1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jak zrobic xboxlive na neo z liveboxem

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez kamilokamilo18, Czerwiec 29, 2009.

  1. kamilokamilo18

    kamilokamilo18 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam mam pytanko moj brat ma neo i chcem podpioc sie do live na neo i ma on live boxa jak mamy to zrobic mogly ktos wytłumaczyc od podstaw...mamy kabel ethernet.i ma on tez wifi w pc tak kozysta z niego???
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. clammy62

    clammy62 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 2, 2009
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Białystok
    Najlepiej kup adapter wifi do xboxa ;)
     
  4. tcjc

    tcjc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2009
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Olimp
    Podpinasz kabel sieciowy do "czerwonego" wejścia i DHCP robi resztę. Jeśli nie zadziała to wtedy poszukaj informacji ręcznej konfiguracji (w googlach jest na pewno). Popracuj nad pisownią.
     
  5. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    opcja szukaj??? taka czerwona na górnym pasku?? wałkowane było 1 milion razy
     
  6. mkol1

    mkol1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2009
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Elbląg
    Ja mam tak samo liveboxa + neo i próbowałem WSZYSTKICH poradników żeby włączyć live. To jak podłączałem to nie mialem neta, albo w kompie, albo w boxie, albo w obu, kup adapter wifi i po kłopocie.
     
  7. clammy62

    clammy62 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 2, 2009
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Białystok
    wylaczacie i komputra i xboxa. podłączcie kabel od komputera do xboxa,(jak macie jedno wejscie to juz tylko adapter WIFI pójdzie wam), w xboxa wchodzicie w network Settings

    u siebie Pasek Start/uruchom/ i wpisujecie cmd
    potem /ipconfig all

    w xboxie wpisujecie IP, Maske podsieci i cos jeszcze niepamietam co + DNS i Alternatywny DNS( któryś z nich chyba u każdego wynosi 255.0.0.0 lub 255.255.255.0)

    potem w Moje miejsca sieciowe i Połączenia Lokalne (najwyższy numerek może być nawet 1,2,3,4,5...) klikacie kilka razy i właściwości potem. Niewiem czy zmienia sie karte czy wciska zaawansowane (dawno to robiłem) Wpisujemy potem adres IP,maske podsieci, te trzecie i dwa adresy DNS. Po tym zresetować xboxa i potem test xbox live connection . Powinno pójść ;) Lecz najłatwiej jednak spróbować z adapterem wifi jak nie pójdzie.

    Cookiesh.
     
  8. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    clammy62 - po pierwsze nie na temat (chodzi o poleczenie z liveboxem nie z pecetem), po drugie źle piszesz. jak czegoś nie wiesz do końca to sprawdź zanim napiszesz komuś jeszcze mniej wiedzącemu.
     
  9. pemek

    pemek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 16, 2008
    Posty:
    121
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Krk
    olej adapter wifi do x.
    1.jesli masz kompa do liveboxa podlaczonego przez adapter wifi to podlacz kabel sieciowy do konsoli i livebox (czerwone zlacze)
    zaloguj sie do liveboxa i sprawdz czy nie ma tam ustawionego blokowania po MAC adresach, jesli tak zczytaj z xboxa adres MAC i wpisz do livebox
    2. jesli nie masz zadnych zabezpieczen wetknij kabel sieciowy do konsoli i do livebox (Czerwone) i musi dzialac.
    3. zczytaj z komputera jaki masz adres ip, maske i adres bramy (livebox) i przepisz ustawienia do konsoli "na sztywno"
    ktorys ze sposobow MUSI dzialac:)
     
  10. clammy62

    clammy62 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 2, 2009
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Białystok
    z liveboxem to zrobiłem ale ok. skoro mnie opieprzasz to wiesz lepiej chyba ;)
     
  11. LowMen

    LowMen Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 10, 2009
    Posty:
    203
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Malbork
    Ja mam liveboxa i podłączyłem kabel ethernet (dołączony z x360) z jednej strony do czerwonego gniazdka jak kodzy wyżej pisali, a drugą stronę do x360. Uważaj bo u mnie dziwna sprawa była z tym kablem: podpiołem i nie chciało się zalogować, to podłączyłem odwrotnie i działało...
     
  12. kamilokamilo18

    kamilokamilo18 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    i co mam zrobic jak podepne juz te kaBELKI do siebie wloczyc kosolke i co dalej??:p
     
  13. LowMen

    LowMen Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 10, 2009
    Posty:
    203
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Malbork
    włącz Xboxa i powinno działać.
     
  14. olaf0

    olaf0 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam!
    Od dłuższego czasu próbuję podłączyć Xbox'a do liveboxa(Sagem Fast 3202), niestety nie udaje mi się. Xbox nie przechodzi testu z połączeniem do Sieci, nie wiem czy to normalne ale nie pobiera mi on nawet automatycznie danych (IP,DNS...). Kabel Ethernet podłączałem do żółtego i czerwonego gniazdka, TV przez ADSL odblokowałem, zaporę sieciową Windowsa również wyłączałem, odblokowałem porty oraz adres MAC w ustawieniach liveboxa. Nic nie pomogło, czy jest jeszcze jakiś sposób oprócz kupna adaptera wifi?
    Z góry dziękuję.
     
  15. Raps

    Raps Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2008
    Posty:
    345
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Warszawa
    @olaf0 Ja jak miałem liveboxa bez problemu podłączyłem Xboxa. Livebox miałem podpięty do kompa za pomocą USB. A kablem ethernet podłączałem do liveboxa(juz nie pamiętam który kolor to który ale na necie znajdziesz, chyba złólty tylko od internetu, a czerwony od telewizji albo na odwrót) i xboxa. W ustawieniach xboxa nic nie zmieniałem, standardowo mi wyszukało i uzyskało połączenie, w ustawieniach liveboxa zmieniłem tylko tą opcję TV.
     
Wczytywanie...

Poleć forum