1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jak zainstalować dysk twardy wewnątrz Xbox360

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez Qazimodo, Wrzesień 5, 2009.

  1. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    Jak zainstalować dysk twardy wewnątrz (obudowy) Xbox360 ?
    próbował już ktoś takiej sztuki ? i czy się udało :rolleyes:
    fotki ,filmiki mile widziane ...:cool:
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. igorro

    igorro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    1025
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Normalnie rozbierasz obudowę i podłączasz nic trudnego.



    EDIT: Nie zrozumiałem ze chodzi ci o obudowa xboxa sorry:)
     
  4. x-press

    x-press Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 5, 2009
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jesli chcesz go umiescic na stale to nigdzie nie zmiescisz go, niema szans kiedys patrzalem.
     
  5. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    kiedyś na youtubie widziałem filmik jak koleś pokazywał że z boku xboxa nie ma dysku !
    a w ustawieniach konsoli było 107 GB wolnego :) czary jakieś czy co ?
     
  6. sebolek

    sebolek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 19, 2008
    Posty:
    443
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Legionowo
    y nie użył albo kabelka albo w magiczny sposób wsadził go ale to jest fizycznie nie możliwe teraz
     
  7. x-press

    x-press Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 5, 2009
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    jakbys zmienil radiator od CPU to bys mogl go wsadzic
     
  8. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    a tam gdzie żółte strzałki z prawej strony się nie zmieści ?
    jakby go do bocznej ścianki przykręcić ? ma ktoś rozkręconego i może zmierzyć ile tam jest miejsca ?

    [​IMG]
     
  9. pepe219

    pepe219 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tam się nie zmieści jedynie gdzie może się zmieścić to można próbować go wepchnąć miedzy radiator od cpu a włącznik. Po długości się może nie zmieścić i będzie trzeba jedna nogę od odtwarzacza lekko zmodyfikować. I tatko można zamocować go do pokrywy aby nie dotykał podzespołów na płycie głównej. I nie wyskakiwać, że tam nie ma miejsca jak mam na biurku otwartego xboxa i przymierzyłem dysk od laptopa(2.5 cala) więc proszę się nie bulwersować :p
     
  10. Apacer

    Apacer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    897
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polkowice
    Jak masz klapke w arcade, to pod nią spokojnie dysk się mieści. Trzeba tylko troche plastiku usunąć. Po tym będzie wyglądać jakby dysku nie było.
     
  11. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    @pepe219
    u mnie tak się nie da jak piszesz bo tam jest dodatkowy radiator z heatpipe od GPU i twardy by sie usmażył na amen :)

    @Apacer mówisz o tej klapce z boku xboxa tam gdzie sie normalnie twardego z kieszenią instaluje ?
    to jest mój faworyt na ukrycie twardego - wycharatać plastik pod klapką i trochu w klapce i już
     
  12. Apacer

    Apacer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    897
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polkowice
    Tak. Widziałem fotke jak ktoś tak go umieścił.
     
  13. Brabus535

    Brabus535 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2008
    Posty:
    217
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Warszawa
    Mozesz mi wyjaśnić cel takiego zabiegu? Po co montować dysk w środku konsoli? Tak jest wystarczająco ciasno i gorąco bez dysku.
     
  14. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    primo. no pod klapką to już nie jest w środku
    secondo. bo mi się nie podoba kieszeń na zewnatrz
    tercio. dla oszczędności bo oryg. dysk z kieszenią jest drogi
    quarto. a możesz mi wyjaśnić dlaczego go tam inż.z Micro$.. nie umieścili ?


    =============================================================================

    no niestety wyrzeźbiłem plastiki i klapka odstaje 2-3 milimetry i nieładnie jest :(
     
  15. Trigun

    Trigun Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2009
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Pyskowice
    Co do twojego pytania to mam pewna teorie :)
    Dyski z x'a działają na sata, ludzie nie mając kieszeni podłączają dyski na partyzanta używając adapterów, wiec skoro dysk nie wejdzie do kloca można by tak spróbować z pamięcią usb :) ale podłączając tą pamięć pod sate przy pomocy adaptera czyt przejściówki. Oczywiście taka pamięć trzeba by przystosować tak aby xbox widział go jako dysk. Jak myślicie zadziało by ?:DD
    Ogolnie to po instalować dysk wew klocka ? :D
     
  16. Erno

    Erno V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2007
    Posty:
    602
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kielce
    Nie...
     
  17. Trigun

    Trigun Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2009
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Pyskowice
    Szkoda.. ale plan był dobry :DD
     
Wczytywanie...

Poleć forum