1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

jak zgrac gre na dysk konsoli xbox 360 premium

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez damianswiete, Luty 6, 2009.

  1. damianswiete

    damianswiete Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 6, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam pytanie jak zgrac gre na dysk xbox 360 premium. Konsole ma flashowaną.
    Wiem tylko ze aby gra została odpalona musi byc płyta w napędzie. Za pomoca jakiego programu i gdzie??
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. play69

    play69 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 26, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    włóż płyte do napedu ;) jezeli masz autoruna to wyjdz z gry (kółeczko to takie ładne na padzie wyskoczy menu i wyjdz z gry) nacisnij Y i zgraj gre PS temat powielany wiele razy użyj opcji szukaj :)
     
  4. slawomir0104

    slawomir0104 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 5, 2009
    Posty:
    78
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    z miasta
    mam taki sam problem ale jak włączy mi sie gra i ją wyłączę to niema opcji zeby nacisnąć Y i zgrać na dysk.
     
  5. pawelkrak

    pawelkrak V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Marzec 26, 2008
    Posty:
    137
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kraków/Wieliczka
    to sie pojawi w oknie tam gdzie uruchamiasz gre. Musi być, popatrz dokładnie
     
  6. slawomir0104

    slawomir0104 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 5, 2009
    Posty:
    78
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    z miasta
    nie ma pisze tylko jaka jest gra włożona i pisze ze A to włącz ale Y niema
     
  7. falcon1984

    falcon1984 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2009
    Posty:
    237
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    A masz w ogóle najnowszy dashboard umożliwiający zgranie gry na dysk ?
     
  8. slawomir0104

    slawomir0104 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 5, 2009
    Posty:
    78
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    z miasta
    kupiłem konsole w tym miesiącu
     
  9. CuxPL

    CuxPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2008
    Posty:
    182
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Prochowice
    A może ty nie masz dysku??co??:eek:
    Jak masz to znaczy że nie masz najnowszego dashboardu NXE.
     
  10. slawomir0104

    slawomir0104 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 5, 2009
    Posty:
    78
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    z miasta
    mam dysk 20GB . Ale niech ktoś mi da instrukcje krok po kroku jak to zrobić. mozę coś źle robię
     
  11. borciuh

    borciuh Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2008
    Posty:
    155
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Pabianice
    Włóż płyte zgrą, przejdz do zakłądki "Biblioteka Gier" wybierz pełne wersje, wybierz gre, itam będzie pisało "zainstaluj gre na dysku twardym":)
    Pomogłem podziękuj;p
     
  12. slawomir0104

    slawomir0104 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 5, 2009
    Posty:
    78
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    z miasta
    ale gdzie jest ta zakładka biblioteka gier???
     
  13. szychabarca

    szychabarca Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2009
    Posty:
    427
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Barcelona
    a w jaki sposob zgrac z komputera na xbox
     
  14. wer

    wer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 7, 2009
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    szychabarca: Nie da się, ale po co byłoby zgrywać grę z kompa na dysk jak płyta i tak musi być w napędzie? :/

    slawomir: Gdzie kupiłeś konsolę. Jak w sklepie typu MM czy Empik to nawet gdybyś dzisiaj kupił konsolę to i tak będzie stary dashboard. Aaa mówiłeś, że masz dysk 20GB czyli nie nowa ze sklepu? Zresztą jak wygląda twoje menu?? Tak:

    [​IMG]
    ??? Tak wygląda menu NXE natomiast jeśli twoje menu wygląda inaczej (oczywiście motywy i inne mogą być zmieniane tylko chodzi tutaj o schemat menu) to nie będziesz mógł zgrać gry na dysk.
    Ale jeśli masz już NXE to postępuj tak jak koledzy wcześniej napisali, i będziesz miał gre na dysku ;)
     
  15. slawomir0104

    slawomir0104 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 5, 2009
    Posty:
    78
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    z miasta
    Kupiłem media-expert . Mam dysk 20 GB a moje menu ma takie zakładki. internet gry itp
     
  16. slawomir0104

    slawomir0104 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 5, 2009
    Posty:
    78
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    z miasta
    to jak mam zainstalować na dysk. Mam zainstalować nowy dashboard ??
     
  17. kompot

    kompot Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2008
    Posty:
    159
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kraków
    Tak. Zgrywanie gier na dysk jest (o ile sie nie myle :0 ) tylko w NXE.
     
  18. wer

    wer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 7, 2009
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No jeżeli nie masz menu konsoli o takim schemacie jak podałem wyżej to musisz zaktualizować oprogramowanie podłączając konsolę do internetu, albo ściągnąć NXE które widziałem gdzieś na forum, wrzucić na płytkę albo pendrive'a i zainstalować. Wtedy będziesz mógł zgrywać gry na dysk;)
     
  19. slawomir0104

    slawomir0104 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 5, 2009
    Posty:
    78
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    z miasta
    jak mam w kompie kabel sieciowy od internetu do do xboxa 360 też podejdzie??
     
  20. Grinch

    Grinch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    448
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Jeśli to kabel skrętka z wtykiem RJ-45 to tak.
     
  21. slawomir0104

    slawomir0104 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 5, 2009
    Posty:
    78
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    z miasta
    a xbox360 sam mi wykryje internet??? wtyczkę mam od internetu radiowego .
     
Wczytywanie...

Poleć forum