1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jak zagrać w gry z AP 2.5 bez LT+ na Lite On'ach?

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Hextor, Listopad 20, 2010.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Hextor

    Hextor V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2009
    Posty:
    4297
    Polubienia:
    144
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    Siema postanowiłem przetłumaczyć poradnik z xbox360iso.

    Proces jest prosty lecz ma dwa wymagania :
    -potrzebujesz dash'a 9199 w konsoli (na nowszym nie będziesz w stanie zainstalować update'ów)
    -napęd Lite On bądź BenQ

    Żeby ominąć AP 2.5 :
    1 - Zainstaluj update z gry Kinect Adventures - w tym celu rozpakuj plik UPDATE-KINECT-ADVENTURES.rar i umieść jego zawartość na pendrive zformatowanym w FAT32 i podepnij do konsoli

    Link do update'u nr 1:
    Kinect Adventures Update


    2 - Po zainstalowaniu pierwszego update'u usuń pliki z pendrive, a następnie rozpakuj folder UPDATE-KINECT-ANIMALS.rar wgraj jego zawartość na pendrive, i powtórz czynność z pierwszego punktu

    Link do update'u nr 2:
    Kinect Animals Update


    3 - Włóż płytę z grą Assassin's Creed Brotherhood, zaakceptuj aktualizację i graj :D


    Ważne:Po wykonaniu tego procesu można grać w NFS, AC i Fable 3 jednak na dłuższą metę ten sposób nie jest dobry gdyż po wydaniu aktualizacji dashboardu - gdy trzeba będzie zaktualizować go to jesteście skazani na wgranie LT+


    Solucja dla tych co chcą odpalić grę z wave 2 bądź 3 z AP 2.5:


    1. Zainstaluj Kinect Adventures Update

    Kinect Adventures Update

    2. Zainstaluj Kinect Animals Update

    Kinect Animals Update

    3. Zainstaluj update z poniższego linku:

    Update

    4. Graj w grę spatchowaną do wave który obsługuje Twój flash
     
    2 użytkowników lubi ten post.
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. [matheok]

    [matheok] Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 14, 2010
    Posty:
    104
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    czyli ta operacja zaaktualizuje nam dasha czy nie? i grozi to flagą?
     
  4. Hextor

    Hextor V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2009
    Posty:
    4297
    Polubienia:
    144
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    Zaktualizuje Ci to dash'a - bo jak inaczej miałby Ci AC:B śmigać? :D Goście piszą na xbox360iso że śmiga ale nie mam pojęcia czy oflagowuje...
     
  5. godofwar51

    godofwar51 Banned

    Dołączył:
    Listopad 16, 2010
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    sprawdziłem ten sposób z tamtej strony na zbanowanowej konsoli i muszę wam powiedziec ze to naprawdę działa posiadam wersje liteon v 1 i jeszcze starsza wersje dasha bodajże 8955.

    Najpierw zainstalowalem te update z pena

    potem wypalilem normalnie acb .wlozylem active iso (posiadam iExtrime 1.6) i dalej asasynka pojawiła się informacja o akutualizacji kliknąłem ok i normalnie wlaczyła się gra
     
  6. Hextor

    Hextor V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2009
    Posty:
    4297
    Polubienia:
    144
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    Cieszę się bo też mam Liteona v1 :) We wtorek/środę będę miał grę... Jeżeli możesz to spróbuj jak NFS?
     
  7. BratJana

    BratJana Banned

    Dołączył:
    Październik 22, 2010
    Posty:
    135
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    ale wazne czy flaguje czy nie?!
     
  8. looocyfer

    looocyfer Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 13, 2010
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Czy zamiast AC:B mogę wgrać aktualizacje z NFS (complex) , i czy oczywiście ktoś sprawdzał czy będzie można w NFS zagrać tą metodą?
     
  9. godofwar51

    godofwar51 Banned

    Dołączył:
    Listopad 16, 2010
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    obecnie nie mam więcej płytek wiec NFS sprawdzic nie mogę ale ważne że asasyn hula :D
     
  10. [matheok]

    [matheok] Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 14, 2010
    Posty:
    104
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    ja mam gdzieś takie zabawy, ale dla zbanowanych konsol sposób Git:)
     
  11. Onicniepytaj

    Onicniepytaj Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2010
    Posty:
    5429
    Polubienia:
    1683
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Śląsk!
    O ile ktoś kto już to sprawdził mógłby napisać czy Fable 3 chodzi teraz czy jest jakiś problem. (To raczej nie ma znaczenia ale mam LT 1.1 dash 8xxx więc Fable teraz mi chodzi)
     
  12. Hextor

    Hextor V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2009
    Posty:
    4297
    Polubienia:
    144
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    Właśnie zapytałem o flagę - zaraz wam powiem
     
  13. piotrek10h

    piotrek10h Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2008
    Posty:
    31
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Stary Sącz
    szlag! jeszcze tydzień temu miałem 9199 to oczywiście mnie pokusiło i wgrałem 611. Debil...
     
  14. Hextor

    Hextor V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2009
    Posty:
    4297
    Polubienia:
    144
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    AC: B, NFS: HP and Fable 3 works.

    Lepiej z AC:B to uaktualnienie zainstalować...
     
  15. gozdzikowa

    gozdzikowa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2010
    Posty:
    135
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Płock
    Właśnie odpaliłem AC:B na moim xboxie LiteOn v3 Jasper; iXtreme LT , tym tutkiem co podałem !!!!!


    Działa ! JUPI !
     
  16. godofwar51

    godofwar51 Banned

    Dołączył:
    Listopad 16, 2010
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    No to wszystko jasne :)

    Teraz 1/2 forum będzie mogła wreście popykac w nowe gierki

    Przydał by się specjalny news w aktualnościach o tym ;d
     
  17. AiZo

    AiZo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2008
    Posty:
    456
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    KrakĂłw, Poland
    Jeszcze tylko chciałbym wiedzieć czy to flaguje konsolę. OMG OBY NIE!
     
  18. Utakata

    Utakata Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 30, 2010
    Posty:
    187
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Świetne info ,
    Mam pytanie mam wygląd napędu takiego jak BenQ to też jest Lite-ON?
     
  19. Auto

    Auto Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2008
    Posty:
    113
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Białystok
    Szlag a ja mam pierwszą bete dasha :/ Eh trzeba czekać na LT+
     
  20. godofwar51

    godofwar51 Banned

    Dołączył:
    Listopad 16, 2010
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    tak Benq ma taki sam wygląd jak LiteOn tylko się kabelkami różni
     
  21. tomigsm

    tomigsm Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    71
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Łódź
    A flaguje konsole bo tego nie doczytałem ????
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum