1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jak wywołać 3rrod ?

Temat na forum 'Artykuły' rozpoczęty przez bit4you, Maj 9, 2009.

  1. bit4you

    bit4you Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2007
    Posty:
    133
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Nidzica
    Próbuję wygrzać konsole dwu krotnie grzałem ją do automatycznego wyłączenia i nić 3rrod jak nie było tak nie ma naprawił się za to błąd który wcześniej się wyświetlał.
    Jakieś pomysły aby beż rozkręcania wywołać 3rrod?
    Według moich obserwacji nie jest to takie łatwe jak by się zdawało.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Arctik

    Arctik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 28, 2009
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    z daleka
    Owinąć w kocyk. I podgrzewać suszarką :p
     
  4. lXBOXl360l

    lXBOXl360l Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 20, 2009
    Posty:
    106
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    o RRoda sie starasz włacz go na "chwilke" i zatkaj wentylatorki.
     
  5. jarek43_16

    jarek43_16 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 9, 2008
    Posty:
    254
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Lisów
    owiń go w koc i włącz aż do przegrzania, jak za pierwszym razem nie zadziała to za którymś razem z kolei napewno zadziała, mam pytanie, czy ty zmierzasz do wymiany z falcona na jaspera?
     
  6. bit4you

    bit4you Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2007
    Posty:
    133
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Nidzica
    ta metoda z kocem nie działa z 4 razy już go grzałem do automatycznego wyłączenia i pojawienia się 2 czerwonych naprawił się tylko błąd i konsola jak narazie działa co dziwo wiesza mi się na nowych grach z 3rd Wave napęd samsunga ix-1,51

    mam falcona konsola miała gwarancja na rok na wszystkie inne usterki poza 3rrod i E74 na ktore jest 3lata, się pokazał E73 ktory zniknoł czy drugim dogrzewaniu
     
  7. elempl

    elempl Banned

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    74
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    ŁDZ
    owiń go dokładnie folią spożywczą (dobrze przylega) i zacznij grac w jakas mocną gierke np. Call Of Duty 4 :) RROD gwarantowany
     
  8. Piri

    Piri V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 23, 2008
    Posty:
    529
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Włoszczowa :)
    Zacznijmy od stałego mojego tekstu - Co to jest RROD ? Jak ktos napisze ze przegrzanie to łeb urwe . Albo odrazu zbanuje . A teraz do rzeczy :

    Roda mozesz spowodowac poprzez złe chartowanie . Dac ci przykład jak to zrobic ? Rozgrzac konsole i schłodzic . Czyli kocyk , przegrzanie , pozniej zamrazalnik przez 20 min . Tak ze 4-6razy i na bank pozrywa ci luty . Uwaga : Nie testowano na zwierzętach !!!
     
  9. jarek43_16

    jarek43_16 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 9, 2008
    Posty:
    254
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Lisów
    wg mnie rrod to jest czasami przegrzanie, ale w większości przypadkach jest to zerwanie lutów (czy jak to mozna tam inaczej nazwać, połączenia?) między gpu lub cpu, a płytą główną klocka, a wogóle nie sprecyzował, bo przegrzanie jest to 2rrod, a z lutami pozrywanymi to już raczej 3rrod, lub zerwanie lutów może także czym innym objawiać się, np. brak obrazu, lub e74 :DD
     
  10. m2gik

    m2gik Banned

    Dołączył:
    Luty 8, 2009
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Nie ma takiego czegoś jak 3RROD !!! RROD tzn. Red Ring Of Death (tłumaczenie Czerwony Okrąg Śmierci) 3 to będziesz miał diody kiedy RROD się uaktywni. Trochę myślenia.
     
  11. methos23

    methos23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 23, 2009
    Posty:
    107
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Ostrów Wlkp.
    Trudno go wywołać ... on sie pojawia od tak.
    Gdy chcesz aby sie nie zepsuł to sie zepsuje, a gdy chcesz zeby sie RROD posypał to sie nie posypie .
    Katuj go dniami i wieczorami ;)
     
  12. bit4you

    bit4you Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2007
    Posty:
    133
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Nidzica
    filozof się znalazł "Czerwony Okrąg Śmierci"
    RROD - Red Ring of Death - czerwony pierścień śmierci
    Objawia się trzema czerwonymi diodami jaką mądrością chciałeś zabłysnąć.
    Czy napisze 3RROD czy RROD jeden kij tylko ma dwa konce.
     
  13. stomil-olsztyn

    stomil-olsztyn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 1, 2009
    Posty:
    187
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Szczytno/Olsztyn
    na falconach chyba trudno to wywolac, ajk mi sie wieszala konsola to ją na te wieszanie do serwisuu wyslalem tylko ze ja mam jeszcze gware na wszystko
     
  14. tomasz222

    tomasz222 Banned

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    484
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bochnia kolo Krakowa
    z rrodem to tak jest ze jak sie nei chce to sie pojawia a ja bedziesz chcial na sile go wywolac to pewnie nie bedie tak latwo
     
  15. killsi

    killsi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2008
    Posty:
    50
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Czesc. mam 2 pytania.

    czy pojawił się jakiś ewentualny pomysł lub komuś sie udało wywołanie 3rroda lub błędu e74 z pozycji błędu e73 lub e79, z względów oczywistych [serwis 3lata]

    i jaki jest ORYGINALNY kolor pasty przewodzacej pod radiatorami, na GPU i CPU, moze ktos ewentualnie ma zdjęcie.

    WIELKIE DZIĘKI ZA ODPOWIEDZ!
     
  16. sOrOwEczkA

    sOrOwEczkA Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 24, 2008
    Posty:
    107
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    ja miałem srebrny.
     
  17. Altres

    Altres V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    2387
    Polubienia:
    130
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Głuchołazy
    włóż do piekarnika włącz konsolę i graj jak po tym nie dostaniesz rroda to ja nie wiem .
     
  18. xboxik

    xboxik Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2009
    Posty:
    244
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
  19. killsi

    killsi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2008
    Posty:
    50
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    włoż do piekarnika? dobre. przy błedzie e79, e73 nie można grać. czekam na inne wyjscia.

    oryginalny kolor pasty jest identyczny jak z np. artcic silver?

    moze wiecie jak to jest w serwisie (dobrze by było mieć tam wtykę, hehhe), czy jak konsola będzie miała wszystkie plomby, zadnych sladów otwierania (tak uszykowana) to czy ją zrobią, czy sprawdzaja kazde miejsce i np. mogą zwrócić uwagę na tą pastę?
     
  20. Piri

    Piri V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 23, 2008
    Posty:
    529
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Włoszczowa :)
    Pasta w klocu jest nietypowa (jak jakis klej , najlepsze moje porownanie to poxipol)
     
  21. Damian s

    Damian s Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 10, 2009
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gryfino
    Zatkaj na górze,dole i po bokach dziurki wentylacyjne np.mocną,bez barwną taśmą klejącą.Skieruj suszarkę na lewy bok konsoli i włącz jakąś "ostrą" grę,może być nawet gta 4.Pograj trochę,a jak zaświecą się 2 diody,że konsola się przegrzewa,to dalej trzymaj tą suszarkę.Trzeba tą konsole tak męczyć,żeby GPU się odkleiło od płyty głównej.Musi to zadziałać!!!.Jak znikną 2 diody,to dalej go męcz.
     
Wczytywanie...

Poleć forum