1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

jak zrobić flash mając klucz + LiteOn DG-16D2S+nV MPC61

Temat na forum 'LT' rozpoczęty przez toudick, Czerwiec 14, 2011.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. toudick

    toudick Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2010
    Posty:
    217
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Witam. Chciałbym wykonać samodzielnie flash napędu w najbliższym czasie (gdy będzie dostępny lt 1.9). Jak w temacie posiadam:
    -wyciągnięty klucz przez gościa, który robił mi lt+
    -Lite-On DG-16D2S (74850c)
    -kontroler na płycie nvidia MPC61.
    Prośba: czy ktoś mógłby mnie odesłać do tematu, który powie mi jak wgrać sam firmwere?
    Dzięki.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Shibby

    Shibby Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    2051
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Przecież dałem Ci już odpowiedz, czego nie rozumiesz w tutku?
    Podłącz napęd i sprawdź powinno śmigać, jak będzie wywalać się na czyszczeniu lub flashowaniu to albo walcz ze starami/systemem, albo skorzystaj z innego kompa.
     
  4. toudick

    toudick Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2010
    Posty:
    217
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    ptzy włączaniu liteon zawiesza mi kompa. Win 7 32bit. Jakieś pomysły?
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nie wlaczaj napedu przy startu systemu lol

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  6. toudick

    toudick Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2010
    Posty:
    217
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    dzieje sie tak gdy wlaczam konsole-kabelek sata w "locie".
     
  7. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
  8. castomoto

    castomoto Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 27, 2010
    Posty:
    94
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    krk :)
    Sam przerabiałem na W7 64 bit więc jak coś mogę pomóc,pisz jutro :)
     
  9. drag_op

    drag_op Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2010
    Posty:
    84
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Milicz
    To ja też zadam takie pytanie coby nie zakładać nowego tematu.
    W Biosie normalnie mi wykrywa napęd ładnie, a w windowsie nie chce. Nie robi różnicy czy na włączonym kompie czy wyłączonym podłączam napęd. Jak na włączonym podłącze to winda sie na chwile przywiesza i tak dalej nie wykrywa napędu. Po usunięciu pliku viamraid.sys wywala bluescreeny. System WIN XP 32bit. SP3. Może zmienić windowsa? czy coś kombinować ? Chipset VIA KT400
     
  10. toudick

    toudick Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2010
    Posty:
    217
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Ok. Ja już sobie poradzilem. Flash przebiegl pomyslnie:) W Jf p w MTK32 zmienilem port I/O na C000 zamiast CF00. Moze to Ci pomoze:)
     
  11. drag_op

    drag_op Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2010
    Posty:
    84
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Milicz
    Zmiana portu nic nie daje, podejrzewam, że brakuje jakiegoś sterownika ale sam nie wiem jakiego.
     
  12. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    na tym chipsecie ciężko....może z raidem pokombinuj
     
  13. drag_op

    drag_op Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2010
    Posty:
    84
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Milicz
    a co myślisz o chipsecie VIA VT8235? bo mam taką druga plyte główna.
     
  14. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    musisz sprawdzić....
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum