1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

jak zgrać oryginalną gre

Temat na forum 'Problemy' rozpoczęty przez Dante, Listopad 24, 2008.

  1. Dante

    Dante Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 9, 2008
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam
    wiem, że taki temat już był ale nie za baradzo rozumiem co i jak, przeglądałem mase stronek odnośnie tego tematu ale nigdzie nie znalazłem jasnej odpowiedzi (być może odpowiedź była ale jej nie zrozumiałem) mam xboxa z napędem benq i ixtremem i pare oryginałów, które chciałbym przegrać na płytki żeby się oryginalne gry nie zużywały, rysowały itp. czy konieczne jest posiadanie nagrywarki z kreonem? jak to zrobić? i czy na tej nagrywarce też nagram płytke czy do nagrywania musze mieć oddzielną nagrywarke? jakie programy będą potrzebne do zgrania oryginalnej gry.
    Prosze o pomoc odnośnie tego tematu i nie odsyłanie mnie do googli, bo naprawde dużo czasu poświęciłem a nadal nic nie rozumiem, więc zwracam się do osób "obytych" w tych sprawach, z góry dzięki za pomoc!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. monias

    monias Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 3, 2008
    Posty:
    287
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Odp: jak zgrać oryginalną gre

    słabo szukałeś... jest w poradniki->ISO
     
  4. Dante

    Dante Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 9, 2008
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: jak zgrać oryginalną gre

    hmm jesteś pewny? jeśli tak a nie byłby to problem to wrzuć link
     
  5. dj_orzel00

    dj_orzel00 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  6. reed

    reed Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 20, 2008
    Posty:
    197
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Odp: jak zgrać oryginalną gre

    http://x360iso.org/index.php?topic=3194.0

    Nie wiem czy Ci się to uda, bo wyraźnie jest napisane, że potrzebne są chęci. Skoro nie znalazłeś tego i napisałeś temat z prawie taką samą nazwą 5 tematów wyżej to wudocznie Ci ich brakuje ;). Natęnym razem szukaj.
     
  7. Dante

    Dante Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 9, 2008
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: jak zgrać oryginalną gre

    chłopaki spokojnie luz może nie dokładnie określiłem mój problem chodzi mi o inny sposób niż ten w linku od was opisany ponieważ boje się rozebrać nową nagrywarę, może ktoś już w to się bawił i może wyrazić opinie itp., wiecie czy napęd pada, czy może cosik z płytami się dzieje, a tak na marginesie przy okazji mam starego kompa więc jaką nagrywe kupić,chodzi mi o model z starym wejściem, ktoś polecał pionki 112d ale nigdzie ich dostać nie można może ktoś zna jakiś nowszy model ale tez godny polecenie, a najważniejsze nie zjebcie mnie za to że tak się pytam!! bo chęci mam tylko może zdolności brak, tyle bym nie pisał jesli nie zależało mi na zgłębieniu tematu.
     
  8. reed

    reed Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 20, 2008
    Posty:
    197
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Odp: jak zgrać oryginalną gre

    Kopie zapasową możesz zrobić byle napędem dvd, ale potem do nagrania potrzebujesz coś lepszego. Jak nie masz gwarancji to rozbieraj dvd śmiało, bo to prosta robota. Jest jeszcze jeden sposób. Sflashować napęd i nim kopiować... Więc ten prostszy jak dla mnie.
     
  9. Dante

    Dante Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 9, 2008
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    kolego reed dzięki za podjęcie tematu, mógłbyś przybliżyć temat flashu napędu? chodzi o flash nagrywarki? jeśli tak to czy każdą nagywarke da się sflashować? czy chodzi o flash firmware i kreon'a? gdzies wyczytałem że tak się da ale nie mam pojęcia od czego zacząć no i mam starszego kompa bez wejścia SATA, czy są nagrywarki na starsze wejścia? trochę chaotyczne są te moje pytania ale zależy mi na rozwiązaniu tego problemu
     
  10. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Chodzi o flash zwykłego napędu DVD, a dokładniej tych:
    SH-D163A - SATA
    SH-D163B - SATA
    SH-D162C - IDE
    SH-D162D - IDE
     
  11. Dante

    Dante Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 9, 2008
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    do offtopic: czyli mam rozumieć, że wymienione przez ciebie modele to tylko napędy nie mylić z nagrywarką, czy dobrze rozumiem? i te podane przez ciebie napędy samsunga montuje się w kompie?zgrywa obraz oryginalnej płyty? a nagrywa sie kopie bezpieczeństwa oryginału za pomocą odzielnej nagrywarki, czy tak? i do tych wymienionych przez ciebie napędów samsunga trzeba ściągnąć firmware żeby zrobić obraz płyty na twardzielu? i jeszcze jedno jakim programem zrobić ten obraz oryginalnej gry czy może napęd sam to robi? kurde mam mętlik w głowie ale licze, że mi pomożecie
     
  12. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Zgadza się.
    Zgadza się.
    Tak trzeba ściągnąć i wgrać zmodowany fw Kreon'a. Na xbins są.
    Możesz zgrać oryginalną grę np Xbox Backup Creator'em.
     
  13. Dante

    Dante Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 9, 2008
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ok wszystkim kolegom którzy pomagali wielkie dzięki a szczególnie wielka dziękówa dla offtopic, heh może troche długo to trwało ale już załapałem i wiem co robić żeby był luzik, teraz nic tylko kupić napęd, nagrywarę no i koniec z martwieniem się o płytki, przy okazji stwierdzam, że forum daje rade i jest the best, kulturalne pytanko i superrr odpowiedzi, dzięki i naraziho
     
  14. gulon

    gulon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    31
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    dalej nie widzę w temacie odpowiedzi - jak zrobić dobry obraz oryginalnej gry?
    - jaki uzyć program?
     
  15. simonnt

    simonnt Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    188
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    ImgBurn :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum