1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jak załozyć internet w xbox 360 slim ?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez szise, Marzec 11, 2012.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. szise

    szise Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 11, 2012
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witajcie jestem tu nowy mam pytanie jak podłonczyć internet do xboxa 360 slim czy można zrobić to za pomocom samego routera i jak co bendzie mi potrzebne i czy da sie to zrobić bez kombinowania przy komputerze?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Macireks

    Macireks Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2011
    Posty:
    471
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Rzeszów
    uhuhu... no słownik by się przydał...
    Jak masz router z WI-FI to możesz się połączyć bo slim ma możliwość łączenia się za pomocą sieci bezprzewodowej, a jak nie masz to kup zwykły kabel internetowy najlepiej crossowany i podłącz do xboxa
     
  4. Loizok

    Loizok Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 11, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam podobne pytanie. Mam router (Edimax) i próbowałem połączyć się xboxa z siecią, wpisuję hasło, niby wszystko jest okej, ale nie mogę się połączyć. Za każdym razem wyskakuje mi błąd :( hasło do routera na pewno mam dobre.. nie wiecie o co chodzi? Czy są jeszcze jakieś dodatkowe zabezpieczenia, które trzeba przebyć? Może coś na poziomie konfigurowania sieci?
     
  5. Macireks

    Macireks Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2011
    Posty:
    471
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Rzeszów
    a masz odblokowane porty w routerze? może NAT blokuje
     
  6. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Moze masz wlaczone filtrowanie mac adressu.
    Wtedy musisz dodac w ustawieniach routera mac adress konsoli lub wylaczyc filtrowanie.
    Powiedz jeszcze co to za blad dokladnie.
     
  7. Loizok

    Loizok Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 11, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dokładnie pisze mi "test zakończony niepowodzeniem" i że wystąpił problem z połączeniem :( . Jestem kompletnie zielony jeśli chodzi o te sprawy.. nie wiem nawet co to Nat, jak sprawdzić czy mam zablokowane porty i jak włączyć to filtrowanie mac adresu :/ Dalibyście mi rade łopatologicznie to wytłumaczyć?
     
  8. michal9125

    michal9125 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 14, 2011
    Posty:
    209
    Polubienia:
    162
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Edinburgh (uk) Chełm (PL)
    Na pasku na dole ekranu po prawej stronie powinieneś mieć monitorki takie 2 klikasz na nie otworzy Ci się okienko i zakładka obsługa i szczegóły gdzie masz brama domyślna powinno być np: 192.168.0.1 , 192.168.1.1 ja np mam 10.10.1.1 jest to adres ip wewnętrzny i przepisujesz to do przeglądarki. I teraz nie gwarantuje ze na 100% będzie tak samo
    Nazwa: admin
    Hasło: admin
    Jak to zrobisz napisz.
    Podaj dokładny modem rutera.
     
  9. Loizok

    Loizok Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 11, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Okej, z tego co zrozumiałem, to po prostu mam wejść w router. Zrobiłem to. Hasło miałem trochę inne (ale domyślne) i nie wiem co dalej :) mój router to Edimax BR-6304Wg
     
  10. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    albo zapytaj się swojego dostawcy internetu ile urządzeń możesz podłączyć do jego sieci w ramach umowy która podpisałeś. bywa tak że tylko jedeno a za dostęp każdego następnego każą sobie płacić.
     
  11. Loizok

    Loizok Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 11, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam internet w UPC i na pewno mogę mieć ponad 5 urządzeń podłączonych. Na razie mam trzy (nie liczę xboxa) więc problem (chyba) nie leży w tym. Czekam na info o tym grzebaniu przy routerze, jestem pewny, że wiecie więcej ode mnie :)
     
  12. szise

    szise Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 11, 2012
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam pytanie co do routera i paru inych rzeczy.
    1Ile on kosztuje?
    2 Czy trzeba płacić za niego mieśiencznie czy jednorazowo.
    3 Czy router ma limit pobierania w xboxie?
    4 Czy router też musi być podpienty do komputera?
    5 I jaki dokładnie mam kupić kabel i ile bendzie on kosztował?
    Wybaczcie mam tyle pytań bo jestem kompletnie zielony w tych sprawach.
     
  13. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Co za pytania. Zobacz sobie ceny na allegro. Za 50-100 zł kupisz. Kabel kup krosowany, kosztuje kilka zł. Chociaż jak masz slima, to lepiej skorzystać z wifi. Nie ma żadnych limitów i za nic nie będziesz płacił.
     
  14. szise

    szise Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 11, 2012
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Temat można zamknąc
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum