1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jak zrobić plik dummy.bin

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Krzysiekx27, Październik 3, 2011.

  1. Krzysiekx27

    Krzysiekx27 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 18, 2010
    Posty:
    157
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Witajcie. Chciałem sobie wgrać lt 2.0 ale mam klucz napędu tylko w takiej postaci: DA216F917C792825C35D0CF6722A931F Da sie z tego zrobić plik .bin? Jeśli tak to dajcie jakiś poradnik albo zróbcie mi to i wyślijcie na maila krzysiekx27@gmail.com. Z góry Wam dziękuję.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. bgszef!

    bgszef! Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2011
    Posty:
    969
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    w Miescie
    Jako source daj stockowy FW pod swoj naped, a jako target plik z lt.20. Zrob manual spoof i wpisz swoj klucz. wszytsko zapisz i wgraj
     
  4. Krzysiekx27

    Krzysiekx27 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 18, 2010
    Posty:
    157
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    ale który to ma być mam napęd liteon to ten samsung czy benq mam wybrać. sory pierwszy raz przerabiam
     
  5. bgszef!

    bgszef! Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2011
    Posty:
    969
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    w Miescie
    No skoro masz liteona to jak masz brac benqu czy samsunga?
     
  6. Krzysiekx27

    Krzysiekx27 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 18, 2010
    Posty:
    157
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Jako source wybieram STock firmware --->LiteOn (Phat) ---> LiteOn Post 13141 a jako target a jako Target firmware ---> i co tutaj brałem LT sammy 20 dobrze czy źle?
     
  7. Krzysiekx27

    Krzysiekx27 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 18, 2010
    Posty:
    157
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    na dole pisze mi tak
    Firmware is: Stock
    Loading firmware file C:\Users\Krzysiek\Desktop\firmware\Firmware\LT-sammy-v2.0.bin
    MD5 hash: 9e9ecbed96b490375497e9acef8326ac
    Genuine LT v2.0
    Inquiry string found
    Identify string found
    Drive key @ 0x4044 FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
    Firmware Osig: [TSSTcorpDVD-ROM TS-H943Ams28]
    Firmware is: LT v2.0
     
  8. incubus

    incubus V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    629
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ruda Śląska
    Jak mi wgrasz LT2,0 do xboxa stawiam ci skrzynke gorzały.Kolejny niewidzacy gdzie pisze.
     
  9. Krzysiekx27

    Krzysiekx27 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 18, 2010
    Posty:
    157
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
  10. bgszef!

    bgszef! Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2011
    Posty:
    969
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    w Miescie
    hah dokladnie to dzial xbox, a nie xbox360. ale do rzeczy. musisz wybrac o ile sie nie myle 025_v2 cos takiego, nie mam przed oczami tych plikow. Wiadomo, ze jak masz liteona to nie dasz sammy (sammy to samsung)
     
  11. Krzysiekx27

    Krzysiekx27 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 18, 2010
    Posty:
    157
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    dzięki sory nie zauważyłem ze pomyliłem dział
     
  12. Krzysiekx27

    Krzysiekx27 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 18, 2010
    Posty:
    157
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    No robie tak jak mówisz, potem klikam liteon earse ale nie widzi mi tego dysku chyba czy coś bo daje Yes i odłączam i podłaczam szybko kabel i potem pisze
    Getting Status from port 0x01F0
    Invalid Status 0x7F

    Sending Lite-On-Erase request to port 0x01F0
    ..............
    Drive returned Status 0x7F
    ....................
    Device Intro failed!
     
  13. Krzysiekx27

    Krzysiekx27 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 18, 2010
    Posty:
    157
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
  14. bgszef!

    bgszef! Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2011
    Posty:
    969
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    w Miescie
  15. Krzysiekx27

    Krzysiekx27 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 18, 2010
    Posty:
    157
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
  16. bgszef!

    bgszef! Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2011
    Posty:
    969
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    w Miescie
  17. Krzysiekx27

    Krzysiekx27 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 18, 2010
    Posty:
    157
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    nie wiem coś musiało mi się zmienić teraz zrobiłem to samo z tym plikiem właściwym lt i dalej to samo chyba potrzebuję tego pliku dummy.bin. Da się tak zrobić zeby u góry też był klucz napedu a nie tylko FFFFFFFFFFFFFFFFF
     
  18. bgszef!

    bgszef! Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2011
    Posty:
    969
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    w Miescie
    W source dajesz dobrze orig-02510C-1c000.bin w target daj LTPlus-025-v2.0.bin. Pozniej Manual spoof i wpiosujesz swoj key.
     
  19. Yoshiv

    Yoshiv Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 10, 2011
    Posty:
    94
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Włocławek
    Kolejni agenci w akcji.
    Nie wiem jak Wy nagrywacie LT na napęd do XBOX'a(1). Może mnie nauczycie?

    Czytanie ze zrozumieniem się kłania, ZŁY DZIAŁ.
    Niech ktoś przeniesie, bo burdel się robi i to spory.
     
  20. Krzysiekx27

    Krzysiekx27 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 18, 2010
    Posty:
    157
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Ael nie wiem jak to ma być bo wcześniej miałem lt 1.1 i grałem w deusa i mi usunęlo przeróbke. Wgrałem sobie nowy dashboard i teraz nie wiem jak wgrywać
     
  21. Yoshiv

    Yoshiv Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 10, 2011
    Posty:
    94
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Włocławek
    TO jest dział XBOX, nie XBOX360. TO jest dział pierwszego Xbox'a.

    Ludzie, nauczcie się poprawnie zakładać tematy.
    Moderatorzy, nie ociągać się. Naprawiać takie babole, przenosić od razu!
     
Wczytywanie...

Poleć forum