1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jak zrobić neta Xbox Slim

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez krk69, Wrzesień 24, 2010.

  1. krk69

    krk69 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 22, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Elo, tak jak w temacie mam problem mianowicie jak zrobić neta w moim xboxie mam slimke i modem neostrady tp 1mb/s podłączany białym kablem do gniazdka telefonicznego i kablem usb do laptopa, więc czy się da zrobić tego neta w xboxie, tzn. podłączyć modem jakoś do xboxa? Jeśli wtedy nie będzie neta w laptopie to nic z tego, ważne żeby był w xboxie!!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. krysin

    krysin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 15, 2010
    Posty:
    71
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gdynia
    modem bezprzewodowy ? jak nie to kup router bezprzewodowy , podłącz kabel do routera i xbox wyłapie konsolę , wpisujesz hasło do sieci i masz netka w iksie :)
     
  4. mihcal5

    mihcal5 Banned

    Dołączył:
    Listopad 27, 2009
    Posty:
    531
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    wydaje mi sie ze tylko przez router, ale nie jestem na 100% pewny
     
  5. leksior

    leksior Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2009
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    nie da rady podłączyć bo internet przez usb potrzebuje sterowników specjalnych (PC), może dało by przez jakiś switch, albo zadzwoń do Neostrady i spytaj się czy zmienią Ci modem na nowszy (czyt. taki który ma wyjście Ethernet a nie USB :D). Nawet chyba wiem jaki masz modem bo kiedyś taki miałem.
     
  6. krysin

    krysin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 15, 2010
    Posty:
    71
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gdynia
  7. eloelo320

    eloelo320 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 23, 2009
    Posty:
    71
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ale przecież może podłączyć xboxa kablem ethernet do laptopa i tak się połączyć z netem, wcale nie musi mieć rutera.
     
  8. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    dokładnie jak kolega powyżej napisał
    z gniazdka telefonicznego kabelek do modemu z modemu USB do laptopa to zostaje bez zmian
    a z laptopa kablem sieciowym crosowanym podłaczasz xboxa i sieć masz i w laptopie i
    w xboxie
    w windowsie udostepniasz tylko połaczenie żeby xbox miał dostęp
     
  9. krk69

    krk69 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 22, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tylko jak to zrobić?!! W xboxie gdy podłączyłem kabel sieciowy z laptopa do mojego x'a to w xboxie jest napisane o tak:
    Xbox 360 (tutaj obok wielki X) następnie są takie trzy kolumny, które nie są podpisane (dziwne bo na kolegi xboxie są podpisane jako np. neostrada cośtamcośtam a u mnie nie ma!), następnie chyba sieć i Xbox Live...
     
  10. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
  11. krk69

    krk69 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 22, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie rozumiem tylko zdania "Po podłączeniu konsoli z kartą sieciową w komputerze należy uruchomić właściwości TCP/IP połączenia lokalnego, z którego będziesz korzystał", otóż nie wiem którego połączenia! Czy tego, którego teraz używam żeby mieć internet w laptopie, czy jakiegoś innego, żeby mieć w xboxie?
     
  12. AdamAdamski

    AdamAdamski Banned

    Dołączył:
    Sierpień 9, 2010
    Posty:
    179
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Poznań miasto doznań
    Tyle że żeby mieć neta w klocku będziesz musiał mieć lapciaka włączonego . Dla mnie osobiście to trochę bez sensu rozwiązanie bo dwa urządzenia pobierają prąd . Najlepiej kup ruter i będzie po problemie .
     
  13. mihcal5

    mihcal5 Banned

    Dołączył:
    Listopad 27, 2009
    Posty:
    531
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    a jezeli masz slim to bedziesz mogl wtedy bezprzewodowo
     
  14. krk69

    krk69 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 22, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Niestety mój kolega nie chcę kupywać routera... To pomoże ktoś? Bo chcę z nim pograć przez XBL.
     
  15. leksior

    leksior Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2009
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    kup porostu w Vobisie/Komputroniku/Sferris router z Wi-Fi do neostrady (ok 200 zł )
     
  16. Morszczuk

    Morszczuk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 10, 2010
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Bez routera nie będziesz miał neta proste. Nie ma co kombinować.
     
  17. eSKaeN

    eSKaeN Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 30, 2010
    Posty:
    135
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lębork
    Będzie miał jeżeli udostępni połączenie internetowe w laptopie, ale wtedy będzie musiał mieć go cały czas włączonego podczas grania na XBL.
     
  18. MaverickPL

    MaverickPL Guest

    Tak jak pisali Ci pozostali. Najlepszym rozwiazaniem bylo by kupienie routera. Mozesz kupic taki do ktorego podpinasz modem na USB, albo taki ktory ma modem neostrady wbudowany. Wtedy zapinasz tylko kabel telefoniczny do routera a router robi reszte.
    Mozesz tez wymienic ten modem na wersje z normalnym wyjsciem Ethernetowym (co z wielu wzgledow jest lepsze).

    Jesli jednak nie chcesz specjalnie inwestowac zawsze mzoesz podlaczyc modem do laptopa tak jak robisz to w tej chwili, a potem albo za pomoca wifi w laptopie (jesli ma karte bezprzewodowa) udostepnic polaczenie internetowe dla xboxa. Slim ma wbudowana karte bezprzewodowa wiec powinno dzialac bez problemu.
    Jesli nie masz wifi w laptopie, to mozesz polaczyc xboxa z laptopem przy pomocy zwyklego kabla ethernetowego (jesli laptop jest nowy to kabel nie musi byc nawet crosowany, karta w laptopie powinna bez problemu "zobaczyc sie" z xboxem) i tyle.
    Jedyne co bedziesz musial zrobic to ustawic w laptopie i xboxie adresy IP z tej samej klasy (bo nie bedziesz mial serwera DHCP ktory to zrobi za Ciebie.
    Czyli ustawiasz w laptopie na przyklad 192.168.1.1 a w xboxie 192.168.1.2 i maske sieci 255.255.255.0

    Dokladnego opisu nie bede skrobal bo wszystkie informacje znajdziesz u wujka googla. Wystarczy ze wpiszesz "udostepnianie polaczenia sieciowego" czy cos w ten gust.


    ps. Routery do neostrady sa na tyle tanie ze naprawde najsensowniejszym rozwiazaniem bylo by kupienie takiego routerka.
    Po pierwsze nie bedziesz musial na laptopie instalowac tego idiotycznego softu do neostrady. A po drugie takie rozwiazanie jest zdecydowanie "ładniejsze" z technicznego punktu widzenia.
     
Wczytywanie...

Poleć forum