianą HDD dam sobie radę, jedynie chcę aby ktoś określił mi jak mam to zrobić. Jeśli są potrzebne jakieś dodatkowe informację to z pewnością podam

    Z góry dzięki za pomoc i liczę na szybką odpowiedź. :peaceful:
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. dragon1493

    dragon1493 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    789
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Do zmiany hdd nie wystarczy sam softmod :) Masz klucz do zablokowania hdd ? Bys musial nowy hdd zablokowac na PC z kluczem od xbox'a, masz chipa w konsoli ?

    Jaka masz wersje xbox'a ??
     
  4. Kryniuk

    Kryniuk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2012
    Posty:
    284
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Skierniewice
    Nie chyba nie mam klucza, w jaki sposób mogę go poznać? Chipa nie posiadam.
    Mam xboxa w wersji 1.1 (info z backupu EEPROMU więc chyba potwierdzone :) )
    Proszę o szybką odpowiedź a nie tak jak ostatnio w twoim przypadku :D
     
  5. dragon1493

    dragon1493 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    789
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Zrob TSOP tej konsoli, bo az sie o to prosi :) Jak zrobisz TSOP to mozesz sobie wlozyc hdd jaki chcesz i nie musisz go nawet blokowac :)

    Link do tutka: http://forum.*************/topic/17-tsop-flash-10-15/

    Musisz używać biosów tylko i wyłącznie o rozmiarze 1024kb (1mb), bo w innym przypadku możesz uszkodzić TSOP konsoli i wtedy tylko ratuje Cię chip w konsoli.

    Wgraj Xecuter2 5035, flas*** Gentoox'em.

    Ja aktualnie mam 250gb hdd Sata :)

    Masz gadu ? ;>
     
  6. Kryniuk

    Kryniuk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2012
    Posty:
    284
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Skierniewice
    Nr GG wysyłam na priv.

    EDIT: Klucz do dysku znalazłem w pliku EEPROMBackup.txt, dokładnie tam gdzie info o mojej wersji Xbox'a :)
     
  7. dragon1493

    dragon1493 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    789
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Jak masz inna kosc TSOP niz Winbond to mozesz smialo flashowac EvoX'em (podobno lepszy), ja mam Winbonda i musialem flashowac Gentoox'em.

    A TSOP sobie zrob, bo daje wiecej mozliwosci niz taki softmod :). Mozesz wrzucic calkowicie pusty hdd, wrzucasz plytke z autoinstalerem i instalujesz sobie oprogramowanie na hdd :)

    Mozesz rowniez zamiast napedu podlaczyc 2 hdd :p
     
  8. Kryniuk

    Kryniuk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2012
    Posty:
    284
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Skierniewice
    Napisz na GG, nie będziemy zaśmiecać forum :)
     
  9. jok3rpok3r

    jok3rpok3r Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 14, 2015
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    witam mam pytanie . chciałbym zainstalowac dysk 160 GB samsung, nie wiem jak konsola jest przerobiona ale chyba ma chip: Bios on Chip: EvoxD6 ............... Chip type: Modchip. czy po wmontowaniu dysku wystarczy potem z plyty ruszyc Xbox Mast3r Installer FINAL i gotowe?
     
Wczytywanie...

Poleć forum