1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jak zmiejszyć czułość pada od xbox 360 na pc?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Szymax106, Kwiecień 27, 2014.

  1. Szymax106

    Szymax106 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 27, 2014
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ostatnio kupiłem sobie Wireless Receiver do pceta. Po podłączeniu wszystko działa. Jednak gdy włączę grę po przechyleniu minimalnie w bok pojazd mi skręca. Dzieje się to w każdej grze tego typu (wyścigowe) (być może i w innych też ale nie mam jeszcze takich). Czy jest to jakiś błąd pada i czy można to jakoś zmienić???
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    skalibruj pada chociaż nie wiem czy to coś pomoże.
    znajdziesz takie ustawienia w panelu sterowania, jeśli masz windows 7 to w pasku start wpisz "kontrolery gier".
    zawsze możesz poszukać sensivity w ustawieniach gry i zmniejszyć czułość do minimum
     
  4. Szymax106

    Szymax106 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 27, 2014
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wcześniej już to próbowałem i nic. W niektórych grach nie ma do wyboru martwej strefy np. NFS ProStreet.
     
  5. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    no to może jest źle skalibrowany - jeśli kalibracja nie pomoże to nie mam pomysłów.
     
  6. Szymax106

    Szymax106 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 27, 2014
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Kalibrowałem go na wiele sposobów ale i tak to nic nie daje (ewentualnie pogarsza sprawę).
     
  7. Kanadirka

    Kanadirka Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2014
    Posty:
    17
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Bytów
    Wiem, że chyba pod win 7 nie są potrzebne, ale sterowniki zainstalowałeś do tego?
     
  8. Szymax106

    Szymax106 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 27, 2014
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak. Pad i inne działa tyle że jest za bardzo czuły (nawet testy robiłem w kalibracji) tyle że nie da się ustawić martwej strefy.
     
  9. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    W jakich grach się tak dzieje ? jeśli którąś będę mieć to sprawdzę u siebie.
    tyle że ja mam pada przewodowego więc nie wiem czy problem również wystąpi
     
  10. Szymax106

    Szymax106 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 27, 2014
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ogólnie wszystkie starsze nfs, takie w których nie ma możliwości ustawienia strefy martwej (czyli m.in. wyżej wspomniany nfs prostreet, ale i underground, carbon ,stary mw).
     
Wczytywanie...

Poleć forum